Satan Castle History and Legend

Satan kasteelgeschiedenis en legende
Foto: Wikipedia

Şeytan Castle is een oud kasteel in het dorp Yıldırımtepe in het district Çıldır in de provincie Ardahan. Dit fort in de historische regio Erusheti wordt in Georgische bronnen "Kacistsihe" (Duivelskasteel) genoemd en men gelooft dat de naam van het kasteel uit het Georgisch is vertaald nadat de Ottomanen de regio hadden overgenomen.


Er zijn meningen die de beroemde "Georgische dichter" Shota Rustaveli schreef in het epos getiteld Tiger Post Man, geschreven in de 12e eeuw, dat "Kacta Tsihe" niet het Alamut-kasteel is, maar het Duivelskasteel.

Plaats

Şeytan Castle ligt op een rotsachtige heuvel op de rechteroever van een beek, 1,3 km ten noorden van het centrum van het dorp Yıldırımtepe, voorheen bekend als Rabat. Het is mogelijk om deze heuvel, die aan drie kanten een klif heeft, vanuit slechts één richting te bereiken. Er wordt aangenomen dat het Şeytan Castle wordt genoemd vanwege de moeilijke toegang en vastlegging vanwege deze locatie. Omdat het fort echter niet kon worden veroverd, werd de onoverwinnelijkheid van het fort geassocieerd met boze geesten en de duivel, evenals met een legende onder het publiek.

Het kasteel, dat 1910 meter boven de zeespiegel ligt, heeft de huidige tijd behoorlijk stevig bereikt. Het kasteel heeft een asymmetrisch plan en de afmetingen zijn 161 × 93 meter en het kasteel heeft drie torens. Een van hen heeft het tot op de dag van vandaag overleefd.

Tegenwoordig wordt het Duivelskasteel, dat 's avonds verlicht is, bereikt door een verhard voertuig tot aan de uitkijkheuvel, en na dit punt wordt het bereikt via een pad.

geschiedenis

Er zijn suggesties dat het Duivelskasteel tijdens de Urartu-periode is gebouwd. Deze opvattingen zijn echter niet gebaseerd op historische bronnen. Volgens de informatie van latere bronnen wordt aangenomen dat het kasteel een vroegmiddeleeuws kasteel had moeten zijn. Vanwege de locatie is het echter zeer waarschijnlijk dat een dergelijke plaats vroeger een fort was. Er zijn echter nog geen middelen beschikbaar om dit te bewijzen.

Volgens het geval van Meshuri Matiane, dat het Georgische vorstendom Samtshe-Saatabago beschrijft en de geschiedenis van aangrenzende staten tussen 1561-1587, de heerser van Satan Castle Samtshe-Saatabago II. Onder leiding van Manuçar was Manuçar het eens met Lala Mustafa Pasha en gaf hij zes kastelen, waaronder het Duivelskasteel, aan de Ottomanen. The Devil's Castle werd gebruikt tijdens de Ottomaanse periode vanaf de 16e eeuw, evenals het Georgische koninkrijk en Samtshe-Saatabago periodes. Het is bekend dat er in de buurt van het kasteel een commercieel gebied is. Deze plaats, bekend als Rabat, veranderde later in een gewone nederzetting.

Structuren in het kasteel

The Devil's Castle heeft een kerk met één schip gebouwd in de 14e eeuw. Er zijn nog maar vier muren over van deze kerk, die zich onderaan het kasteel bevindt en gewijd is aan St. Stefan. In het kasteel zijn de overblijfselen van de trap naar de stortbak en de beek bewaard gebleven tot op de dag van vandaag.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen