Over Betegelde Kiosk

Waar is een betegeld paviljoen?
Waar is een betegeld paviljoen?

Tiled Kiosk is een herenhuis uit 1472, gelegen binnen de buitenmuren van het Topkapi-paleis. Ottomaanse sultan II. Het werd door Mehmed gebouwd als zomerpaleis of herenhuis. Hoewel de architect het niet zeker weet, stellen sommige bronnen dat het werd gebouwd door architect Atik Sinan. Het is ook bekend als Sırça Köşk of Sırça Saray.


Tussen 1875 en 1891 deed het dienst als Museum-i Hümayun (keizerlijk museum). Het werd in 1953 voor het publiek geopend als het Turkse en Islamitische Kunstmuseum. Het werd later opgenomen in het Archeologisch Museum van Istanbul. Iznik-tegels en keramiek uit de Seltsjoekse en Ottomaanse periode worden in het museum tentoongesteld.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen