Laatste dag in onroerendgoedbelasting 1 juni

onroerendgoedbelasting laatste dag juni
onroerendgoedbelasting laatste dag juni

Vastgoedbelasting 2020. Termijnbetalingen vervallen op maandag 1 juni 1. Het stijgingspercentage zal 2020 procent zijn in vergelijking met vorig jaar.


Altaf Emlak General Manager Mustafa Hakan Özelmacıklı legde een verklaring af over het onderwerp en zei: “De eerste termijnbetalingen van onroerendgoedbelasting die door de gemeenten worden geïnd voor gebouwen, gronden en gronden, worden nu ingevoerd in de laatste dagen. De belastingwaarde voor onroerend goed van 2020 wordt voor dit jaar toegepast door te stijgen met 11,29 procent, de helft van het herwaarderingspercentage. Helaas kwamen de verwachtingen van de eigenaren die vanwege Covit19 geen huur konden krijgen niet uit. Voor 65-plussers is het niet duidelijk of ze betalen of niet. 'Als er niet wordt betaald, wordt er een maandelijkse boete van 2% in rekening gebracht.'

Hoge tarieven in Metropolitan

Özelmacıklı verstrekte informatie over belastingtarieven en zei: “De belastingtarieven zijn één op de duizend in gronden en woningen, twee op de duizend in andere gebouwen en drie op de duizend in gronden. Deze tarieven worden toegepast met een stijging van 100 procent in de gemeentelijke stadsgrenzen en aangrenzende gebieden. Bovendien wordt de bijdrage aan de bescherming van onroerende culturele goederen nog steeds toegepast als 10% van de belastingwaarde. Milieuheffingen voor werkplekken en andere gebouwen, die op andere manieren worden gebruikt, worden nog steeds toegepast in grootstedelijke gebieden met een stijging van 25%. In huizen wordt de milieubelasting op de waterrekeningen weerspiegeld op basis van het waterverbruik. Deze kosten worden berekend als 2020 kuruş per kubieke meter voor 15 en 12 kuruş op andere plaatsen ”.

Betalingen kunnen worden gedaan met E-Municipality

De algemeen directeur van Altın Emlak zei dat online inningen kunnen worden gedaan via de webpagina's van veel gemeenten: “Online betalingen in verband met belastingen kunnen worden gedaan met een Turks identiteitsnummer of een registratienummer. Bovendien is registratie, verzameling en opbouw van informatie bij veel gemeenten via e-government opvraagbaar. Betalingen daarentegen kunnen worden betaald met een cheque, e-gemeente, creditcard en overschrijving - per e-bank. ”

Wie betaalt geen onroerendgoedbelasting

Özelmacıkl voor "geen inkomen, nee, de inkomsten worden alleen vastgesteld door de wet, socialezekerheidsorganisaties die de maand omvatten die ze ontvangen van de bron van veteranen, gehandicapten, weduwen en wezen van de grens met Turkse martelaren, zijn vrijgesteld van onroerendgoedbelasting als er een enkele woning is die niet meer dan 200 m² bruto bedraagt", zei hij.

Hibya News AgencyWees de eerste om te reageren

Beoordelingen