Is malariamedicijn die wordt gebruikt bij de behandeling van Covid-19 schadelijk?

Is malariamedicijn die wordt gebruikt bij de behandeling van Covid-19 schadelijk?
Is malariamedicijn die wordt gebruikt bij de behandeling van Covid-19 schadelijk?

Een onderzoek naar hydroxychloroquine, bekend als een malariamedicijn, gebruikt bij de behandeling van Covid-19, werd stopgezet door de Wereldgezondheidsorganisatie. Het risico dat het medicijn bijwerkingen veroorzaakt, zoals een hartaanval, werd ook aangetoond door dit onderzoek op te schorten. Naast malaria heeft het gebruik van dit medicijn bij ziekten van het immuunsysteem zoals lupus en reumatoïde artritis bij patiënten tot bezorgdheid geleid. Prof. dr. İsmail Balık “De opname van patiënten in een gevorderd stadium in de studie overschaduwt de beslissing. Hij deelde belangrijke informatie door te zeggen dat er niet genoeg bewijs is om dit medicijn volledig uit de behandeling met Covid-19 te verwijderen.


Prof. dr. Fish zei: “De studie, die werd uitgevoerd door de eigen organisatie van de WHO en gepubliceerd in het gerespecteerde medische tijdschrift Lancet, werd uitgevoerd bij 6 patiënten in 671 ziekenhuizen op 96 continenten. Terwijl 32 duizend 14 van de in het onderzoek opgenomen gevallen een hydroxychloroquine-behandeling ondergingen, werden 888 duizend 81 van hen als controlegroep gevolgd. Deze studie is echter in veel opzichten problematisch gebleken door de wetenschappelijke wereld. Het stelde degenen die de drug objectief benaderden niet tevreden.

Erop wijzend dat het eerste gebruik van hydroxychloroquine, ook bekend als een malariamedicijn, bij de behandeling van Covid begon in China, waar de epidemie voor het eerst optrad, stelde prof. Dr. Fish zei: “Aangezien de onderzoeken die aan het begin van de epidemie in China en Frankrijk zijn uitgevoerd, suggereerden dat dit medicijn effectief was bij de behandeling, werd het het meest gebruikte medicijn over de hele wereld. Om een ​​medicijn bij een ziekte te kunnen gebruiken, moet het zichzelf bewijzen in termen van zowel werkzaamheid als bijwerkingen.

Dit kan alleen gebeuren met het gerandomiseerde gecontroleerde type onderzoek met de hoogste bewijskracht van elk type klinisch onderzoek. Helaas zijn er nog geen dergelijke onderzoeken naar malariamedicatie bij de behandeling met Covid-19. Om deze reden kunnen we nog steeds niet zeker zijn over de effectiviteit of bijwerkingen van dit medicijn.

De WHO heeft het medicijn stopgezet omdat het riskant zou kunnen zijn bij de behandeling van Covid-19, maar dit medicijn wordt bij veel andere ziekten gebruikt. "Deze beslissing betekent niet dat het gebruik van het medicijn bij malaria en andere reumatische aandoeningen wordt stopgezet."

'Veel patiënten hebben zich met paniek bij ons aangemeld'

Uit te leggen dat na deze beslissing van de WHO veel patiënten die het medicijn gebruikten in paniek bij hen kwamen en begonnen te vragen naar de risico's. Dr. Hij legde uit dat er zelfs patiënten zijn die willen stoppen met zijn medicatie, en hij haalde ook de kritiek op het besluit van de WHO aan:

“Dit medicijn is bekend sinds de jaren 1950 en wordt veilig gebruikt bij ziekten van het immuunsysteem zoals malaria en lupus en reumatoïde artritis. Bij gebruik bij deze ziekten is het aantal cardiale bijwerkingen (zoals een hartaanval) extreem laag. Dit is een van de aspecten van het werk van de WHO die een vraagteken oproepen. Het risico op hart bij coronaviruspatiënten kan toenemen in de gevorderde stadia van de ziekte, wanneer ook het hart wordt bewaard. Om dit te weten is meer werk nodig.

Er kunnen tenminste gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken worden uitgevoerd bij patiënten van wie de toestand niet ernstig is en die geen hartrisico hebben. De WHO had deze studie, die in The Lancet werd gepubliceerd, kunnen voortzetten door patiënten met een hoog risico op hydroxychloroquine te verwijderen. Omdat de hele wereld wil weten of dit medicijn werkt in Covid of in welk stadium en bij welk type patiënten het kan worden gebruikt. In tegenstelling tot de onze, wordt het feit dat het medicijn in veel landen meestal aan patiënten wordt gegeven wanneer hun toestand verslechtert, en deze situatie wordt in het onderzoek niet voldoende onderzocht. Om deze reden wordt benadrukt dat het niet verwonderlijk zou zijn dat het sterftecijfer bij behandelde patiënten hoger was dan bij de groep die het medicijn niet gebruikte.

'Het meest kieskeurige land wordt zelfs in Engeland gebruikt'

Uit te leggen dat malaria-medicatie in veel landen van de wereld wordt gebruikt bij de behandeling van Covid, en dat er in de wereld ongeveer 200 onderzoeken naar dit onderwerp gaande zijn. Dr. Stellend dat zelfs Engeland, een van de meest rigoureuze landen op het gebied van geneesmiddelenonderzoek, niet geeft om het risico op bijwerkingen van hydroxychloroquine, geclaimd door de WHO, zei Balık:

“Er is een grote gerandomiseerde gecontroleerde studie met dit medicijn onder leiding van de Universiteit van Oxford: de PRINCIPLE-studie.

In deze studie wordt hydroxychloroquine gebruikt bij milde gevallen van Covid, bij mensen van 50-65 jaar die in de risicogroep met een onderliggende ziekte zitten, en bij 65-plussers die geen onderliggende ziekte hebben, en ook bij patiënten die buiten het ziekenhuis worden opgevolgd door huisartsen.

Hoewel het VK een dergelijk onderzoek en het gebruik van het medicijn buiten het ziekenhuis toestaat, wordt de WHO haar onderzoeken naar hydrochloroquine opgeschort vanwege hartrisico, wordt met argwaan bekeken.

Dus waarom maakte dezelfde WHO geen voorbehoud bij het gebruik van het medicijn bij malaria? Waarom negeerde de WHO plotseling de mogelijkheid dat een goedkoop en gemakkelijk toegankelijk medicijn zoals hydroxychloroquine, dat op de lijst met essentiële medicijnen staat, zou kunnen werken? Dit zijn allemaal vragen die wachten om beantwoord te worden. "

behandelprotocol in Turkije gaf een van de beste '

In het proces van de pandemie, veel dingen die het beter doen dan de wereld en bovendien een e-mail schrijven met hydroxychloroquine-therapie in de meeste landen die het protocol gebruiken aan de wetenschappelijke wereld over de werkzaamheid en veiligheid van het medicijn in Turkije, beschrijft de voorwaarde voor het maken van een uitzending Prof. Dr. İsmail Balık eindigde zijn woorden als volgt: “We zijn een van de landen geworden die het behandelingsproces het beste beheren, dankzij onze Covid-19-behandelingsgids, die is opgesteld door de gewone geest van de wetenschappelijke raad en voortdurend wordt bijgewerkt.

Door snel de richtlijn te veranderen, zijn we in het vroege stadium van de infectie begonnen met het gebruik van favipiravir en hydroxychloroquine. Daarna namen de tarieven van de intensive care en het sterftecijfer snel af. Met een wetenschappelijke publicatie zullen we dit allemaal duidelijker kunnen zien.

Uiteraard is voorzichtigheid geboden bij dit medicijn, maar er is meer onderzoek en definitief bewijs nodig om een ​​definitieve beslissing te nemen. Als we naar de beschikbare gegevens kijken, lijkt het erop dat het nuttig zal zijn om vroeg met de Covid-19-behandeling te beginnen en gecombineerde therapieën te proberen. (Milliyet)


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties