Dubbele overwinningen in het weekend van Toyota Gazoo Racing

Het Toyota Gazoo Racing Team toonde zich aan het einde van de WRC Rally of Turkey vorige week een van de belangrijkste races ter wereld en behaalde een dubbele overwinning door de 24-uursrace van Le Mans te winnen.

Uitdagende graveletappes en hoge temperaturen, winnaar van Rally Turkije onderscheidt zich als een succes door veel stemmen te brengen die de Gazoo Racing Toyota hebben getekend, gevolgd door de laatste racedag in de opwinding aan het einde, hij werd eerste met Elfyn Evans.

Evans, die de etappes vlot doorkwam, eindigde de race op de eerste plaats met een verschil van 35.2 seconden, en in het rijderskampioenschap versloeg hij zijn teamgenoot Sébastien Ogier met 18 punten en bereikte de eerste plaats met 97 punten. Terwijl Elfyn Evans zijn tweede overwinning voor het merk behaalde, wist Toyota in 5 van de top 3 races te winnen.

De race in Turkije als gevolg van ondervonden problemen terwijl Sebastien Ogier Rally Tamamlayamazk, de 19-jarige piloot Kalle Rovanperä, zijn indrukwekkende prestatie voortzette in de vierde WRC. Met deze resultaten handhaafde TOYOTA GAZOO Racing zijn positie aan de top door het verschil in punten van zijn grootste rivaal te vergroten tot 9 in het Brands Championship.

Toyota Gazoo Racing, Rally van Turkije zal na de datum van 8 tot 11 oktober deelnemen aan de Rally van Sardinië in Italië. Toyota zal opnieuw naar de top mikken in de race die bekend staat om zijn snelle en smalle etappes.

Toyota's overwinning voor het derde jaar op rij op Le Mans

TOYOTA GAZOO Racing slaagde erin om voor de derde keer op rij bovenaan het podium te staan ​​in het World Endurance Championship "Le Mans 24 Hours", een andere categorie motorsport. Terwijl de TS050 HYBRID-raceauto de hoofdrol speelde van een ander succes op het Circuit de la Sarthe Circuit, bereikte Toyota GAZOO Racing het kampioenschap in het FIA World Endurance Championship 2019-2020 voordat het seizoen eindigde en droeg zijn naam naar de top.

De TS8 HYBRID-auto met nummer 050, waarin Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley raceten, legde meer dan 5 kilometer af en won de race met vijf ronden voorsprong. Tegelijkertijd bereikte deze pilotenploeg de leiding in het Wereldkampioenschap. Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima hebben Le Mans voor het derde achtereenvolgende jaar gewonnen, samen met zeven coureurs in 97 jaar racegeschiedenis. Brendon Hartley daarentegen werd na 2017 voor de tweede keer dit jaar de winnaar van deze bijzondere race.

De Toyota TS1000 HYBRID met 050 pk vierwielaandrijving zette nieuwe normen met de prestaties en efficiëntie die het demonstreerde in de 24 uur van Le Mans. TS2012 HYBRID verbruikt 1 procent minder brandstof dan de eerste generatie LMP35 hybrides die in 050 werden gebruikt, en kan 1 ronde 10 seconden sneller voltooien. De TS050 HYBRID heeft ook het record voor de snelste ronde, evenals vier palen en drie overwinningen op rij.

Dit succes in de uithoudingsraces van Toyota inspireerde de geboorte van de hypercar met de naam GR Super Sport, geboren in Le Mans. Dit voertuig werd voor het eerst getoond door op een openbare baan te toeren voordat de race begon.

De laatste race van het seizoen op Le Mans wordt verreden op 14 november 2020 in Bahrein.