Rijkdomfonds voor binnenlandse auto's

activafonds voor binnenlandse auto's
activafonds voor binnenlandse auto's

Het project "binnenlandse auto", dat op de agenda werd geplaatst met een grote advertentie van president Erdoğan, staat weer op de agenda na de stagnatie in de dagen van de epidemie. Er wordt gesteld dat het project dit keer wordt overgedragen aan het Wealth Fund, dat naar verluidt wordt gebouwd, en dat een overdracht van miljarden lira aan de bazen kan worden uitgevoerd.

Land kan worden gezocht naar middelen door hypotheken te tonen!


Hasan Toktaş, lid van de algemene raad van bestuur van İYİP, beweerde dat het 4200 hectare grote Turkse schatkistland dat aan de TAF was toegewezen, was overgedragen aan het Wealth Fund.

CHP Bursa-parlementslid Erkan Aydın zei dat een dergelijke claim tot hen is gekomen, maar dat er geen duidelijke informatie is over de officiële stap in deze richting: “We hebben het hier over een groot land. Voor de fabriek zou één miljoen vierkante meter van een terrein van 4 miljoen vierkante meter worden toegewezen. Met deze claim komt maar één ding in je op: het land in kwestie wordt overgedragen aan het Wealth Fund, en deze plek zal worden getoond als een hypotheek, en de bedrijven zullen proberen leningen uit het buitenland te verstrekken. ”

Tayyip Erdogan op 27 december 2020 de dag, Turkije's Cars Initiative gebruikersgroep naar (TOGG), de real in de TSK's 4 miljoen vierkante meter in Gemlik 1 miljoen vierkante meter aangekondigd dat het zal worden toegewezen om te worden gedaan in de fabriek "Love Kadir in de herinnering", de TSK Land Wealth Funds Als het nieuws waarnaar het wordt overgebracht correct is, zal de lokale autoproductie worden uitgevoerd in samenwerking met het Wealth Fund. ”

"Venture Group, Turkije's meest waardevolle in minstens 1 miljoen vierkante meter land en geeft zoveel geld op als we niet kunnen voorspellen wat er vandaag zal gebeuren, er wordt aangenomen dat het zal worden gedeeld", zei Kadir haat, de evaluatie ging als volgt verder:

De methode van het partnerschap van de staat met particuliere bedrijven betekent dat bedrijven door het publiek gratis middelen worden overgedragen. Bedrijven worden betaald en worden partners die niet meer dan 50% van hun kapitaal bedragen. Aangezien hun kapitaal onder de 50% ligt, heeft de regering geen zeggenschap in hun administratie.

'Ze kunnen maar zoveel geld vinden van het Wealth Fund'
Tayyip Erdoğan zei dat de joint venture-groep die is opgericht voor de binnenlandse auto, 22 miljard lira zal investeren. Zoveel geld kunnen ze alleen vinden bij het Wealth Fund. Ze gaan miljarden lira overmaken aan de bazen, omdat we een binnenlandse auto gaan bouwen.

Een van de doelen van de oprichting van het vermogensfonds is het verspreiden van dergelijke praktijken.

Welke prikkels werden er eerder aan de bazen gegeven voor het project?
De volgende items waren opgenomen in het eerder door president Erdoğan aangekondigde stimuleringspakket voor het project dat zal worden uitgevoerd door Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell, Zorlu Holding en TOBB:

  • Belastingvrijstelling voor douane,
  • BTW-vrijstelling,
  • BTW-teruggave,
  • Belastingaftrek (belastingaftrekpercentage van 100%, investeringsbijdragepercentage van 100%, percentage van investeringsbijdrage dat kan worden gebruikt in de investeringsperiode is 100%),
  • Verzekeringspremie werkgeversaandeel (10 jaar),
  • Steun voor inkomstenbelasting (10 jaar),
  • Gekwalificeerde personeelsondersteuning (maximaal 360.000.000 TL),
  • Rente- en / of dividendsteun (maximaal 13 jaar vanaf de datum van gebruik van elke lening, op voorwaarde dat deze niet meer bedraagt ​​dan 80% van het vaste investeringsbedrag en 10% van de betaalde rente en / of dividend),
  • Toewijzing van investeringslocatie,
  • Aankoopgarantie.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen