Turkije en Bosnië en Herzegovina Tussen weg- en spoorvervoer Behandelde onderwerpen Ontvangsten

Turkije en Bosnië en Herzegovina Tussen weg- en spoorvervoer Behandelde onderwerpen Ontvangsten
Turkije en Bosnië en Herzegovina Tussen weg- en spoorvervoer Behandelde onderwerpen Ontvangsten

Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu, premier van de Federatie van Bosnië en Herzegovina Fadil Novaliç, viceminister van Communicatie en Transport van Bosnië en Herzegovina Nedzad Brankoviç ontving de ambassadeur van Bosnië en Herzegovina in Ankara, HE Alagiç in zijn kantoor.


Tijdens de bijeenkomst werden vervoerskwesties over de weg en per spoor tussen de twee landen besproken.

Minister Karaismailoğlu, samen met de premier van de Federatie van Bosnië en Herzegovina Fadil Novalic, sprak zijn tevredenheid uit over het bezoek van viceminister van Communicatie en Transport Nedzad Brankovic en ambassadeur van Bosnië en Herzegovina aan Ankara, de heer Alagiç.

Tijdens de bijeenkomst bracht Karaismailoğlu zijn wensen voornamelijk over aan de Bosnische burgers die onder invloed van de hele wereld omkwamen door de coronavirus-epidemie, en aan degenen die met de ziekte worstelen.

"We proberen alle problemen waarmee Bosnië en Herzegovina te maken heeft op te lossen alsof het onze eigen problemen zijn."

Minister Karaismailoğlu onderstreepte dat Bosnië en Herzegovina bijna op het mozaïek van de Balkan lijkt, zoals president Recep Tayyip Erdoğan zei: “Onze relaties met Bosnië en Herzegovina, waarmee we nauw verbonden zijn met historische wortels, zijn altijd belangrijk voor ons. We proberen alle problemen waarmee Bosnië en Herzegovina te maken heeft op te lossen alsof het onze eigen problemen zijn. Hiervoor zullen we met al onze instellingen en organisaties op zowel bilaterale als multilaterale platforms allerlei soorten steun blijven bieden aan Bosnië en Herzegovina ”.

"We hebben de stappen bekeken die kunnen worden genomen op het gebied van transport tussen de twee landen."

Minister Karaismailoğlu merkte op dat ze altijd solidair zullen zijn met Bosnië en Herzegovina om de relaties op het gebied van transport en de politieke, culturele en economische relaties verder te ontwikkelen. In dit verband bespraken we de laatste ontwikkelingen in het Sarajevo-Belgrado Highway-project, waarin onze president ook zeer geïnteresseerd is ”.

Karaismailoğlu verklaarde ook dat ze onderhandelen over wat er kan worden gedaan om de betrekkingen tussen de twee landen op het gebied van spoorwegvervoer te verbeteren.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties