Minister van Handel Ruhsar Pekcan maakt de exportcijfers van juli bekend

Minister van Handel, Ruhsar Pekcan maakte de exportcijfers in juli bekend
Minister van Handel, Ruhsar Pekcan maakte de exportcijfers in juli bekend

Minister van Handel Ruhsar Pekcan, tegen juni van de Turkse export in juli steeg 11,5 procent meldde dat 15 miljard is $ 12 miljoen.


Pekcan, een schriftelijke verklaring, draagt ​​bij tot de groei van de uitvoer, waardoor het tekort op de lopende rekening wordt verminderd, terwijl wordt benadrukt dat de Turkse economie de drijvende kracht bleef. Minister Pekcan onderstreepte dat het herstel van de export zich in juli voortzet, na de nieuwe uitbraak van het coronavirus (Kovid-19).

Pekcan legde uit dat de export in juli werd gerealiseerd als 11,5 miljard 15 miljoen dollar met een stijging van 12 procent in vergelijking met de voorgaande maand, en wees erop dat de export de hoogste waarde van 19 bereikte door het niveau te overschrijden vóór de Kovid-2020-epidemie en het op één na hoogste juli-cijfer tot nu toe is gerealiseerd.

Pekcan legde uit dat de export in juli 2019 met 19 procent daalde als gevolg van de hoge basis, het gebrek aan werkdagen en de Kovid-5,8-uitbraak, en voegde eraan toe dat de gemiddelde dagelijkse export 16,8 miljoen dollar bereikte met een stijging van 715 procent in vergelijking met juni.

"Het hoogste dekkingspercentage van 2020"

Pekcan zei dat de invoer in juli $ 7,66 miljard bedroeg, 17 miljoen dollar, een daling van 756 procent op jaarbasis:

“De verhouding tussen uitvoer en invoer bedroeg in juni 82,6 procent en in juli 84,5 procent. De verhouding tussen uitvoer en invoer exclusief goud steeg tot 93,9 procent. Zo bereikten we in juli de hoogste exportwaarde van 15 met een export van 12 miljard 2020 miljoen dollar en de hoogste importdekkingsratio van het jaar met in totaal 84,5 procent en 93,9 procent exclusief goud. ”

Pekcan, toen het goud uit buitenlandse handelsgegevens verwijderde door de aandacht te vestigen op wat zij zien als een concurrerend punt dat de Turkse economie in de handelswaardeketen, "Goud, een spaarinstrument is een soort kapitaal. Daarom is het gezonder om goud als een kapitaalbeweging te beschouwen. ” vond de beoordeling.

11,9 procent in het tweede kwartaal van de EU-economie, de Amerikaanse economie kromp 32,9 procent van de Pekcan erop dat, wanneer deze cijfers worden beschouwd als een belangrijke waarde van de Turkse export, en benadrukte dat zinvol.

"De opwaartse trend in de belangrijkste exportsectoren zette door"

Minister Pekcan verklaarde ook dat ze hun inspanningen zonder onderbreking zullen voortzetten om de toename van de export en de positieve prestaties in de buitenlandse handel te behouden.

Pekcan merkte op dat de stijgende trend in de belangrijkste exportsectoren na de epidemie in juli aanhield, en verklaarde dat de export in de automobielsector met 10,1 procent, 41 procent in kleding en 18,5 procent in textiel steeg in vergelijking met de voorgaande maand.

Pekcan verklaarde dat de uitvoer naar de EU met 12,8 procent is gestegen in vergelijking met de voorgaande maand, met de normalisatie op de belangrijkste exportmarkten, en benadrukte dat Duitsland in juli de meest geëxporteerde landen waren met 1 miljard 458 miljoen dollar, het Verenigd Koninkrijk met 963 miljoen dollar en de VS met 942 miljoen dollar.

Pekcan onderstreepte dat er een toename is van het aantal exporterende bedrijven: "Terwijl ongeveer 27 duizend bedrijven exporteerden in april, exporteerden meer dan 41 duizend bedrijven in juli." deelde zijn kennis.

"Ondanks alle negativiteit van de pandemieperiode, die betrouwbaar is in Turkije, bleken het stabiele leverancierslanden te zijn", aldus Pekcan.

"Na de exportcijfers van juni voor juli heeft de Turkse economie onze overtuiging versterkt dat het proces van het leveren van een sterke output van de pandemie, het normalisatieproces van het land aantoonde dat het economisch gescheiden was van andere landen. Ik wil alle medewerkers bedanken die hebben bijgedragen aan onze export, met name TIM, exporteursverenigingen en medewerkers van ons ministerie. We hebben nog een lange weg te gaan, we zullen zonder onderbreking blijven samenwerken met onze fabrikanten en exporteurs. ”babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen