Sertel: 'Ankara YHT-project is in 8 jaar slechts 38% vooruitgegaan'

Sertel: 'Ankara YHT-project is in 8 jaar slechts 38% vooruitgegaan'
Sertel: 'Ankara YHT-project is in 8 jaar slechts 38% vooruitgegaan'

Atila Sertel, plaatsvervangend CHP Izmir, zei: “Het Izmir Ankara High Speed ​​Train (YHT) -project, waarvan de basis werd gelegd in 2012 en dat de treinreis tussen Ankara en Izmir zal verminderen van 14 uur tot 3 uur en 30 minuten, is elke 8 jaar afgelegd. Het is 2019 jaar geleden dat het Izmir Ankara YHT-project, dat voor het eerst werd geopend om in 2020 te worden voltooid, vervolgens 2022 werd genoemd en uiteindelijk werd uitgesteld tot 8, maar slechts 38,31 procent kon worden voltooid. " zei.


Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu, die de vraag beantwoordde wanneer het Ankara İzmir hogesnelheidstreinproject zal worden voltooid door Atila Sertel, İzmir plaatsvervanger van de Republikeinse Volkspartij (CHP), zei: “38,31 procent van de bestaande infrastructuurwerken in het Ankara-İzmir hogesnelheidstreinproject. "Fysieke vooruitgang is geboekt in het tempo van voltooiing en testritten zullen beginnen na voltooiing van de bouwwerkzaamheden." Het was opmerkelijk dat minister Karaismailoğlu geen verklaring aflegde over de einddatum van het project.

"Zullen we kunnen rijden voordat het 27ste semester voorbij is?"

CHP İzmir Plaatsvervangend Atila Sertel, die eraan herinnerde dat hij twee jaar geleden een parlementaire vraag had gesteld en aangekondigd werd dat 28 procent van het project op dat moment was voltooid, zei: “Er is slechts 10 procent vooruitgang geboekt in twee jaar. Op de markt gebracht met grote dromen, werd slechts 8 procent van het project in 38 jaar voltooid. De datum van ingebruikname wordt ook voortdurend uitgesteld. Het project is een hogesnelheidstreinproject, maar het tempo van de voortgang is met de snelheid van een schildpad. Binnen de AKP-regering voert het alle projecten uit met Izmir aan het einde, met schildpadden snelheid. Als plaatsvervanger van İzmir wil ik deze trein nemen en reizen voor het einde van de 27e termijn. Maar ik denk niet dat de regering het project met deze snelheid kan afronden ”, zei hij.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen