IMM startte met werken voor HES-code in transport

IMM startte met werken voor HES-code in transport
IMM startte met werken voor HES-code in transport

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) begon te werken aan de toepassing van de HES-code in het openbaar vervoer nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken een circulaire had uitgegeven met betrekking tot "Gebruik van de HES-code in stedelijk openbaar vervoer".


De circulaire van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Republiek Turkije over "Gebruik van de HEPP-code in stedelijk openbaar vervoer", in de eerste fase; Het omvat "gepersonaliseerde Istanbul-kaarten", dit zijn gepersonaliseerde elektronische / slimme reiskaarten die kunnen worden gebruikt bij reizen met het openbaar vervoer in de stad.

Op het moment van integratie tussen Istanbulkart en de applicatie Hayat Eve Sığar (HES) van het ministerie van Volksgezondheid, begonnen de aan IMM gelieerde onderneming BELBİM en de technische teams van het ministerie van Volksgezondheid met de nodige technische integratiestudies.

Direct nadat de integratiediensten, waarover door het ministerie van Volksgezondheid wordt overeengekomen, gereed zijn gemaakt, zorgt IMM binnen twee weken voor de benodigde integratie. Zo zal de HES-code worden gebruikt bij reizen met het openbaar vervoer in de stad in Istanbul.

Met deze integratie; Gepersonaliseerde Istanbul-kaarten van gediagnosticeerde vervoerders van Covid-19 of degenen die in contact staan ​​met deze mensen, die door het ministerie van Volksgezondheid aan IMM zullen worden doorgestuurd, worden opgeschort.

Degenen die een diagnose of contact hebben en proberen gebruik te maken van het openbaar stadsvervoer terwijl ze geïsoleerd zouden moeten zijn, zullen worden gemeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Aan de andere kant, IMM; Het begon te werken aan de personalisatie van Anonymous Istanbul-kaarten, die nog niet gepersonaliseerd zijn, die worden gebruikt voor openbaar vervoer in de stad. Informatie en aanwijzingen voor de personalisatie van hun kaarten zullen naar dergelijke gebruikers van Istanbulkart worden gestuurd via internet en mobiele applicatie en SMS-dienst.

ISTANBULCARD CIJFERS

Er zijn in totaal 34 miljoen 260 duizend 87 Istanbul-kaarten in Istanbul. 8 miljoen 260 duizend 87 daarvan (24 procent) zijn gepersonaliseerd.

Tijdens de pandemie nam het gebruik van Istanbulkart af. Terwijl het aantal Istanbulkart dat in augustus 2020 actief werd gebruikt bijvoorbeeld 7 miljoen bedroeg, bestaat 2 miljoen 800 duizend (40 procent) uit gepersonaliseerde Istanbulkart.

In 6 maanden actief gebruik werden in totaal 4 miljoen 400 duizend Istanbul-kaarten, waarvan 36 miljoen 12 duizend gepersonaliseerde Istanbul-kaarten (100 procent), in het openbaar vervoer gebruikt.

Als we kijken naar de 1-jaarcijfers in Istanbul; In totaal werd 5 miljoen Istanbulkart gebruikt, waarvan 200 miljoen 30 duizend gepersonaliseerd (17 procent).


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties