Yapı Merkezi tekent een spoorwegcontract van $ 1,9 miljard in Tanzania

Yapı Merkezi tekent een spoorwegcontract van $ 1,9 miljard in Tanzania
Yapı Merkezi tekent een spoorwegcontract van $ 1,9 miljard in Tanzania
abonneren  


Yapi Merkezi, dat enorme projecten over de hele wereld heeft gerealiseerd, wordt de snelste treinlijn in Oost-Afrika, en na de eerste en tweede fase van de Tanzania Darussalam-Mwanza-spoorlijn, onderneemt het ook de derde fase van de spoorlijn die zich uitstrekt van Makutupora naar Tabora, een nieuwe toegevoegd aan zijn successen.

Naast alle infrastructuurwerken in het kant-en-klare enkelsporige spoorwegproject in Tanzania, heeft Yapı Merkezi de bouw van in totaal 7 stations ondernomen tussen de steden Makutupora en Tabora, de aanleg van de 358 km enkelsporige spoorlijn, signalisatie , telecom en elektrificatie. De kosten van het project, dat over 46 maanden moet worden opgeleverd, bedragen 1.9 miljard dollar. In de komende dagen zal de 4e fase van het project worden ondertekend en deze laatste fase zal worden toevertrouwd aan Turkse ingenieurs.

Yapı Merkezi voegde een nieuwe toe aan haar prestaties in Tanzania. De ondertekeningsceremonie voor het Makutupora-Tabora Standard Line Electric Railway (LOT 3) Design and Construction Project, gehouden in het presidentiële kantoor van Tanzania op 28 december 2021, werd bijgewoond door de Tanzaniaanse president Samia Suluhu Hassan, TRC General Manager Masanja Kadogosa, ambassadeur van Tanzania Dar es Salaam Dr. Mehmet Güllüoğlu, en Erdem Arıoğlu, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Yapı Merkezi İnşaat, met een geweldige ceremonie.

Het project, de derde fase van de 1.211 km lange spoorlijn die Dar es Salaam en Mwanza na voltooiing zal verbinden, is ook van cruciaal belang voor de spoorlijn Tabora – Kigoma naar de grens met Burundi, die ook is opgenomen in het investeringsprogramma van Tanzania Spoorwegen (TRC). Het LOT 3-project, met een lengte van ongeveer 358 km als enkele lijn, wordt turnkey gebouwd. Naast alle infrastructuurwerken vallen ook de bouw van in totaal 3 stations tussen de steden Makutupora en Tabora, de aanleg van een 7 km enkelsporige spoorlijn, seingevings-, telecom- en elektrificatiewerken binnen de scope van het project. De kosten van het project, dat over 358 maanden moet worden opgeleverd, bedragen 46 miljard dollar.

Tijdens de ondertekeningsceremonie van het project zei Erdem Arıoğlu: “We zijn blij dat we een nieuwe kunnen toevoegen aan de vele succesvolle projecten die we tot nu toe in Afrika hebben gerealiseerd. Ons bedrijf heeft de eerste twee delen van de Dar es Salaam-Mwanza-spoorlijn gebouwd, de snelste treinlijn in Oost-Afrika, die we in Tanzania ontwikkelen, met een lengte van 705 km, die zich uitstrekt van Dar es Salaam tot Makutupora. Ambtenaren van Tanzania Railways waren erg blij met de nauwgezetheid en werkkwaliteit van Yapı Merkezi, dat ze ons een ander deel van deze zeer belangrijke spoorlijn van de Republiek Tanzania hebben toevertrouwd.”

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen