Het eerste draadloze telegraafstation van Anatolië wordt hersteld

Het eerste draadloze telegraafstation van Anatolië wordt hersteld
Het eerste draadloze telegraafstation van Anatolië wordt hersteld

Minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank heeft aangekondigd dat het draadloze telegraafstation in Patara door zijn ministerie zal worden hersteld. Minister Varank maakte een verklaring op zijn sociale media-account en zei: “We herstellen het draadloze telegraafstation dat ons verbindt met Tripoli, ons laatste land in Noord-Afrika, in overeenstemming met het origineel. We zullen allebei een van de symboolmonumenten van onze voorouders winnen en deze structuur openstellen voor toerisme en het werk van onze wetenschappers. " gebruikte de uitdrukkingen.


Patara, de belangrijkste haven van de Lycische beschaving, zal een "culturele boodschap" geven aan Libië, waarmee het 114 jaar geleden via een draadloos telegram was verbonden. Het draadloze telegraafstation, dat de enige verbinding heeft met Tripoli, het laatste land van het Ottomaanse Rijk in Noord-Afrika, wordt hersteld. Het eerste draadloze telegraafstation van Anatolië, grenzend aan de ruïnes van Patara, zal worden omgebouwd tot een museum en in het toerisme worden gebracht. Nadat president Recep Tayyip Erdogan 2020 heeft uitgeroepen tot jaar van Patara, zal het station, dat werd opgericht in opdracht van Abdulhamit II, nieuw leven worden ingeblazen met de steun van het West Mediterranean Development Agency (BAKA), aangesloten bij het ministerie van Industrie en Technologie, en zal het ook bijdragen aan regionale ontwikkeling.

In 1906 werden twee stations opgericht die Anatolië en Tripoli met elkaar verbinden. De stations, een in Patara en de andere in Derne, werden ongeveer 110 jaar geleden op verschillende tijdstippen door Italianen gebombardeerd en vernietigd. Mustafa Kemal Atatürk organiseerde de lokale bevolking in Derne, waar het station in Libië was gevestigd, en vocht tegen de Italianen.

GEWORTELDE BANDEN

met het memorandum van overeenstemming betreffende de afbakening van maritieme jurisdictiegebieden, verdiepen diplomatieke, politieke, economische en militaire samenwerking in veel gebieden van Turkije en Libië, herontdekt het de diepgewortelde banden uit de geschiedenis. Turkije heeft het Ottomaanse rijk ook een culturele dimensie gegeven aan hun nauwe betrekkingen met Libië, dat zich binnen het grondgebied bevindt.

EEN MUSEUM ZIJN

Gelegen in de wijk Kaş in Antalya en bekend als de hoofdstad van de Lycische Unie, zal Patara, het eerste en meest geavanceerde draadloze telegraafstation van het Ottomaanse tijdperk, worden gerestaureerd en omgebouwd tot een museum. Het project, met deelname van het districtsbestuur van Kaş, de gemeente Kaş, het provinciale directoraat voor cultuur en toerisme van Antalya, het directoraat voor opgraving van Patara, onder de deelnemers bepaald door BAKA, wiens aanvraag werd ingediend door het directoraat voor investeringen, monitoring en coördinatie van het gouverneurschap van Antalya, zal binnen 24 maanden worden afgerond. Met het project, in het kader van de restauratie van Patara Radio Telegraph Station Complex, zullen het radiohoofdstation, het installatiegebouw, het logiesgebouw en de zendmast worden hersteld. Er zullen mechanische en elektrische installatie-installaties en landscaping van de regio worden gemaakt.

12 DUIZEND OTTOMAN LIRA

Second Abdulhamit bouwde in 2 twee stations in Patara en Derne om een ​​snellere communicatie met Libië te bieden, dat geen landverbinding had met het Ottomaanse rijk. Een aanzienlijk bedrag van 1906 duizend Ottomaanse lira's werd uit de staatsbegroting uitgegeven voor de stations die waren uitgerust met de meest technologische apparaten van hun tijd.

DOEL DAGELIJKS 4 DUIZEND WOORDEN

De afstand tussen Derne, het equivalent van het station in Patara, is hemelsbreed 850 kilometer. Op dat moment was er geen ander systeem voor communicatie op deze afstand. Het was de bedoeling om 4 woorden per dag tussen de twee stations over te dragen.

OOK SCHEPEN IN DE MIDDELLANDSE ZEE WORDEN GEBRUIKT

De opening van het station in Patara vond plaats op de verjaardag van Abdulhamid's troonbestijging. Het station verzorgde niet alleen de communicatie met de Vereniging. Tegelijkertijd profiteerden ook militaire schepen en verre commerciële schepen op een reis in de Middellandse Zee van het station, met name meteorologische informatie.

EERST DE VERENIGING EN DAARNA BOMBODEN PATARA

Toen de Italianen in 1911 het station in Derne bombardeerden, werd het contact tussen Patara en Derne verbroken. Italianen bombardeerden later ook Patara. Het station in Patara, dat na de Eerste Wereldoorlog en de Onafhankelijkheidsoorlog werd verwoest, zal na 114 jaar als museum dienen voor toeristen en wetenschappers.

TECHNOLOGIE ERFGOED

Hoofd van Patara Ancient City Excavation en Akdeniz University Faculteit Letteren Afdeling Archeologie Prof. Dr. Havva İşkan Işık zei dat het station het visieproject van Abdulhamit is en een buitengewoon belangrijk technologisch erfgoed.

DE EEN IS IN PATARA EN DE ANDERE IS IN DERNE

Uitleggend dat het station is gebouwd door het Duitse bedrijf Siemens Halske, prof. Işık zei: “Dit station bereikt Libië vanuit de Middellandse Zee door zonder onderbreking 850 kilometer te overbruggen. Er werd een verbinding tot stand gebracht met ons loket in Derne, ten oosten van Tripoli, en daarom wilden we de laatst overgebleven landen van het Ottomaanse Rijk in Noord-Afrika veiligstellen. " zei.

TWEE GEBOMBARDEERDE STATIONS

Prof. Işık verklaarde dat, kort na de verklaring van de Tripoli-oorlog in 1911, de Italianen het station in Derne bombardeerden: “Ons station hier werd ook gebombardeerd nadat de Italiaanse marine naar de Anatolische kust was gekomen. Patara Antique Theatre werd ook zwaar beschadigd tijdens dat bombardement. " hij sprak.

Erop wijzend dat een andere naam die nooit mag worden vergeten de strijd van de Ottomanen was om hun laatst overgebleven land in Noord-Afrika, ging Işık verder als volgt:

GEHEUGEN VAN DE VERENIGING IN UW OGEN

Hij ging als vrijwillige Ottomaanse officier naar Derne en leidde daar de strijd tegen Italianen. De reden voor het ongemak in zijn oog is de granaatscherven in Derne. draadloos telegraafstation in Patara Daarom is de natuur bijna een symbool van de strijd van het late Ottomaanse Turkije en de wederopbouw van doorzettingsvermogen. Ik wil onze president Recep Tayyip Erdoğan, onze minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy en onze minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank bedanken voor de heropleving van dit technologisch erfgoed.

GRAAFWERKZAAMHEDEN VOLTOOID

Secretaris-generaal van BAKA, Volkan Güler, merkte op dat de graafwerkzaamheden met betrekking tot het station waren voltooid en dat de aanbesteding voor de restauratie was gedaan. zei.

EEN VAN DE SYMBOOLMONUMENTEN

Verwijzend naar het historische, culturele, diplomatieke en technologische belang van het station, zei secretaris-generaal Güler: “Tegelijkertijd zullen we het gebouw presenteren aan de studies van wetenschappers, aangezien het waarschijnlijk het enige overgebleven werk uit die periode is. Met dit project hebben we een van de belangrijkste symboolmonumenten van onze sterke historische banden met Libië gebouwd. " hij sprak.

ASSOCIATIE COMMANDANT MUSTAFA KEMAL

In 1911 passeerde Mustafa Kemal Atatürk, die kapitein of kapitein was, in het geheim Egypte en Tunesië naar de landen van het huidige Libië. Mustafa Kemal, die de taak kreeg om de lokale bevolking vrijwillig tegen de Italianen te organiseren, raakte bij een luchtaanval in Derne aan het oog gewond. Mustafa Kemal, die hier werd gepromoveerd tot chef-staf en de commandant van de vereniging werd, was succesvol tegen de Italianen, maar Derne werd overgelaten aan Italië met het Ushi-verdrag dat op 18 oktober 1912 werd ondertekend nadat de Balkanoorlog uitbrak.

PRESIDENT ERDOĞAN KONDIGDE HET JAAR VAN PATARA AAN

President Recep Tayyip Erdogan riep 2020 uit tot het Jaar van Patara in een verklaring die hij in februari aflegde. President Erdoğan wees erop dat Patara een van de belangrijke symbolen was van de Anatolische geschiedenis en zei: “De Ottomaanse staat zorgde voor zijn telegraafverbinding met Noord-Afrika via het Patara Wireless Telegraph Station. Patara Station, gelegen aan het einde van Europa's grootste lijn, met een lengte van ongeveer 850 kilometer, leverde zeer belangrijke diensten aan ons land totdat het werd gebombardeerd door de Italianen. We herstellen dit draadloze telegraafstation in overeenstemming met het origineel. " zei.

WAAROM IS PATARA BELANGRIJK?

Patara Ancient City ligt in de buurt van het dorp Ovagelemiş tussen Fethiye en Kalkan. Patara, een van de belangrijkste en oudste steden van Lycië in de oudheid, is ook een belangrijk lid van de Lycische Unie, de eerste democratische federatie die in de geschiedenis bekend is. Er is een parlement in het federatieve systeem van Lycia, wat de inspiratie is voor de Amerikaanse grondwet. Het parlementsgebouw van de Lycische Unie in Patara werd gerestaureerd door het voorzitterschap van de Turkse Grote Nationale Vergadering met verwijzing naar het historisch belang ervan.

HET THUISLAND VAN DE BABY VAN KERSTMIS

De enige vuurtoren in Anatolië die van oudsher bewaard is gebleven, bevindt zich in Patara. In Patara worden sinds 1988 opgravingen voortgezet, die van de stadspoort tot de waterwegen nog vele andere kenmerken heeft. Patara, dat een van de zeldzame stranden heeft waar Caretta Carettas hun eieren leggen en miljoenen jaren broeden, is ook de geboorteplaats van St. Nicholas, ook wel bekend als de Kerstman. Patara is ook de thuisbasis van een belangrijke haven waar granen die van Anatolië naar Rome worden vervoerd, worden opgeslagen en opgeslagen.

JavaScript is vereist voor deze diashow.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties