Ontwikkelingen in de paraglidingsector besproken op FTSO

Ontwikkelingen in de paraglidingsector besproken op FTSO
Ontwikkelingen in de paraglidingsector besproken op FTSO

Tijdens de bijeenkomst in de Kamer van Koophandel en Industrie (FTSO) van Fethiye, met deelname van vertegenwoordigers van paraglidingcoöperaties en piloten, werden de laatste ontwikkelingen in de sector, mogelijke verbeteringen en te nemen maatregelen met betrekking tot het toeristisch seizoen 2023 besproken. FTSO-voorzitter van de raad Osman Çıralı verklaarde dat ze het jaar 2022 hadden afgesloten door het record aller tijden in vluchtaantallen te verbreken en zei dat ze klaar wilden zijn voor nog een recordjaar door de nodige regelingen te treffen bij de start- en landingspunten en het verhogen van de beveiligingsmaatregelen naar het hoogste niveau.

De bijeenkomst vond plaats in de FTSO Meğri Hall op 20 januari 2023, samen met voorzitter Çıralı, Fethiye Tourism Information Bureau Manager Saffet Dündar, TÜRSAB Western Mediterranean Regional Representative Board Voorzitter Özgen Uysal, FTSO Assembly Member Ali Onur Ertaş, FTSO No. 9 Car Rental en reisbureaus Commissielid beroepsdiensten Zafer Şekerci, Fethiye-Ölüdeniz Paragliding Pilots Cooperative President İbrahim Arıkan, paraglidingpiloten en vertegenwoordigers van de sector waren aanwezig. Tijdens de vergadering werden de eisen en suggesties van de vertegenwoordigers van de sector vastgelegd.

Vertegenwoordigers van de sector verklaarden dat het aantal bedrijven dat paraglidingactiviteiten uitvoert in de wijk Ölüdeniz snel is toegenomen, en zeiden dat er een nieuwe landingsbaan met een hoogte van 1200 meter nodig is als alternatief voor de 1700 en 900 meter landingsbanen. De deelnemers legden uit dat de problemen met start- en landingspunten moeten worden opgelost en merkten op dat het voor alle piloten moeilijk was om te landen in een beperkt gebied aan het einde van een brede vliegroute met een diameter van 25-30 kilometer. Parachutepiloten benadrukten dat de faciliteiten gezonder gemaakt moeten worden om tandem(dubbel)vluchten op een gezonde manier uit te voeren, en waren het eens over het feit dat er een preventiemechanisme moet komen om vluchten op verdachte punten te voorkomen. De piloten voegden eraan toe dat ze moeite hadden om kritieke diensten te krijgen, zoals een beveiligingscamerasysteem, noodfrequentie en windmeetpunt bij het vertrekpunt, en zeiden dat de systemen bij de tolhuisjes van de Babadağ-kabelbaan moesten worden herzien.

President Çıralı "Onze prioriteit is veiligheid, onze voorbereidingen zijn voor nieuwe vluchtrecords"

FTSO-voorzitter van de raad van bestuur, Osman Çıralı, onderstreepte dat ze naar oplossingen voor alle problemen zullen zoeken door het rapport dat ze zullen opstellen in overeenstemming met de eisen en suggesties van de sectorvertegenwoordigers door te sturen naar de relevante instellingen en organisaties. Burgemeester Çıralı verklaarde dat ze het jaar 2022 hebben afgesloten door het record aller tijden in vluchtaantallen te breken en merkte op dat ze zich wilden voorbereiden op een nieuw recordjaar door de veiligheid van vakantiegangers die met paragliding vliegen te maximaliseren, wat hun eerste prioriteit is. President Çıralı Babadağ voegde eraan toe dat ze eraan werken om er het belangrijkste paraglidingcentrum van Europa en de wereld van te maken, met de regelingen die ze eisen bij de start- en landingspunten.

Günceleme: 24/01/2023 17:12

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen