12-medaille van Turkse atleten op Balkankampioenschap Triathlon

medaille van Turkse atleten op balkan kampioenschap triathlon

De eerste racedag van het ETU Sprint Triathlon Balkankampioenschap 2019, georganiseerd met de steun van de Istanbul Metropolitan Municipality, is voltooid. Turkse atleten wonnen 12 medailles in het kampioenschap waar sterren, jeugd- en topsporters deelnamen.

De Turkse Triathlon Federatie van de Istanbul Metropolitan Municipality (IBB), georganiseerd met de steun van de Balkan Triathlon Championships, begon op Eagle Beach. Op de eerste dag van het kampioenschap dat voor het eerst in Istanbul werd gehouden, streden atleten in de categorieën sterren, jeugd en elite.

Begon met een warming-up studies in de vroege ochtend kampioenschappen, waar de atleten uit meer dan 16 500 landen samen met Turkije. Beginnend met de heren- en damesraces in de sterren, zwommen de atleten eerst de 400-meterbaan. Toen worstelden de sterren op de 10-kilometerfiets de eerste plaats door 2 duizend 400-meters te lopen. Aan het einde van de race won İpek Günad het touw. Herenkampioen van de sterren was een andere atleet Bartu Ören.

Herenkampioen Bartu Ören zei dat hij een goede kamp- en voorbereidingsperiode had aan het einde van de race. Ören zei dat zwemmen en fietsen gemakkelijk waren en hij zei: ik had wat moeite in de eerste 1200 meter van de run. In de tweede 1200-meter kwam ik bij mijn zinnen. Ik werd derde op het Balkankampioenschap in Bulgarije op 2017 en vandaag eindigde ik vooruit. Mijn volgende doel is het behalen van ranglijsten en de eerste plaats in Europese kampioenschappen. ”

In de uitdagende baan werd de tweede race van de dag gehouden in de jeugdcategorie. In deze categorie concurreerden atleten in zwemmen op 750-meters, fietsen op 20-kilometers en rennen op 5-kilometers. In de herenrace kwam Eric Logoz Lorincz uit Roemenië als eerste en Mehmet Fatih Davran eindigde als tweede. Delia Oana Dudau uit Roemenië deed mee aan de race voor jonge vrouwen. De Turkse atleet Elif Polat werd tweede en Aişenur Acar eindigde als derde.

De laatste races van de dag werden gehouden in de elite-categorie. De race, die het toneel was van de adembenemende strijd van de atleten die in de ETU-ranglijst wilden stijgen, werd op dezelfde baandimensies gehouden als de jeugd. Gültigin Er van het Turkse nationale team nam de eerste plaats op het mannenpodium en de Kroatische vrouwenatleet Zejika Milicic won de gouden medaille.

In de verklaring dat hij op de leeftijd van 17 met triatlon begon, zei elite-categoriekampioen Gültigin Private 5 dat hij al jaren triatlon was en zei: Het was voor ons een voordeel dat het fietspad op een vlakke ondergrond was gebouwd. Ik heb mijn best gedaan op de vlucht. Vierde in Europa in de jeugd voor en hadden Balkan derde, Turkije champ vier jaar. Triathlon is een sport die zijn hoogtepunt bereikt op oudere leeftijd en daarom is continuïteit erg belangrijk. Ik wil deze sport voortzetten en de Europese en Olympische kampioen worden. ”

Trofee en medailleceremonie werd aan het einde van de dag gehouden. De atleten ontvingen hun medailles van de loco-burgemeester van Kartal Oktay Aksu en het protocol. Turkije heeft de race met een totaal van 12 4 zondag voltooid, zal augustus medaille blijven in de categorie leeftijdsgroep.