Wat is de legende van Shahmaran?

Wat is de legende van Shahmaran?
Wat is de legende van Shahmaran?

Het bovenste deel van haar lichaam is een mooie vrouw, en het onderste deel van haar lichaam is een slangvormig mythologisch wezen dat wordt gevonden in de verhalen van de oosterse cultuur. Hij is de koning van slangen. Volgens de legende zou hij in de buurt van Tarsus hebben gewoond.

Hij heeft een verhaal dat we als kind liefdevol van onze ouderen hoorden. Şahmeran is een wezen met goedheid in zijn essentie. Hij leeft onder de grond met zijn slangen. Alle slangen gehoorzamen hem. Een jonge man genaamd Cemşab wordt achtergelaten op de bodem van de put om de honing die ze hebben gevonden vanwege de hebzucht van zijn vrienden niet te delen. Cemşab, die hier alleen is en niet naar boven kan, ziet een gat aan de zijkant van de put. Hij vergroot het gat, observeert het deel waar het licht uit het gat lekt en ziet daar de Shahmaran. Dan graaft hij zo veel als hij kan en ontmoet op deze manier Şahmeran. Şahmeran houdt heel veel van Cemşab. Tijdens het verblijf van Cemşab bij Şahmeran, geeft Şahmeran hem informatie over de medische wetenschap die geen mens ooit heeft gehad. Cemşab doet zijn best om deze informatie te leren. Volgens een gerucht is Cemşab eigenlijk de bekende Lokman Hekim.

Na een lange tijd verveelt Cemşab zich en wil naar huis. Şahmeran vraagt ​​hem niet te gaan; maar Cemşab is vastbesloten hem te laten gaan. Terwijl hij vertrekt, neemt Şahmeran het woord van Cemşab aan dat hij aan niemand mag vertellen dat hij hem heeft gezien. Nadat Cemşab naar huis is teruggekeerd, vertelt hij aan niemand dat hij de Shahmaran heeft gezien. Maar de heerser van die tijd wordt ziek en de enige remedie voor zijn ziekte is in het lichaam van Shahmaran. De vizier, die de koning wil genezen door zijn vlees te snijden en aan de koning te voeren, zoekt overal naar de koning. Hij controleert alle mensen in het land één voor één. Het heeft zijn eigen methode in dit opzicht. Hij trekt alle mensen de hamam in en kijkt vanuit een hoek toe hoe mensen een bad nemen. Hoewel Cemşab vastbesloten is de locatie van de Shahmaran niet te onthullen, nodigt de vizier Cemşab ook uit voor het bad. Hij verstopt zich in een hoek en kijkt naar Cemsab. Toen hij zag dat het lichaam van Cemşab, die zich aan het uitkleden was om zich daar te baden, bedekt was met schubben, verscheen de vizier plotseling. Wetende dat het lichaam van de persoon die de basilisk ziet bedekt zal zijn met schubben, laat de vizier Cemşab met geweld spreken. Daarop moet Cemşab met tegenzin de locatie van Şahmeran vertellen. Op deze manier slaagt de vizier, die de locatie van de Shahmaran leerde, erin de Shahmaran te vangen.

Betrapt Şahmeran realiseert zich hoe overstuur Cemşab is. Hij realiseert zich dat hij het niet met opzet heeft gedaan. Şahmeran zal hulpeloos sterven, maar hij wil Cemşab ontmoeten voordat hij sterft. Toen ze hem vermoordden, zei Cemşaba hem dat hij zijn vlees moest koken, de vizier het water moest laten drinken en het vlees aan de heerser moest voeren. Cemşab doet precies wat Şahmeran zei. Hij laat de vizier zijn water drinken. De vizier sterft ter plaatse. Hij voert zijn vlees aan de heerser, de heerser herstelt van zijn ziekte.

De legende van de Shahmaran is een les voor mensen over goed doen en kwaad vinden, en het wordt al generaties lang verteld.

Volgens de legende weten de slangen van Shahmera nog steeds niet dat Shahmera dood is. Als de slangen ontdekken dat de Basilisk dood is, zullen ze de hele stad overvallen en wraak nemen. Maar in de legende is Şahmeran vredig en welwillend. Er wordt gezegd dat hij zijn toevlucht nam tot enkele trucs zodat zijn slangen mensen geen kwaad zouden doen en niet zouden beseffen dat hij dood was.

Günceleme: 14/11/2021 01:01

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen