Containers die in havens worden verwerkt, zijn gestegen met 8,8 procent

Containers die in havens worden verwerkt, zijn gestegen met 8,8 procent
Containers die in havens worden verwerkt, zijn gestegen met 8,8 procent

Het ministerie van Transport en Infrastructuur maakte bekend dat het aantal containers dat in augustus 2020 in de havens werd behandeld met 8,8 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand van het voorgaande jaar en uitkwam op 1 miljoen 31 duizend 447 TEU. Het ministerie meldde dat containervervoer voor exportdoeleinden in havens in augustus met 5 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar en 405 TEU bedroeg.


Het ministerie van Transport en Infrastructuur heeft in augustus de hoeveelheid vracht en containers die in de havens worden behandeld, bekendgemaakt. In de verklaring werd gemeld dat het aantal containers dat in de havens in de periode januari-augustus 2020 werd behandeld met 2,5 procent afnam ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar en werd gerealiseerd op 7 miljoen 410 duizend 748 TEU. Daarnaast werd opgemerkt dat de hoeveelheid behandelde vracht 2,5 miljoen 325 duizend 66 ton bedroeg, een stijging van 350 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de verklaring werd erop gewezen dat in augustus het aantal containers dat in de havens werd behandeld met 8,8 procent is gestegen ten opzichte van augustus van het voorgaande jaar en werd gerealiseerd op 1 miljoen 31 duizend 447 TEU. Het steeg met 2020 en bereikte 1,9 miljoen 40 duizend 883 ton ”.

239 miljoen 387 duizend 441 ton buitenlandse handelsvracht vervoerd over zee

Het ministerie meldde dat het aantal containervervoer voor buitenlandse handel in augustus met 5 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand van het voorgaande jaar, tot 775 TEU. Aangegeven werd dat de exportgerichte containervervoer in de havens in augustus met 519 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand van het voorgaande jaar en 5 TEU bedroegen, de volgende uitdrukkingen werden gebruikt:

“Containerlozingen voor importdoeleinden stegen met 6,5 procent in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar en kwamen uit op 369 TEU. Het totale aantal containers dat in het zeevervoer voor buitenlandse handelsdoeleinden werd behandeld in de periode januari-augustus 775 bedroeg 2020 miljoen 2,4 duizend 5 TEU, een afname van 830 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "

Het ministerie van Transport en Infrastructuur verklaarde dat de hoeveelheid lading voor export in havens in augustus 2020 met 2,5 procent daalde tot 10 miljoen 727 duizend 545 ton in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar, en de hoeveelheid lossen voor import was 4,9 procent in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar, Het meldde dat het steeg met 18 tot 766 miljoen 397 duizend XNUMX ton.

In de verklaring werd opgemerkt dat de totale hoeveelheid afgehandelde vracht in het zeevervoer voor buitenlandse handelsdoeleinden in de periode januari-augustus van 2020 3,7 miljoen 239 duizend 387 ton bedroeg, met een stijging van 441 procent ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Transitafhandeling met 28 procent gestegen

Het aantal doorvoercontainers dat in de havens werd afgehandeld in augustus 2020 was in augustus 28 met 190 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en bedroeg 168 duizend 4,2 TEU, terwijl de hoeveelheid vracht met 6 procent toenam tot 391 miljoen 765 duizend 257 ton. In de verklaring werd vermeld dat de meeste containerafhandeling plaatsvond in het administratieve gebied van de havenautoriteit van Ambarlı en dat in augustus 587 duizend 6 TEU-containers werden afgehandeld bij de genoemde havenautoriteit. Op basis van vracht werd gemeld dat de meeste overslag plaatsvond in het administratieve gebied van Kocaeli Port Authority en dat in totaal 143 miljoen 163 duizend XNUMX ton vracht werd behandeld.

De meeste containeruitvoer naar Spanje

In de verklaring van het ministerie werd opgemerkt dat de hoogste exportcontainerlading over zee in havens in augustus 2020 42 TEU bedroeg en de hoogste exportlading naar Spanje werd gerealiseerd met 816 ton. Er werd gedeeld dat Griekenland en België respectievelijk Spanje volgden.

In de verklaring werd vermeld dat de containers die uit Griekenland kwamen met 71 duizend 22 TEU's het grootste aantal containers vormden dat voor importdoeleinden werd gelost. Containervervoer uit Egypte met 96,9 duizend 68 TEU en uit Israël met 816 duizend 51 TEU volgden respectievelijk Griekenland. In de schriftelijke verklaring werd ook opgemerkt dat in augustus 187 de hoogste vrachtafhandeling in de buitenlandse handel over zee werd gerealiseerd in zendingen met Rusland met 44 miljoen 285 duizend 2020 ton. Het ministerie onderstreepte ook dat 4 procent van de containers die in de buitenlandse handel worden vervoerd, wordt uitgevoerd door schepen onder Turkse vlag.

De meeste handling vond plaats in steenkool

Het ministerie van Transport en Infrastructuur, met 2 miljoen 214 duizend 46 ton, verklaarde dat de meeste vracht die in havens in buitenlandse handel wordt behandeld, steenkool is. Schroot met 2 miljoen 141 duizend 43 ton en ruwe olie met 1 miljoen 891 duizend 309 ton volgden respectievelijk.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen