Afstandsonderwijs heeft de reisindustrie sterk beïnvloed

Afstandsonderwijs heeft de reisindustrie sterk beïnvloed
Afstandsonderwijs heeft de reisindustrie sterk beïnvloed

Hoewel de toename van het aantal gevallen van de coronavirus-epidemie, die de hele wereld trof, ervoor zorgde dat de nieuwe onderwijsperiode op afstand begon, had het ook gevolgen voor veel sectoren, van kantoorartikelen tot toerisme.


De reisindustrie is een van de gebieden die de negatieve effecten van deze situatie voelen. Yaşar Çelik, CEO van biletall.com, verklaarde dat er activiteit is in de sector tijdens schoolopeningen, tussentijdse periodes en vakanties. “Zelfs de tussentijdse vakanties die vorig jaar voor het eerst in de praktijk werden gebracht, droegen positief bij. Maar dit jaar is de situatie anders. Met het besluit tot afstandsonderwijs werden de reizen van studenten geannuleerd. Het uitblijven van educatieve reizen na het vrij stagnerende zomerseizoen als gevolg van de pandemie zorgde ervoor dat zowel de laatste verplaatsing van 2020 als de tussentijdse vakantiereizen die in 2021 zullen plaatsvinden, zijn geannuleerd ”.

De voortzetting van het pandemieproces is ook in het nieuwe studiejaar effectief. In feite zijn scholen, die ongeveer zes maanden gesloten bleven, een systeem gestart waarbij kleuters en basisschoolleerlingen vanaf 6 september face-to-face en afstandsonderwijs zullen volgen. Bovendien zijn universiteiten en hogescholen van plan hun onderwijsactiviteiten op afstand voort te zetten. Als zodanig werden veel sectoren negatief beïnvloed. Een van deze gebieden is de reisbranche.

De mobiliteit van vorig jaar verliet zijn plaats in een recessie

Yaşar Çelik, CEO van biletall.com, zei hierover: “De start- en einddata van de trainingsperiodes en de tussentijdse vakantieperiodes zijn erg belangrijk voor de reisindustrie. Tijdens deze periodes zagen we dynamiek op plaatsen als busterminals en luchthavens. Onze verwachting was dat er sinds september een mobiliteit met educatieve reizen komt, maar met de bekendmaking van het besluit afstandsonderwijs zijn de geplande reizen geannuleerd. Bovendien hebben veel van de vakantiegangers die beschermd willen worden tegen de epidemie of degenen die naar hun geboorteplaats zijn gegaan, hun vakantie niet verlengd en zijn dit jaar naar hun huizen teruggekeerd. "We hebben weer eens gezien dat de reisindustrie in 2020 en 2021 zeer moeilijke dagen te wachten staan."babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen