Aanvullende circulaire over coronavirus verzonden naar 81 provinciale besturen

Aanvullende circulaire over coronavirus verzonden naar 81 provinciale besturen
Aanvullende circulaire over coronavirus verzonden naar 81 provinciale besturen

Een aanvullende circulaire over de uitbraak van het coronavirus is door het ministerie van Binnenlandse Zaken naar 81 provinciale besturen gestuurd. In de circulaire werd erop gewezen dat de effecten van de coronavirus-epidemie en de toename van gevallen nog steeds over de hele wereld voortduren, vooral op het Europese continent, er een toename is in het verloop van de epidemie en dat in veel Europese landen nieuwe maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat mensen samenkomen.


Turkije beheert ook de risico's in termen van volksgezondheid en openbare orde van de uitbraak van het coronavirus, zorgt voor sociaal isolement, reinigt de basisprincipes van het huidige gecontroleerde sociale leven van de periode om de voortplantingssnelheid van fysieke afstandsbescherming en ziekte, masker en verloop, evenals het uitbreken van afstandsregels te beheersen en aanvullende regels en voorzorgsmaatregelen die op alle levensgebieden moesten worden gevolgd, werden vastgesteld en geïmplementeerd met inachtneming van mogelijke risico's.

In de circulaire werd vermeld dat de bereikte fase in de strijd tegen de coronavirus-epidemie samen met het ministerie van Volksgezondheid werd geëvalueerd en dat aanvullende beslissingen werden genomen in opdracht van president Recep Tayyip Erdoğan. Volgens dit;

Provinciale / districtsreinigingsborden zullen ervoor zorgen dat ze binnen 48 uur bijeenkomen

Uiterlijk in alle provincies en districten 48 uur Er wordt voor gezorgd dat de raden voor algemene hygiëne bijeenkomen. Met betrekking tot de uitvoering van de maatregelen die zijn genomen om de epidemie te bestrijden "Volgen""audit""waarschuwing" De genomen maatregelen en de uitgevoerde auditactiviteiten worden geëvalueerd.

In de vergaderingen van de General Hygiene Board zullen de kwesties met betrekking tot de bijdrage van de relevante instellingen en organisaties (met name lokale besturen) aan het monitoring-, inspectie- en waarschuwingssysteem om de institutionele capaciteit in de strijd tegen de epidemie te vergroten, worden besproken en beslist.

Kovid-7-inspectie zal in de komende 19 dagen elke dag worden uitgevoerd

Vanaf maandag 19 oktober 7 dagen boyunca In alle provincies en districten zullen op een apart punt algemene inspecties plaatsvinden.

De inspecties die gedurende 7 dagen moeten worden uitgevoerd, worden als volgt gepland:

  • 19 oktober maandag Eet- en drinkgelegenheden zoals cafés, restaurants, vooral openbare recreatie- en uitgaansgelegenheden
  • Dinsdag 20 oktober Plaatsen zoals alle soorten voertuigen voor openbaar vervoer (inclusief schoolbussen) en luchthaven / treinstation / busstation waar passagiersvervoer binnen en tussen de steden wordt verzorgd
  • Woensdag 21 oktober Fabrieken, ondernemingen enz. Waar collectieve arbeiders tewerkgesteld zijn, vooral in georganiseerde industriële zones. plaatsen en personeelsdiensten,
  • Donderdag 22 oktober Personen die door diagnose of contact in isolatie zijn geraakt,
  • Vrijdag 23 oktober Winkelcentra, moskeeën en masjids, astro-velden / sportfaciliteiten,
  • 24 oktober zaterdag Openbare ruimtes (straten, straten, parken en tuinen, picknickplaatsen, marktplaatsen, stranden, enz.) Waar onze burgers in drukte te vinden zijn.
  • 25 oktober zondag Barbershops / kappers / schoonheidscentra, internetcafés / salons en locaties voor elektronische spellen, trouw- en / of trouwzalen, pretparken / themaparken

De inspecties worden zo gepland en uitgevoerd dat efficiëntie en zichtbaarheid op het hoogste niveau zijn. Inspectieteams zullen bestaan ​​uit vertegenwoordigers van relevante openbare instellingen en organisaties (wetshandhaving, lokale besturen, provinciale / districtsdirecties, enz.), Dorp / buurtmukhtars en beroepskamers, rekening houdend met de expertise van elke bedrijfslijn of locatie.

De kwestie van masker en fysieke afstand zal nogmaals aan de burgers worden herinnerd met aankondigingen en aankondigingen

Met allerhande aankondigingen zullen de burgers eraan worden herinnerd dat de regel voor fysieke afstand een regel is die in alle levensgebieden en ruimtes moet worden gevolgd, dat overvolle samenkomsten in gesloten ruimtes een risico vormen voor de volksgezondheid en dat binnenruimtes vaak moeten worden geventileerd, aangezien wordt voorspeld dat de concentratie in gesloten ruimtes zal toenemen naarmate het weer begint af te koelen.

Om de burgers in het hele land bewust te maken van deze kwestie,

“Onze lieve burgers;

In de strijd tegen de epidemie moeten we heel voorzichtig zijn met het respecteren van de regels van maskers, reinheid en afstand Beste landgenoten, We zijn de herfst ingegaan, de winter nadert. We moeten voorzichtiger zijn met de regel voor fysieke afstand, vooral in alle gesloten plaatsen en gebieden waar de dichtheid toeneemt. We zijn allemaal verantwoordelijk tegenover elkaar in de epidemie. Ik hoop dat we samen zullen slagen. "  aankondigingen zullen worden gedaan.

Er zal een procedure worden gestart met betrekking tot degenen die onrealistische, onvolledige of misleidende contactrapporten indienen

Er is vastgesteld dat er recentelijk een daling is opgetreden in het aantal contactrapportages en dat burgers terughoudend zijn om contact te melden, behalve voor hun eerstegraads familieleden. Hierna, als de valse, onvolledige en misleidende verklaringen van mensen met de diagnose Kovid-19 worden ontdekt, zal een administratieve actie worden ondernomen in overeenstemming met de relevante artikelen van de volksgezondheidswet. Turks wetboek van strafrecht inzake crimineel gedrag 206e De nodige gerechtelijke procedures zullen worden ingeleid op grond van artikel.

Gemeenten zorgen zo snel mogelijk voor openbaar stadsvervoer en HEPP-integratie

In de circulaire werd ook vermeld dat sommige gemeenten, met name grootstedelijke gemeenten, niet snel genoeg inspanningen leverden om het ministerie van Volksgezondheid te integreren met HEPP. Vervolgens werd gevraagd om de bepalingen over de basisprocedures en principes met betrekking tot de integratie van stedelijk openbaar vervoer en HEPP uit te voeren in het kader van de circulaire die naar de provincies werd gestuurd en om de nodige integraties zo snel mogelijk door te voeren. In de circulaire is aangegeven dat deze kwestie vooral zal worden gevolgd tijdens de inspecties of onderzoeken die door de inspecteurs van ons ministerie zullen worden uitgevoerd.

In overeenstemming met de bovengenoemde beslissingen nemen de gouverneurs en districtsgouverneurs de beslissingen van de provinciale / districtscommissies voor algemene hygiëne in overeenstemming met de 27e en 72e artikelen van de algemene gezondheidswet. In de praktijk zal geen verstoring worden toegestaan ​​en zullen er geen klachten ontstaan. Degenen die de genomen beslissingen niet naleven, zullen worden onderworpen aan administratieve maatregelen in overeenstemming met de relevante artikelen van de algemene hygiënewet. De nodige gerechtelijke procedures zullen worden ingeleid in het kader van artikel 195 van het Turkse wetboek van strafrecht met betrekking tot crimineel gedrag.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties