Top 2 medailles in Tokio van nationale taekwondo-spelers Hatice en Hakan

eerste medaille nationale taekwondo spelers hatice en hakan in tokyo

Nationale taekwondospelers Hatice Kübra İlgün en Hakan Reçber wonnen de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

De eerste medailles van Turkije op de Olympische Spelen van Tokio 2020 kwamen van taekwondo. Hatice Kübra İlgün bij de dames 57 kilo en Hakan Reçber bij de heren 68 kilo wonnen de bronzen medaille. Na de deelname van Turkije aan het Olympische programma werd de traditie van het winnen van medailles in taekwondo in Tokio voortgezet.

Hatice Kübra İlgün versloeg Nishi Lee Lindo Alvarez uit Costa Rica met 16-5 in de eerste ronde en ging door naar de kwartfinales. Onze nationale taekwondo verloor haar kans op een gouden medaille door in de kwartfinale met 17-9 te verliezen van Anastajia Zolotic uit de Verenigde Staten. Hatice Kübra İlgün ging naar de herkansing nadat Zolotic de finale had bereikt.

Hatice Kübra İlgün won de bronzen medaillewedstrijd door Nada Laaraj uit Marokko met 6-0 te verslaan in het herkansingsgevecht. De halvemaanvormige taekwondospeler versloeg Kimia Alizadeh van het Olympische vluchtelingenteam met 8-6 en werd derde op de Olympische Spelen.

Hatice Kübra İlgün, die na de wedstrijd tranen van de overwinning vergoot, toerde door de zaal met onze vlag.

Hakan Reçber versloeg Edival Pontes uit Brazilië met 25-18 in de eerste ronde en ging door naar de kwartfinales. Na 39-19 punten te hebben verloren van Bradly Sinden uit Groot-Brittannië in de kwartfinales, werd Hakan Reçber herkozen toen zijn tegenstander doorging naar de finale.

Onze nationale taekwondo won de bronzen medaillewedstrijd door Tom Burns uit Nieuw-Zeeland met 23-8 te verslaan in het herkansingsgevecht. Hakan Reçber won de bronzen medaille door Nedzad Husic uit Bosnië en Herzegovina met 2020-68 te verslaan in de categorie heren 22 kg op de Olympische Spelen van 13 in Tokio.

Hakan Reçber, die erg blij was, nam een ​​zegetocht in de hal met de Turkse vlag.

MINISTER KASAPOĞLU SLUIT BIJ DE OPWINDING

Minister van Jeugd en Sport dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu deelde ook de grote opwinding. Minister Kasapoğlu was de eerste die de atleten feliciteerde die grote successen behaalden.

Federatievoorzitter prof. dr. Metin Şahin zei: “We ervaren het onbeschrijfelijke geluk van het toevoegen van nieuwe Olympische medailles aan ons land. Wij feliciteren iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige prestatie. Als weerspiegeling van zijn steun en vertrouwen in ons sinds het begin van het proces, heeft onze Minister, de heer. dr. Ik wil Mehmet Muharrem Kasapoğlu namens onze gemeenschap bedanken.”