Castrol Ford Team Turkije voltooit Green Bursa Rally

castrol ford team voltooit turkije groene bursa rally

Castrol Ford Team Turkije heeft afgelopen weekend met succes de 2021e Green Bursa Rally voltooid, de 3e etappe van het Shell Helix 45 Turkey Rally Championship, een van de meest prestigieuze sportorganisaties van ons land. Castrol Ford Team Turkije, dat met zijn jonge talenten aan de organisatie deelnam, voltooide als leider de 'merken' en 'jeugd' kampioenschappen en nam opnieuw de leiding in het kampioenschap 'tweewielaandrijving'.

De Green Bursa Rally, de 3e etappe van het Shell Helix Turkey Rally Championship, werd tussen 4 en 5 september van dit jaar gehouden in Bursa. Castrol Ford Team Turkije, dat ook punten opleverde voor het Turkish Historic Rally Championship en de Şevki Gökerman Rally Cup, slaagde erin de categorieën 'merken' en 'jeugd' als leider te voltooien. Castrol Ford Team Turkije, dat opnieuw de leiding nam in de categorie 'tweewielaandrijving', keerde met zeer belangrijke punten terug uit Bursa.

Ali Türkkan - Aras Dinçer, steeg opnieuw naar leiderschap in 'tweewielaandrijving'

Veelbelovende jonge piloot van Castrol Ford Team Turkey Ali Türkkan en zijn copiloot Aras Dinçer behaalden de derde plaats in het algemeen klassement voor veel voertuigen met vierwielaandrijving met hun voertuig met tweewielaandrijving, en vonden het moreel voor de Servische Rally. Met deze prestatie toonde Türkkan ook aan dat hij de grootste kandidaat is voor het kampioenschap in de Servische Rally, waar hij zal gaan als leider van de categorieën 'jeugd' en 'tweewielaandrijving' in het Balkankampioenschap. Het jonge talent Ümit Can Özdemir en zijn bijrijder Batuhan Memişyazıcı, die met de verloren tijden op de eerste dag naar de 48e plaats zakten, maakten hun verlies op de tweede dag van de race goed en eindigden de race op de 8e plaats in de algemeen klassement, waarmee ze hun derde plaats in het Turkse Rallykampioenschap veilig stelden.

Emre Hasbay - Burak Erdener-duo bleef de 'jonge piloten' leiden

Een andere jonge piloot van Castrol Ford Team Turkije, Emre Hasbay en zijn copiloot Burak Erdener bleven de 'jonge piloten' leiden, terwijl Ali Türkkan, samen met zijn copiloot Aras Dinçer, in de ' tweewielaandrijving'. Castrol Ford Team Turkije liet zien dat het in elke categorie een sterke kandidaat is voor de Rally Servië, de volgende stop, met zijn jonge coureurs, met de resultaten die het behaalde in de Yeşil Bursa Rally.

Kalender van het Rallykampioenschap van Turkije 2021:

• 16-17 oktober Aegean Rally İzmir (Asfalt)
  • 13-14 november Kocaeli Rally (Grond)
  • 27-28 november Istanbul Rally (Grond)
  • De spanning was ook op zijn hoogtepunt in de Fiesta Rally Cup

Competitie en opwinding ontbraken nooit in de Fiesta Rally Cup, de langstlopende single brand cup van Turkije, die openstaat voor rallyrijders uit alle lagen van de bevolking. In de Fiesta Rally Cup wist Kağan Karamanoğlu zich te onderscheiden van zijn sterke rivalen samen met Ford Fiesta R2T en zijn nieuwe copiloot, Oytun Albayrak, met wie hij voor het eerst racete. Het duo werd 2e in zowel het 'algemeen klassement' als de 'R1T' groep in de Fiesta Rally Cup.

Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç-duo, aan de andere kant, kwam met hun Fiesta R2-auto's op de 2e plaats in de Fiesta Rally Cup over de finish en behield ook in deze race hun snelle en stabiele tempo, en met dit resultaat zijn ze erin geslaagd als 2e in het 'Algemeen Klassement' en de 2e in de groep 'R1' lieten ze zien. Emrah Ali Başo – Het duo Yasin Tomurcuk won de 3e plaats in het algemeen klassement met Ford Fiesta ST, en het Bursa-team wist zo de 1e te worden in de ST/R1 Groep.

Het klassement in de Fiesta Rally Cup na de Yeşil Bursa Rally was als volgt:

• Tansel Karasu- Yuksel Karasu (Fiesta Rally4) 31,6 punten
  • En Sunman-Yılmaz Özden (Fiesta R2) 31,4 punten
  • Okan Tanriverdi-Sevilay Genc (Fiesta R2) 29,4 punten

De Fiesta Rally Cup, die sinds 2017 werd gestart door de Turkse rallylegendes Serdar Bostanci en Castrol Ford Team Turkije met zijn nieuwe format en exclusief voor Ford Fiestas georganiseerd wordt, zorgt er nog steeds voor dat ervaren piloten van alle leeftijden en veelbelovende jonge piloten deel uitmaken van een professioneel team . De volgende etappe van de Fiesta Rally Cup, die een zeer competitieve omgeving biedt, wordt gehouden in Izmir op 16-17 oktober en zal worden gehouden onder de paraplu van de Aegean Rally, die ook punten zal opleveren voor het Turkish Rally Championship.