Er werden prijzen uitgereikt aan de atleten die in Marathon Izmir zijn gerangschikt

Er werden prijzen uitgereikt aan de atleten die deelnamen en scoorden in de 42 kilometer lange Marathon Izmir Avek, die dit jaar voor de vijfde keer werd georganiseerd door de Izmir Metropolitan Municipality.

De "snelste marathon van Turkije" Marathon Izmir Avek, dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Izmir Metropolitan Municipality, werd gelopen met deelname van 38 topsporters uit 600 landen. De prijsuitreiking van de 42 kilometer lange race vond plaats in het Kültürpark. Bij de heren behaalde de Keniaan Vitalis Kibiwot de eerste plaats met een tijd van 2 uur, 11 minuten en 8 seconden, terwijl de Ethiopiër Sendeku Alelgn de tweede plaats behaalde met een tijd van 2 uur, 13 minuten en 42 seconden, en de Keniaan Silas Kurui de tweede plaats. de derde plaats met een tijd van 2 uur, 13 minuten en 47 seconden. De Ethiopiër Aamelmal Tagel won de damesrace in de 42 kilometer lange race met een tijd van 2 uur, 37 minuten en 26 seconden. De Ethiopische Bekelech Bedada werd tweede met 2 uur en 42 minuten en 10 seconden, en de Japanner Suguru Oktabe werd derde met 2 uur en 43 minuten en 16 seconden.

Totale prijs van 42 duizend dollar in 42K

In de categorieën 42K Marathon Izmir Avek 2024 Algemene heren en Algemene dames ontving de eerste winnaar 10 dollar, de tweede 5 dollar, de derde 3 dollar, de vierde 2 dollar en de vijfde 42 dollar. De winnaars van de categorie XNUMXK kregen hun onderscheiding uit handen van burgemeester van de Izmir Metropolitan Municipality, Dr. Izmir Metropolitan Municipality Council CHP Group namens Cemil Tugay Sözcüsü en Karabağlar loco-burgemeester Elvin Sönmez Güler, İzmir Metropolitan Municipality Plaatsvervangend secretaris-generaal Ertuğrul Tugay, İzmir Metropolitan Municipality Afdelingshoofd Jeugd- en Sportdiensten Hakan Orhunbilge, İzmir Metropolitan Municipality Sportclubvoorzitter Hüseyin Egeli, Ege Şehir A.Ş Voorzitter van de raad van bestuur Directeuren Ersan Odaman, algemeen directeur van AVEK Automotive, Derya Uluğ en lid van de gemeenteraad van Izmir, Aras Kaynarca.

De totale prijs voor 42 Turkse vrouwen en mannen is 100 duizend TL

Bij 42K Turkse vrouwen en Turkse mannen werd de eerste plaats 14 TL toegekend, de tweede 12 TL, de derde 10 TL, de vierde 8 TL en de vijfde plaats 6 TL. De wedstrijdceremonie was een totaal van 50 TL werd gegeven in beide categorieën, en werd verlevendigd met dansshows en concerten. In de categorie 42K Turkije Heren was de eerste plaats Hakan Turan (2 uur 51 minuten 3 seconden), de tweede Serdar Sezer (2 uur 51 minuten 6 seconden) en de derde Erkan Bacak (2 uur 52 minuten 5 seconden). In de categorie 42K Dames won Tuğba Türkgülü de eerste plaats (3 uur 52 minuten 21 seconden), Selin Çimrin de tweede plaats (4 uur 2 minuten 22 seconden) en Pınar Doğan de derde plaats (4 uur 19 minuten 53 seconden). .

De run begon om 08.00 uur

De start van de 42 kilometer lange run vond plaats om 08.00 uur voor het oude İZFAŞ-gebouw van Şair Eşref Bulvarı Kültürpark. Atleten, via Alsancak KarşıyakaHij bereikte en keerde terug voordat hij de Bostanlı-pier bereikte. De atleten bereikten İnciraltı via hetzelfde circuit, dit keer via Mustafa Kemal Sahil Boulevard, en keerden terug van Marina İzmir en voltooiden de race bij het startpunt. Dit jaar werd in het kader van Marathon Izmir de 10 kilometer lange run gehouden met deelname van 5 atleten en de winnaars kregen prijzen.