De hoeveelheid vracht die door de Bosporus wordt vervoerd, is met 40 procent toegenomen

De hoeveelheid vracht die door de Bosporus wordt vervoerd, is met procent toegenomen
De hoeveelheid vracht die door de Bosporus wordt vervoerd, is met 40 procent toegenomen

Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur wees erop dat met de zich ontwikkelende technologie op zee meer vracht werd vervoerd met minder schepen, en merkte op dat de hoeveelheid vracht die door de zeestraat werd vervoerd in 16 jaar tijd met 40 procent was toegenomen.

Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur heeft een schriftelijke verklaring afgelegd over het aantal zeestraatovergangen. Ondanks het feit dat het aantal overstekende schepen in de Bosporus lijkt af te nemen, zijn de grootte en het tonnage van de schepen toegenomen om de transportkosten in de maritieme sector te verlagen en werd er meer vracht vervoerd met minder schepen.

TOENEMEND TYPE GEVAARLIJKE LADING RISICO'S KEELVEILIGHEID

In de verklaring: “In 2005 zijn 54 duizend 794 schepen door de Bosporus gevaren. Het brutotonnage van de passerende schepen was 468 miljoen 105 duizend, het nettotonnage was 246 miljoen 824 duizend en de hoeveelheid vervoerde vracht was 334 miljoen 51 duizend metrische ton. In 2021, terwijl het aantal scheepspassen 38 duizend 551 bedroeg, bereikte het brutotonnage 631 miljoen 921 duizend, het nettotonnage 341 miljoen 742 duizend en de totale vervoerde vracht bereikte 465 miljoen 357 duizend metrische tonnen.

In de verklaring, waarin stond dat de hoeveelheid vervoerde vracht met 2005 procent was toegenomen ten opzichte van 40, steeg het aantal schepen van meer dan 200 meter in dezelfde periode met 51 procent van 3 tot 503, en werd onderstreept dat er een toename van het type gevaarlijke lading. In de verklaring: "Het risico in termen van navigatieveiligheid neemt met elk voorbijgaand jaar toe, met de toename van het aantal en de tonnage van het schip, de totale hoeveelheid vervoerde vracht, het type lading en het aantal passages van schepen van 5 meter en hoger, die een risico vormen."

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen