Geurverlies in Coronavirus verlaagt de kwaliteit van leven

geurverlies bij coronavirus vermindert de kwaliteit van leven
geurverlies bij coronavirus vermindert de kwaliteit van leven

Terwijl de pandemie wereldwijd en in ons land snel blijft toenemen, worden de symptomen van het virus nog steeds onderzocht. Deskundigen stellen over dit onderwerp dat geurverlies een van de meest voorkomende symptomen is bij dit proces.


Recent onderzoek laat zien dat het virus twee verschillende neuronen aanvalt die geuren in de hersenen detecteren en doorgeven. In dit verband zal Vedat Ozan, bekend van zijn onderzoek naar geuren, als spreker deelnemen aan het "International Cosmetics Congress" dat tussen 4-5 december wordt gehouden door de Association of Cosmetics Manufacturers and Researchers. Ozan zal een effectieve toespraak houden op het online congres, waarin hij zijn wetenschappelijke uitleg geeft over de pandemie en de as van geur.

“Het reukvermogen is een belangrijk zintuig waardoor onze voorouders duizenden jaren geleden konden overleven en zelfs de soort konden bestendigen. Daarnaast vertelt de geur ons ook wat we op dat moment eten. Met name de geur die we ruiken met de neus en de geur die we van binnenuit in de mond krijgen, 'die we aroma noemen', zijn verschillende prikkeltransmissiekanalen die dezelfde sensatie aanspreken. Daarom kunnen we zeggen dat twee belangrijke factoren elkaar aanvullen ”, zei hij.

Ozan wees erop dat de meeste mensen de laatste tijd niet meer kunnen ruiken als gevolg van het coronavirus en zei: “Als we ernaar kijken, veroorzaakt het niet kunnen ruiken een grote afname van de kwaliteit van leven. Omdat geur een middel is waarmee we communiceren met de buitenwereld. We ruiken ongeveer 23.000-24.000 keer per dag, wat overeenkomt met ademen. "Vanaf hier kunnen we begrijpen dat geur een sensatie is die gepaard gaat met onze meest vitale functie."


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties