Franse spoorwegarbeiders verlaten baan tegen pensioenhervorming

Franse spoorwegarbeiders stoppen met pensioenhervorming
Franse spoorwegarbeiders stoppen met pensioenhervorming

Franse spoorwegarbeiders die zich verzetten tegen de hervorming die de regering in de pensioenwet wil doorvoeren, hebben hun baan verlaten. Als gevolg van de actie van werknemers hebben zich storingen voorgedaan in de treindienst.

In Frankrijk hebben spoorwegarbeiders getracht de hervorming die de regering wil verminderen, zoals de waardevermindering bij pensionering en de geleidelijke intrekking van de pensioengerechtigde leeftijd van 62 naar 64 af te schaffen. Werknemers die ontslag namen door de oproep van de Algemene Arbeidersbond CGT en de South Ray Sud Rail Union, waartoe de spoorwegarbeiders behoren, protesteerden tegen de pensioenhervorming van de regering in Parijs.

Als gevolg van de protesten konden sommige intercitytreinen en metroverbindingen niet worden gerealiseerd. Het gebruik van speciale hulpmiddelen voor burgers om te reizen met de aankondiging van de staking vooraf heeft geleid tot het blokkeren van verkeer.

Over Levent Elmastaş
RayHaber editor

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.