Over Burkina Faso Railway

Over Burkina Faso Rail
Over Burkina Faso Rail

Burkina Faso is een landloos land in het westelijke deel van het Afrikaanse continent. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana en Ivoorkust vormen de grensburen van het land (met de klok mee vanuit het noorden). Het land, dat in het verleden een kolonie van Frankrijk was, werd in 1960 onafhankelijk onder de naam Upper Volta. Ten gevolge van politieke onzekerheden in de periode na de onafhankelijkheid vonden op 4 augustus 1983 staatsgrepen plaats onder leiding van Thomas Sankara. De naam van het land werd als gevolg van de revolutie in Burkina Faso veranderd. De hoofdstad van het land is Ouagadougou.

Burkina Faso-spoorweg


Er is één spoorlijn met de naam Abidjan - Niger Line in Burkina Faso, die de hoofdstad en handelsstad Abidjan verbindt met de hoofdstad Ouagadougou. Dit proces, dat in de problemen kwam voor Burkina Faso, een landland vanwege het tekort aan burgeroorlog in Ivoorkust, speelt een belangrijke rol bij het transport van de commerciële producten van het land naar de zee. Momenteel wordt zowel vracht- als personenvervoer op deze lijn uitgevoerd. In de periode van Sankara, hoewel de nodige inspanningen werden gedaan om de lengte van de lijn naar de stad Kaya te verlengen om de hier gevonden ondergrondse rijkdom te dragen, werden deze activiteiten beëindigd met het einde van de Sankara-periode.

Burkina Faso luchtvaartmaatschappij

Slechts 33 van de 2 luchthavens in het hele land hebben asfaltbanen. De luchthaven Ouagadougou Airport, gelegen in de hoofdstad Ouagadougou, die ook de grootste luchthaven van het land is, en de luchthaven in Bobo-Dioulasso, zijn de twee luchthavens in overeenstemming met de internationale normen van het land.

Het land bezit een nationale luchtvaartmaatschappij met de naam Air Burkina, die is gevestigd in de hoofdstad Ouagadougou. Nadat het bedrijf werd opgericht op 17 maart 1967 onder de naam Air Volta, begon het de vluchten uit te voeren die werden uitgevoerd door bedrijven van Franse oorsprong, en de bedrijfsnaam werd genationaliseerd in overeenstemming met de in het land gerealiseerde Sankara-revoluties. Als een van de deelnemers van Burkina Faso werd een deel van het bedrijf Air Burkina in 2002 geprivatiseerd vanwege het financiële faillissement van Air Afrique, dat samen met Frankrijk door veel Afrikaanse landen werd geëxploiteerd.

Naast binnenlandse vluchten organiseren Air Burkina-luchtvaartmaatschappijen wederzijdse vluchten naar zeven verschillende landen. De landen waar internationale vluchten worden uitgevoerd zijn: Benin, Ivoorkust, Ghana, Mali, Niger, Senegal en Togo.

Burkina Faso snelweg

Er zijn 12.506 km wegen door het hele land, waarvan 2.001 km verhard. In de evaluatie van de Wereldbank in 2001 werd het transportnetwerk van Burkina Faso als goed beoordeeld, vooral met zijn verbindingen met de landen in de regio, Mali, Ivoorkust, GAna, Togo en Niger.

Burkina Faso Vervoersnetwerkkaart

Burkina Faso Vervoersnetwerkkaart

Spoorwegnieuws zoeken

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen