Waar ligt het Mevlana-museum in Konya? Wordt het Mevlana Museum betaald?

Waar ligt het Mevlana-museum in Konya? Hoe te gaan?
Waar is het Mevlana Museum in Konya, hoe te gaan?

Het Mevlana Museum is het museum dat sinds 1926 actief is in het gebouwencomplex in Konya, dat vroeger de lodge van Mevlana was. Het is ook bekend als "Mevlana Tomb".


Het graf van Mevlana, genaamd (Groene Koepel), is gebouwd op vier olifantenpoten (dikke kolommen). Na die dag zijn de bouwactiviteiten nooit beëindigd en werden er tot het einde van de 19e eeuw bijgebouwd. Het feit dat sommige van de Ottomaanse sultans van de Mevlevi-orde waren, maakte het graf tot een bijzonder belang en goed bewaard gebleven.

Terwijl het museumoppervlak 6.500 m² met zijn tuin was, werd het gebied onteigend en bereikte het 18.000 m² met de secties ingericht als Rozentuin. Er wordt gezegd dat het midden van de fontein gebouwd door Selim I in de tuin van het museum werd geschonken door het Germiyanoğulları-vorstendom.

Waar ligt Mevlana Museum?

Het Mevlana Museum bevindt zich in de centrale wijk Karatay in Konya. Het is het museum dat sinds 1926 actief is in het gebouwencomplex in Konya, voorheen de lodge van Mevlana. Het is ook bekend als "Mevlana Tomb". Het exacte adres van het museum Aziziye Mah, Mevlana Cd. Nr: 1, 42030 Karatay / Konya

Hoe kom je bij Mevlana Museum?

Het Mevlana Museum is zowel met eigen voertuigen als met het openbaar vervoer te bereiken. U kunt vanaf de tramhalte Alaaddin naar het stadscentrum gaan. Vanaf hier is het mogelijk om het Mevlana Museum te bereiken wanneer u de Alaaddin-Adliye-lijn neemt en uitstapt bij de Mevlana-halte. Vervoer vanaf het busstation wordt genomen door de tramlijn Üniversite-Alaaddin te gebruiken om uit te stappen bij de halte Alaaddin.

Wordt het Mevlana Museum betaald?

Voordat het gratis was, was het het op een na meest inkomstengenererende museum na het ministerie van Cultuur. (Eerste Topkapi-paleismuseum)

In het boek van Ahmed Eflaki, "Legends of Arifs", waarin legendes over Mevlana worden verteld, gaat het gerucht dat hij de sultan van die tijd vertelde dat hij een mausoleum voor Mevlana's vader wilde bouwen: "Maak je geen zorgen, want je kunt niet mooier maken dan de hemelkoepel." Het graf werd gebouwd na de dood van Mevlana.

Toegangsuren Mevlana Museum

Het Mevlana-museum opent elke dag van de week, ook op feestdagen, zijn deuren voor bezoekers om 09:00 uur. Op maandag begint het museum pas een uur te laat. De sluitingstijden zijn in de zomermaanden rond 18 uur en de laatste bezoektijd is in de wintermaanden rond 30 uur.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen