Hoeveel bedraagt ​​het salaris voor thuiszorg in 2022?

Hoeveel bedraagt ​​het salaris voor thuiszorg in 2022?
Hoeveel bedraagt ​​het salaris voor thuiszorg in 2022?
abonneren  


Het salaris voor thuiszorg dat door het ministerie van Gezin, Arbeid en Sociale Diensten wordt betaald, is in januari 2022 verhoogd. Naast de verhoging van het minimumloon met 50 procent werden ook de lonen van 65-jarigen, arbeidsongeschiktheidspensioen, thuiszorgtoeslag, anciënniteit en opzegvergoedingen verhoogd. Dus, hoeveel is het salaris voor thuiszorg? Hoeveel bedraagt ​​het arbeidsongeschiktheidspensioen in 2022?

Hoeveel bedraagt ​​het salaris voor thuiszorg??

Met de verhoging van het minimumloon in 2022 is bepaald hoeveel de thuiszorgtoeslag dit jaar wordt. Dit jaar is het minimumloon met 50,5% verhoogd. In dit kader werd de thuiszorgtoeslag verhoogd van 798 TL naar 2 duizend 706 TL.

Wie kan thuiszorgtoeslag krijgen??

Om van deze hulp te profiteren, is het noodzakelijk om ten minste 50 procent gehandicapt of ernstig gehandicapt te zijn, en om vast te stellen dat de persoon die zorg nodig heeft gehandicapt is door de evaluatiecommissie van de zorgdiensten in de provinciale directies van het Ministerie van Gezin en Sociale diensten. In het rapport van de gezondheidsraad moet de zin 'ernstig gehandicapt' staan. Degenen met een handicap van minder dan 50 procent krijgen geen salaris voor thuiszorg.

Personen met een gemiddeld maandinkomen per persoon van het huishouden lager dan tweederde van het maandelijkse nettobedrag van het minimumloon kunnen van deze bijstand profiteren.

Met de laatste wijzigingen hierin kunnen stieffamilieleden ook thuiszorgtoeslag krijgen. Nogmaals, ongeacht het invaliditeitspercentage, als het gezondheidsrapport over handicaps de zin 'vereist speciale voorwaarden of zeer speciale voorwaarden' voor kinderen onder de 18 jaar bevat, kan het gehandicapte familielid profiteren van thuiszorgbijstand.

Voor personen ouder dan 18 jaar, als het rapport de uitdrukking 'volledig afhankelijk' bevat, kan het gehandicapte familielid nog steeds hulp krijgen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen