5 Oprichting van topcentra voor lassen in Istanbul

In Istanbul zal een kenniscentrum worden opgericht
In Istanbul zal een kenniscentrum worden opgericht

In samenwerking met het Ministerie van Nationale Opvoeding en de Kamer van Industrie in Istanbul (ISO) zullen 5 expertisecentra worden opgericht voor de opleiding van lassers die de industrie nodig heeft.


De bijeenkomst werd bijgewoond door de voorzitter van de Istanbul Chamber of Industry (ISO) Erdal Bahçıvan en vertegenwoordigers van de sector, algemeen directeur beroepsonderwijs en technisch onderwijs Kemal Varım Numanoğlu, hoofd van de afdeling Strategie Fatih Leblebici en de aanverwante afdelingshoofden onder voorzitterschap van vice-minister van Nationaal Onderwijs Mahmut Özer, de problemen werden op tafel gelegd.

Na de bijeenkomst werd besloten om in Istanbul 5 expertisecentra voor lasvakopleidingen op te richten. Het ministerie van Nationaal Onderwijs verstrekte subsidie ​​van 10 miljoen lira om te voldoen aan de infrastructuurbehoeften van de lascentra van excellentie.

Viceminister van Nationale Opvoeding Mahmut Özer verklaarde in zijn verklaring dat het versterken van het beroepsonderwijs tot zijn topprioriteiten behoort.

Özer stelt dat er in de afgelopen twee jaar een zeer belangrijke vooruitgang is geboekt bij het versterken van het beroepsonderwijs; Hij stelde dat lassen een grote behoefte is op veel verschillende gebieden, zoals de automobiel-, maritieme, transport-, energie-, vliegtuig-, luchtvaart- en defensie-industrie.

Beurs voor middelbare scholieren die de voorkeur geven aan lassen, vacatures voor afgestudeerden

Özer gaf aan dat goed opgeleide menselijke hulpbronnen de product- en productiekwaliteit zullen verhogen en dit zal bijdragen aan de economie van het land, en Özer maakte de volgende evaluaties: “Op dit punt hebben we een nieuwe stap gezet om vooruitgang te boeken op thematische gebieden in het beroepsonderwijs. In deze context kozen we voor het vak lassen als eerste stap. We hadden een zeer productieve bijeenkomst met de Istanbul Chamber of Industry over hoe we kunnen voldoen aan de behoeften van onze zakenwereld, zowel nationaal als internationaal, op het gebied van lassen. We hebben besloten om 5 centres of excellence op te richten met een sterke infrastructuur die het probleem op de arbeidsmarkt op het gebied van lassen in Istanbul zullen oplossen en rekening houden met technologische ontwikkelingen op het gebied van lassen. De expertisecentra die we zullen opzetten in onze geselecteerde beroeps- en technische Anatolische middelbare scholen zullen een infrastructuur hebben die alle gebieden van laswerk omvat en de nieuwste technologische apparatuur omvat.

In deze context hebben we onmiddellijk 10 miljoen Turkse lira's toegewezen. We zullen de infrastructuur in korte tijd perfectioneren. De professionele ontwikkelingstraining van al onze docenten die hier werken, krijgt continuïteit met de steun van ISO. We zullen ook samen het curriculum updaten. ISO zal ook studiebeurzen verstrekken aan studenten als studenten voor dit vakgebied kiezen en zal ook prioriteit geven aan de tewerkstelling van afgestudeerden. "

Ozer, Turkije, dankzij centres of excellence op het gebied van lassen die behoefte hebben aan gekwalificeerd personeel, evenals de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische projecten, zullen worden geïmplementeerd, zei hij.

In de hoop dat de nieuwe stap gunstig zal zijn, sprak Özer zijn dank uit aan de president en de functionarissen van ISO en de vertegenwoordigers van de sector voor hun steun aan het proces.

Beoordeling door ISO-president Bahçıvan

ISO-president Erdal Bahçıvan sprak zijn tevredenheid uit over de samenwerking met het ministerie.

Bahçıvan verklaarde dat ze een zeer succesvolle samenwerking hebben met het ministerie van Nationale Opvoeding om het beroepsonderwijs in Istanbul te versterken en te voldoen aan de personeelsbehoeften van de arbeidsmarkt. Al onze vertegenwoordigers hebben hun problemen en oplossingen geuit. Tijdens de bijeenkomst bepaalden we de te nemen stappen naar een oplossing. Met 5 centres of excellence die met ons ministerie op het gebied van lassen worden opgericht, hebben we een belangrijke stap gezet om de problemen op dit gebied op te lossen. Als ISO ondersteunen we onze expertisecentra die met al onze middelen zijn vastgesteld. Met deze nieuwe stap hebben we onze samenwerking naar een nieuw niveau getild en de eerste stap van thematische samenwerking gezet. Ik denk dat we in korte tijd flinke afstanden gaan maken. Ik wil onze vice-minister van Nationaal Onderwijs, Mahmut Özer, bedanken, ambtenaren van het ministerie, vertegenwoordigers van professionele comités en ambtenaren die de bijeenkomst bijwoonden. "


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties