Wat is Tekatü? Hilal Tekatü Geschiedenis

Wat is Tekatü? Hilal Tekatü Geschiedenis
Wat is Tekatü? Hilal Tekatü Geschiedenis

"Tekatü", wat in het Ottomaanse kruis of kruispunt betekent, is een spoorwegknooppunt dat alleen in Engeland, Amerika, India en Izmir in de wereld voorkomt. Het is de kruising van de rails loodrecht op elkaar, die in de literatuur "Diamond Crossing" wordt genoemd vanwege de vorm die het resultaat is van de kruising van twee spoorlijnen.

Hilal Tekatü Geschiedenis


Het treinstation van Hilal is een station op de Central Line van İZBAN. Het station maakt gebruik van İZBAN-treinen die vertrekken van Menemen naar Cumaovası.

Het station werd voor het eerst in gebruik genomen op 1 juli 1866 voor de spoorlijn Izmir-Alsancak-Aydın. Het station is gelegen aan de beroemde "Crescent Intersection" waar de ORC en SCP elkaar kruisen. Vanwege de vorm die afkomstig is van de kruising van de twee spoorlijnen, toen het station voor het eerst werd geopend, heette het "Kruis" in het Grieks, wat "Kruis" betekent. Het station, dat zijn naam heeft behouden van 1866 tot 1923, kreeg de naam "Crescent" na de oprichting van de Republiek in 1923, omdat de meerderheid van de bevolking van de stad moslim was, maar de spoorwegmaatschappijen noemden noch het kruis, noch de halve maan. Spoorweglieden noemden het kruispunt waar de twee lijnen elkaar kruisten "Tekatü", wat in de Ottomaanse taal doorsnijden of kruisen betekent en vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Het wordt overal ter wereld het diamanten kruispunt genoemd.

Het valt meteen op dat het kruispunt anders is aangelegd dan andere spoorwegknooppunten. Het wereldbelang van de kruising, waar de treinen die vertrekken vanaf de stations Basmane-Alsancak samenkomen en waar de kruisingen op een gecontroleerde manier plaatsvinden, is te wijten aan het lage aantal. Hun namen worden in de literatuur aangeduid als "diamantkruispunten". Het bestaat alleen in Engeland, India, Californië en Izmir in de wereld.

In het verleden, toen de stoomlocomotief Hilal Tekatü passeerde, gingen de lichten uit, werden kaarsen aangestoken en werden ze met enthousiasme gepasseerd. De spoorwegmaatschappijen noemen dit kruispunt "takatuka" vanwege de stemmen die gehoord worden als de trein passeert. In dit opzicht is Izmir Crescent Station een van de rijkdommen van ons land en Izmir.

 


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties