'S Werelds grootste faciliteit die elektriciteit produceert uit stortgas in Istanbul

'S Werelds grootste faciliteit die elektriciteit produceert uit stortgas in Istanbul
'S Werelds grootste faciliteit die elektriciteit produceert uit stortgas in Istanbul

IMM voltooide de eerste fase van Seymen Landfill Gas Energy Production Facility, een van de projecten die in de voorgaande periode was gestopt, en nam deze in gebruik. De faciliteit, die werd gebouwd met een investering van in totaal 130 miljoen lira, zal voldoen aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van 500 duizend huizen wanneer alle fasen operationeel zijn. die afhankelijk zijn van buitenlandse energie, biedt nu de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken en bij te dragen aan de Turkse economie, zoals voorzitter Ekrem İmamoğlu IMM eerst zijn sociale media-accounts heeft aangekondigd. In zijn bericht zei hij: "Als het helemaal klaar is, zal 's werelds grootste installatie die elektriciteit produceert uit stortgas, in Istanbul staan."


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) lanceerde de eerste fase van de Seymen Landfill Gas Power Generation Facility. Gasmotoren werden in gebruik genomen voor de opwekking van elektriciteit in de faciliteit, die zowel de natuur beschermt als bijdraagt ​​aan de economie door de gassen die zich in afval verzamelen om te zetten in energie. De opgewekte elektriciteit wordt ook verkocht. Met betrekking tot de faciliteit die zal voldoen aan de elektriciteitsbehoeften van honderdduizenden huizen wanneer deze zijn volledige capaciteit bereikt, kondigde IMM-president Ekrem İmamoğlu de ontwikkelingen aan op zijn sociale media-accounts met de volgende verklaringen:

“We lanceerden de eerste fase van de Seymen Landfill Gas Energy Production Facility, een van de stopgezette investeringen, met een investering van 130 miljoen TL. Als het volledig klaar is, staat Istanbul de grootste installatie die elektriciteit produceert uit stortgas. Alle bestaande projecten komen een voor een tot leven. "

DE TOTALE CAPACITEIT BEREIKT 90 MEGAVATA

Bij Seymen Landfill Gas Energy Production Plant, gelegen in het stortgebied beheerd door İSTAÇ en beheerd door Istanbul Enerji AŞ, is momenteel een gebied van 30 hectare gereserveerd voor afvalopslag. Het werk op 20 hectare van dit gebied, waar gelijktijdig gas werd opgevangen, werd afgerond en in gebruik genomen. Tegen het einde van het jaar zal nog eens 10 hectare land worden gebruikt voor energieopwekking. De faciliteit zal dienen met een capaciteit van 20 megawatt. Na voltooiing van de werken wordt in totaal 130 hectare grond opgeslagen in Seymen en wordt elektriciteit geproduceerd uit stortgas. De totale capaciteit zal 90 megawatt bedragen. Als het project is afgerond, wordt per uur 45 duizend kubieke meter stortgas opgevangen. Het zal dus het project zijn met de grootste hoeveelheid stortgas uit één enkele bron ter wereld.

De eerste fase van de faciliteit, die begon met het bedienen van Istanbul, omvat 14 collectoren, 1100 meter DN1000 perimeter, 168 meetpunten, 18 condensaattanks, 2700 meter horizontale kanalen. Verder zijn er in de faciliteit 2 klepkamers, 2200 meter luchtwaterleiding, 330 meter dijkconstructie, 18 strooiselkanalen, 180 meter regenset, 600 meter afvoerleiding en gasafvoer. Aan het einde van het project zal de apparatuur die in het veld moet worden opgenomen 125 collectoren, 4500 meter perimeterlijn, 1120 meetpunten, 47 duizend meter horizontale kanalen, 24 klepkamers, 23 duizend meter luchtwaterleiding, 14 duizend 600 meter vuilniskanalen zijn. De pijplengte die in alle veldproducties moet worden gebruikt, zal 150 duizend meter bedragen.

HET KOMT AAN DE JAARLIJKSE ELEKTRICITEIT VAN 500 DUIZEND HUIZEN

Nu de wereld zich richt op hernieuwbare energiebronnen tegen de dreiging van de opwarming van de aarde, zegt M. Aslan Değirmenci, General Manager van Istanbul Enerji A.Ş.

“Wanneer deze faciliteit een capaciteit van 90 megawatt bereikt, wordt het 's werelds grootste faciliteit die op één punt elektriciteit produceert uit stortgas. Het belangrijkste doel van deze faciliteit is om in de elektriciteitsbehoefte van de stad te voorzien door elektriciteit op te wekken uit het stortgas dat is verzameld in het afval dat in Istanbul is verzameld en om hierin te voorzien via alternatieve energiebronnen, namelijk hernieuwbare energiebronnen. Al het afval van de Europese kant van Istanbul komt nu hierheen. In dit gebied wordt per dag ongeveer 11-12 ton afval verzameld. We voeren het gas in dit afval hier door de hoofdleiding, voeren het door bepaalde processen en scheiden de schadelijke deeltjes erin en brengen het over naar ons hoofdproductiegebouw. Wanneer we 90 megawatt bereiken, zal er een faciliteit zijn die zal voorzien in de elektriciteitsbehoeften van ongeveer 500 duizend huishoudens in de districten Silivri, Beylikdüzü, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt en Çatalca. Dit betekent dat; Als land dat qua energie afhankelijk is van het buitenland, zullen we met deze faciliteit voorzien in de jaarlijkse energiebehoefte van 500 duizend huishoudens. "babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen