Stad zonder auto's wordt gevierd in İzmir

Stad zonder auto's wordt gevierd in İzmir
Stad zonder auto's wordt gevierd in İzmir

De burgemeester van Izmir, Tunç Soyer, woonde de opening bij van de Carbon Footprint Installation in Kordon op 22 september, City Without Cars Day. Soyer zei: "Ons doel is om de COXNUMX-uitstoot te verminderen door ervoor te zorgen dat alleen voetgangers, fietsers en voertuigen van het openbaar vervoer op straat zijn in plaats van motorvoertuigen, en om bewustwording in onze stad over dit onderwerp te creëren".


De stad Izmir Metropolitan Municipality organiseerde een reeks evenementen in het kader van de European Mobility Week en sloot Kordon op 22 september City Without Cars Day af voor het verkeer en liet het over aan voetgangers. De First Kordon, waar de hele dag door verschillende activiteiten worden georganiseerd, van DJ-optredens tot jongleerprogramma's, was ook gastheer van de opening van de Carbon Footprint Installation. De burgemeester van Izmir, Tunç Soyer, die naar het Gündoğdu-plein op Cyprus Martyrs Street liep, vergezeld door de Izmir Metropolitan Municipality Band, woonde de opening bij van de Carbon Footprint Installation in het oude phaeton-gebied in Kordon. Soyer plaatste de steen met de slogan "Zero Emission Mobility for Everyone" op de installatie met de slogan "Let's Leave Green Traces, Not Black Together", en als onderdeel van het programma dat we creëerden met de slogan "Zero Emission Zero, İzmir Let A Deep Breath", sluiten we Kordon vandaag af voor het verkeer en laten het aan voetgangers over. Ons doel is om de COXNUMX-uitstoot te verminderen door ervoor te zorgen dat voetgangers, fietsers en voertuigen van het openbaar vervoer beschikbaar zijn in plaats van motorvoertuigen op straat op "City Without Cars Day" en om bewustwording in onze stad over dit onderwerp te creëren.

"We willen de stedelijke mobiliteit vergroten"

Benadrukkend dat İzmir's gedeelde fietssysteem BİSİM gedurende twee dagen gratis service biedt in het kader van de Europese Mobiliteitsweek, zei Soyer: “We voeren uitgebreide onderzoeken en bewustmakingsactiviteiten uit om de stedelijke mobiliteit in onze stad te vergroten, het voetgangers- en fietsvervoer aan te moedigen en het gebruik van privévoertuigen zoveel mogelijk te verminderen door het openbaar vervoer te populariseren. " zei.

Izmiras-routes

Benadrukkend dat Izmiras Routes, die alle toeristische gebieden van Izmir zullen verbinden met fiets- en wandelpaden met infrastructuur en bovenbouwarrangementen, groene corridors en digitale toeristische toepassingen, een belangrijk onderdeel zijn van de werkzaamheden op dit gebied, zei Soyer dat de cultuur, geschiedenis, gastronomie en het platteland van Izmir en dat ze natuurbestemmingen verbinden. Soyer zei dat ze vier groene corridors hebben vastgesteld die het stadscentrum van Izmir zonder onderbreking met natuurgebieden zullen verbinden: “In deze context, de noordelijke route tussen Bostanlı en Yamanlar; De zuidelijke route van Kültürpark, Meles en Kaynaklar Village; Oostelijke route van Yeilova - Smyrna en Homer Valley; Karşıyaka - We hebben de route van Gediz Delta bepaald als de West Route. Alleen met het Efeler Yolu-project wordt een wandelpad van 500 kilometer aangelegd op de Oostroute. In het kader van ons Izmir Transport Master Plan en Izmir Fiets en Voetganger Actieplan; Met milieuvriendelijke transportoplossingen verminderen we het autogebruik en zetten we een transportsysteem op dat gericht is op voetgangers- en fietsgebruik en openbaar vervoer. We doen al onze transportinvesteringen in overeenstemming met deze doelen. "babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen