Ondersteuning en aanvullende kennisgeving aan kmo's tegen het coronavirus van minister Varank

minister steun van corona-virussen van corona-virussen
minister steun van corona-virussen van corona-virussen

Minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank heeft het drievoudige beschermingspakket aangekondigd dat het MKB zal beschermen tegen het nieuwe type coronavirus KOVID-19. Minister Varank verklaarde dat ze tot 3 miljoen TL per onderneming zullen ondersteunen voor de lokale productie van producten zoals ontsmettingsmiddelen, beschermende kleding, beschermende brillen, maskers en handschoenen via KOSGEB: “We stellen de vorderingen van KOSGEB uit voor 6 maanden. We zullen KOSGEB-projecten ook 3 maanden extra geven. ” zei hij.

GEÏNSPIREERD BINNEN


In navolging van het door president Recep Tayyip Erdoğan aangekondigde Economic Stability Shield-pakket en een inzet van 19 miljard lira om de effecten van de KOVID-100-uitbraak te verzachten, werken de ministeries ook samen om de echte sector te ondersteunen.

ETHANOL VEREIST

Op verzoek van het Ministerie van Industrie en Technologie had de Raad voor de Energiemarkt de verplichting om 19 procent ethanol met benzine te mengen gedurende 3 maanden opgeschort om te voldoen aan de toenemende behoefte aan ontsmettingsmiddelen en eau de cologne als gevolg van KOVID-3 bij binnenlandse productie.

3 VOETPLAN

Het ministerie heeft een nieuwe studie gelanceerd tegen de KOVID-19-uitbraak die de wereld heeft geschokt. Het lanceerde een statiefplan via de relevante instelling van het ministerie, KOSGEB.

DE EFFECTEN VAN DE UITBRAAK TOT OP HET SCHILD

Minister Varank legde de details van zijn plan uit: “We hebben nieuwe producten toegevoegd aan onze productlijst in het kader van het TEKNOYATIRIM-ondersteuningsprogramma van KOSGEB. Onze bedrijven, die producten zoals desinfecterende middelen, beschermende kleding, beschermende brillen, maskers en handschoenen produceren met huishoudelijke voorzieningen, zullen kunnen profiteren van het TEKNOYATIRIM-ondersteuningsprogramma van KOSGEB. Zij zullen van dit programma kunnen profiteren totdat door de autoriteiten wordt aangekondigd dat het risico op een uitbraak is verdwenen. ” zei hij.

ONDERSTEUNING TOT 6 MILJOEN TL

Varank verklaarde dat de ondernemingen hun projecten met betrekking tot deze producten zullen voorbereiden en zei: “We zullen deze projecten tot 6 miljoen TL ondersteunen. Hiervan wordt 4 miljoen 200 duizend TL vergoed. ” hij sprak.

WE ONTMOETEN MET FABRIKANTEN

Varank merkte op dat ze alle ontwikkelingen in de markten op de voet volgen en zei: “Nadat KOVID-19 zich over de hele wereld verspreidde, was er een natuurlijke vraag naar de producten die we aan de lijst hebben toegevoegd. We hebben contact opgenomen met de fabrikanten, namelijk bedrijven en kmo's, om aan de vraag te voldoen. Met de ondersteuning die we bieden, dragen we bij aan het voldoen aan de toenemende vraag naar deze producten. Helaas zullen we ook de speculaties van sommige opportunisten voorkomen. ” zei hij.

TOEPASSINGEN BEGIN

Varank zei dat ze begonnen zijn met het ontvangen van aanvragen, en zei: “In deze periode maken we een buitengewoon proces door. Betalingen worden onmiddellijk gedaan. ' hij sprak.

BETAALBAAR TOT 30 JUNI

Benadrukkend dat het tweede deel van het pakket het uitstel van vorderingen op KOSGEB is, zei Varank: “We hebben hun vorderingen uitgesteld tot 30 juni 2020 in het kader van de vergoedbare steun van KOSGEB. We hebben de betalingen van KMO's in deze situatie aan KOSGEB voor 30 maanden uitgesteld tot 2020 juni 3. ” zei hij.

AANTAL VOORWAARDEN ZULLEN NIET WIJZIGEN

Varank onderstreepte dat alle termijnen die bedrijven zullen terugbetalen worden uitgesteld: “Het aantal voorwaarden verandert niet. Er wordt geen wettelijke rente in rekening gebracht. Onze kmo's, die voorheen profiteerden van de uitstelbesluiten van KOSGEB, zullen ook van dit besluit profiteren. ” hij sprak.

PROJECTEN ZULLEN NIET ONDERBROKEN WORDEN

Varank verklaarde dat KOSGEB projectgebaseerde ondersteuning biedt via verschillende programma's en ondernemers ondersteunt, en zei: “We zullen tot 11 maanden extra tijd geven aan bedrijven die na 2020 maart 4 aan hun projectduur of verplichtingen aan het ondernemerschapsprogramma moeten voldoen. Zo worden de projecten niet onderbroken. ” zei hij.

GEEN VEREIST VOOR HET BESLUIT VAN DE RAAD

Varank onderstreepte dat bedrijven om extra tijd moeten vragen, "zei we:" We hebben het besluitvormingsproces versneld en we zullen het MKB dat erom vraagt ​​onmiddellijk uitstellen, zonder dat een nieuw bestuursbesluit nodig is. "

WE ZULLEN ALLE INSTRUMENTEN GEBRUIKEN

Benadrukkend dat dit recht kan worden uitgeoefend door de officiële autoriteiten tot de aankondiging dat de effecten van de KOVİD-19-uitbraak zijn verdwenen, vervolgde Varank: Wij zijn een van de eerste landen die reageren op het KOVID-19-uitbraakrisico. Als Ministerie zijn we begonnen met het stellen van de maatregelen die we zullen nemen aan de grenzen van China. Onze bedrijven worden natuurlijk getroffen door deze epidemie die zich over de hele wereld verspreidt. We weten wat er moet gebeuren om onze KMO's te beschermen en we zijn begonnen met de implementatie ervan. In dit proces en nadat de effecten van deze epidemie in de wereld zijn verdwenen, zullen we alle instrumenten blijven gebruiken die we hebben om de continuïteit in de productie te waarborgen.

VOLLEDIGE STRIJD

Varank herinnerde eraan dat president Recep Tayyip Erdoğan het pakket economische stabiliteitsschild heeft aangekondigd na de coördinatie van de coördinatievergadering van het coronavirus, en zei: “We vechten tegen KOVID-19, de publieke, private sector, universiteiten. Onze dokters, verpleegsters proberen het virus onder controle te houden door 24 uur per dag te werken. Onder leiding van onze president doen al onze ministeries veel moeite. ' zei hij.

GEMEENSCHAPPELIJKE GEEST

Varank benadrukte het belang van burgers, rekening houdend met officiële verklaringen, en vervolgde het volgende: De beste maatregel die we allemaal nemen, is onszelf beschermen. Tenzij dit nodig is, tenzij we een noodzakelijke voorwaarde hebben, laten we onze huizen niet verlaten. Laten we sociale afstand houden. Laten we niet specifiek vertrouwen op speculatieve uitspraken op sociale media. Wanneer we met een gezamenlijke geest handelen, is het duidelijk dat we gemakkelijk eventuele obstakels zullen overwinnen, laten we deze overtuiging levend houden.


Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen