Waarschuwing van TMMOB: Stop Channel Istanbul Madnesstmmobden uyari kanal istanbul cilginligina Einde
tmmobden uyari kanal istanbul cilginligina Einde

De Unie van Kamers van Turkse ingenieurs en architecten (TMMOB) wees erop dat het 'Kanaal Istanbul', dat door de AKP op de agenda werd geplaatst, een sloop en een ramp zal zijn.

Zwarte Zee naar de Marmara alle regio's tot aan de zee onherstelbare en kestirimsiz uitgevoerd op een wijze uitgevoerd om schade beïnvloeden en knetterende geluiden om de dreiging van het dragen van Istanbul Canal Head Kamer Raad van Bestuur over de project'm zeker door Koramaz op 7 maart 2019 persconferentie in Istanbul te brengen.

We verwittigen! ISTANBUL MOET ONMIDDELLIJK OPGELADEN ZIJN VAN KANAALGEDEELTE

Istanbul en honderden wetenschappelijke en professionele mensen voor de Zee van Marmara, universiteiten, beroepsverenigingen, openbare instellingen en talloze geproduceerd door de accumulatie van jaren van planning, doe het wetenschappelijk onderzoek en de resultaten van het onderzoek niet meegerekend; niet-wetenschappelijke aard van het discours en veronderstellingen die proberen om het debat te legitimeren op het openen van de "Istanboelkanaal", letterlijk geografische, ecologische, economische, sociale, stedelijke, culturele vernietiging en ramp in het kort, is een essentieel suggesties.

geografie van Marmara, in ecologische en geologische noodzaak om de meest kwetsbare en ongeveer 45 km lang, in 25 m diepte te beschermen, m breed gepland voor 250 zei "Channel"; Van de Zwarte Zee naar de Zee van Marmara alle regio's en onherstelbare schade kestirimsiz dergelijke wijze te beïnvloeden en leiden tot splitsing van de dreiging draagt.

Said Channel, Lake Kucukcekmece, Sazlıdere Dam-Terkos Dam gaat verder langs een route die volgt op de oostelijke 45 LKM stelt voor het aansluiten van de Zee van Marmara naar de Zwarte Zee.

De lengte van het kanaal, Küçükçekmece km van 7, 3,1 km jagers en 6,5 28,6 km van Esenyurt Arnavutkoy km ligt ook binnen de grenzen van de gebieden. Volgens het aangekondigde toepassingsrapport, de 45-kilometerroute; bos, landbouw etc. en woongebieden, bijvoorbeeld in de wereld van Kucukcekmece Laguna is de geografische aanwezigheid is zeldzaam en duingebieden bleef het drinkwater behoeften van de dam Sazlıdere die een gedeelte van de kom in Istanbul was voorzien te vernietigen.

Het gebied van Küçükçekmece Lake naar Sazlıdere Dam Lake bestaat uit wetlands en moerassen. Het moerasgebied gevormd door de getijden van het meer is een rustend en reproductief gebied op het migratiepad van de vogels. In de natuurlijke structuur syntheses gemaakt voor alle ruimtelijke lay-outplannen geproduceerd voor Istanbul; genoemd gebied moet natuurlijke hulpbronnen, ecosysteem van cruciaal belang te beschermen behouden hun functies wat water cyclus wordt gedefinieerd als de eerste en tweede orde om kritische bodem en behouden in. Door zijn stroom en natuurlijke topografie is de regio ook een zeer belangrijk grondwater en een opvangbassin voor regenwater en de belangrijkste ecologische corridor van Istanbul.

Zelfs van de tot nu toe beschreven gegevens; In het kader van het kanaalproject; Het Terkoz-bassin is ook opgenomen in de Third Airport en 3. Alle overige bosgebieden van de brug verbindingswegen, akkers, graslanden, grondwater en oppervlaktewater watervergaarbakken, met districten in het bekken, de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, met inbegrip van de zee en de kust is wel verstaan ​​dat de geografie van de bouw en is ontworpen als een sloopterrein.

Istanbul Strait diepte, hoewel er geen internationale belemmeringen met betrekking tot de breedte en de natuurlijke structuur van de gunstige voorwaarden en de maatregelen die moeten worden genomen in de keel, om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, is 100 levensjaren gepresenteerd als een van de getaxeerde Istanbul Canal, de belangrijkste rechtvaardiging.
brandstofverbruik Aangrenzende en ongevallen die grote gevaren in termen van risico en de internationale veiligheid in de luchtvaart in overeenstemming met bekende opslag van brandstof zijn, kunnen niet worden gedaan in 6 km Derde Airport in Varken navigatie, het leven goederen en het navigeren in het kanaal op het gebied van milieu-veiligheid is zeer strak en beperkte manoeuvreerbaarheid van de faciliteit eigenaars tankers Het creëert onvoorziene bedreigingen voor de geplande woongebieden rond het kanaal.

Nogmaals en met aandacht waarschuwen we voor Önem

Niet-wetenschappelijke aard van het discours en veronderstellingen die proberen om het debat te legitimeren op het openen van de "Istanboelkanaal", letterlijk geografische, ecologische, economische, sociale, stedelijke, culturele vernietiging en ramp in het kort, is een essentieel suggesties.

Het moet onmiddellijk worden beëindigd en van de agenda worden verwijderd.

(1) Istanbul Canal Project is een Eco-Crimean-project;

Naar verwachting zullen de wetlands, rivieren, beken en het Terkos-meer, die nestelen in de vorm van internationale overeenkomsten, worden beïnvloed door het project. Wetlands binnen de kanaalroute worden verwijderd uit de beveiligingsstatus en in gebruik genomen.

Het Küçükçekmece-meer verandert in een kanaal en de Sazlıdere-dam en andere stromen, die alleen voldoen aan de 29 van de waterbehoefte van Istanbul, zullen volledig worden vernietigd. Zo zal het hele terrestrische gebied dat in het bekken van de Küçükçekmece-lagune, de wetlands en bosgebieden in het noorden blijft, worden opgebouwd.

De kustgeografie van de Zwarte Zee zal volledig worden vernietigd. De Zee van Marmara en de Zwarte Zee zullen vervuild zijn, het project zal een aanzienlijke impact hebben op het mariene ecosysteem, het evenwicht tussen de Zwarte Zee en Marmara en het klimaat.

Zwarte Zee van de Zee van Marmara om de juiste stroom te wijten aan zoetwater aktifer en terrestrische ecosystemen te verzilting, zal het zoutgehalte waarden in de Zwarte Zee worden vrijgegeven aan% 0,17, alleen in Istanbul en niet het milieu, de akkers wordt gevoed door zoet water naar Thracië en terrestrische ecosystemen kan niet ongedaan manier zal worden vernietigd, zal worden vernietigd en het aardverschuivingsrisico zal toenemen. Het project zal ecologisch alle Thracië-regio beïnvloeden. Marmara zeebodem zuurstofgehalte wordt gehandhaafd 4.5 vanwege vervuiling ppm 0.5 ppm moeten zijn, zwarte zee marmara gegoten laag zout of kouder en voedingswater door het toevoeren van bacteriën op de bodem, om de volledige verbruik van zuurstof huidige "biological corridor" veroorzaken worden gebroken ten gevolge van de inwerking van bacteriën en schimmels in 20 30 de ineenstorting van het mariene ecosysteem als gevolg van waterstofsulfide, verspreid rotte eieren ruiken, zal stankoverlast van het milieu optreden.
Istanbul Canal Project, Third Bosporus-brug, Noord-snelweg Marmara en de toegangswegen en die 42.300 hectare met de derde lucht haven en de resterende in het projectgebied wordt uitgevoerd in een gebied worden waar de landbouwproductie rond geconcentreerd is, 12.000 hectare landbouwgrond, 2.000 hectare grasland gebied heeft zijn agrarische karakter verloren, blijft verliezen.

Het projectgebied bevindt zich in het Europese deelstroomgebied van Marmara binnen de Europees-Siberische Phytogeografische regio. De diversiteit van de regio zal nadelig worden beïnvloed door de ecologische vernietiging en veranderingen in het microklimaat die zullen optreden na de bouw van Kanal Istanbul. De fytogeografische locatie van het geplande gebied is geschikt voor landbouw en veeteelt in termen van bodemstructuur en indeling van landgebruik.

4342, dat wordt toegevoegd aan Pasture Law 13 op weidegebieden binnen het projectgebied. De bepalingen van de wet zijn door het artikel ineffectief geworden. Op dezelfde manier, de landbouwgrond in het projectgebied, 5403 nummer 13. In overeenstemming met paragraaf (d) van het artikel was het toegestaan ​​om de niet-doelstelling te gebruiken door deze door de Raad voor de Landbescherming te laten brengen door het besluit van de Raad van Ministers.

Het project zal alle flora en fauna (vissen, endemische en niet-endemische planten, insecten, wildernis, trekvogels en niet-trekvogels) losmaken van hun habitat in de regio.

Het project is te wijten aan de grootte van het voetbalveld 20 bin, ongeveer een derde van het natuurlijke bos van eiken en beuken zal worden vernietigd. Natuurgebieden en belangrijke vogelbeschermingsgebieden zullen snel uitgeput raken.

Bruggen, wegen, verbindingswegen, enz. Moeten langs de lijn worden aangelegd. Naast het kanaal route, die is de natuurlijke habitat van Istanbul en is noodzakelijk om de bescherming van dit pand zal resulteren in de ontwikkeling van een woonwijk infrastructurele projecten onder de druk van de Noord-West. Op deze manier opent het de noordelijke bossen van Istanbul, die nog steeds op weg zijn naar een constructie met hoge dichtheid.

van het platteland en de hellingen tussen de rivier en de Zwarte Zee met opgravingen Sazlıdere Dam Project gebied wordt verwacht te worden gemaakt bij het verwijderen van ten minste 3 miljard kubieke meter grondwerken. Deze opgraving is om de rotsen 600 miljoen kubieke meter in de gebouwen rond de explosie schade, en dat vernietiging, gevolg daarvan het verdwijnen schuilplaats vertrouwen van de lokale bewoners, natuurreservaten ter compensatie onmogelijk schade door lucht te laten ontsnappen in 5 van de vrijgekomen deeltjes barsten steeg exponentieel luchtvervuiling en Het is onvermijdelijk dat alle levende wezens in de regio effecten creëren, zoals de opkomst van ademhalingsproblemen.

De 100 gaat jarenlang mee en zal leiden tot bijna onmogelijke ecologische schade in de stad en de regio.

(2) Istanbul Canal Project; Het is een project dat de principes en principes van planning en bescherming negeert;

Het project werd later herschreven naar het hoger plan van de stad en is in tegenspraak met de belangrijkste beslissingen van het plan.

  • 1 / 100 000-Scale Environmental Master Plan, "het Noorden de controle van de ontwikkeling van de stad met een noordwaartse trend van de ontwikkeling met het oog op kwetsbare ecosystemen, de oost-west-as te beschermen en gespreid over de Zee van Marmara, multicenter en onderhoudbare ontwikkeling van de bepaling" bij de verwijzing Istanbul Canal Project integendeel, de stad het duwt de hele noordelijke regio en zijn gevoelige ecosystemen in een stedelijke destructieve stedelijke ontwikkeling tüm.
  • 1 / 100 000 Schaal milieuplan "Het Istanbul Canal Project is een initiatief in tegenstelling tot het feit dat besluiten van dikkate Plan gebaseerd zijn op ramarisrisico's van karar.

  • Hoewel het projectgebied een ami Reserve Building Area tı is, zijn er drie actieve breuklijnen op de route, inclusief het risico van een aardbeving en tsunami.

  • In 1 / 100 000 schaal milieuplan; "Drinkwater bekkens in 1000-meter zone, sterk en wordt ontkend gebieden en bekkens korte-bescherming die zich voeden met de bouw in het beschermingsgebied van de kreek." In het Istanbul Canal Project stroomgebieden op het brengen van een dichte structuur en de druk van de bevolking, door de aanleg van gebouwen bekken van beschermde gebieden, bescherming geassocieerd met wastafel beslissingen zijn ongeldig. Dit is een es Rant Bu-project.

  • In 1 / 100 000 schaal milieuplan; Gesi Bevolking en werkgelegenheidsevenwicht is voorzien aan beide zijden van de stad en UM 2023-populatieprojectie van het plan is 16 miljoen. Het acak Istanbul Canal en Two New City Projects İki zullen de bevolkingsdrempel van het bovengrensplan vergroten door te vermenigvuldigen.

  • In 1 / 100 000 schaal milieuplan; Het principe van het voorkomen van de ontwikkeling van stedelijke ontwikkeling in het noordelijke deel van de stad, waar natuurlijke hulpbronnen zijn geconcentreerd in het noordelijke deel van TEM, moet worden gezuiverd van industriële gebieden ". Het is duidelijk dat het Istanbul Canal Project, samen met andere megaprojecten, een intense nederzetting en bevolkingsdruk zal veroorzaken.

  • In 1 / 100 000 schaal milieuplan; Dır Het is van essentieel belang om het wegvervoersnet naar het spoorweg- en spoorwegsysteem in het grootstedelijk gebied te leiden ", terwijl het onvermijdelijk is dat het Istanbul Canal Project een weggerichte vervoersdruk zal creëren.

  • 1 / 100 000 Schaal milieuplan; "Büyükçekmece-Terkoz, Küçükçekmece-Terkoz, Horn-Terkoz van de Ömerli Dam-River Delta tussen de resterende ecologische corridors, natuurlijke en agrarische karakters, het wilde leven, mobiliteit en bescherming van het stedelijk luchtcirculatie functie, een aanpak die verbetering voorziet indien nodig te behouden" aangenomen. Het Istanbul Canal Project zal een sterke en destructieve druk uitoefenen op de noordelijke bossen, die behoren tot de 100-bosgebieden die moeten worden beschermd tegen Europa en die zijn bedoeld om te worden beschermd door het milieuplan. Ongeveer 45 km van de 20 km-route van het project loopt door het bosgebied. 200-meters Bij een ruwe berekening over de kanaalbreedte wordt het geschatte bosareaal van 400 ha alleen vernietigd door het kanaaleffect. Het project vormt een grote bedreiging voor het leven op het platteland.

  • 1 / 100 000 Schaal milieuplan; Jinal De marginale landbouwgebieden, die zorgen voor de continuïteit van het productontwerp in de absolute landbouwgronden wat betreft de landbouwgebieden met absolute instandhouding, worden weergegeven als het te beschermen gebied. Ilı Het Istanbul Canal Project heeft geen landbouwareaal meer. Ongeveer 102 miljoen vierkante meter landbouwgrond zal worden vernietigd. Het gebied van het Istanbulkanaal is 130 miljoen m². Het gebied van '5 miljoen 300 duizend m²', dat de 'absolute landbouwgrond' is, moet worden beschermd in het impactgebied van het project. Daarom zal de plattelandseconomie niet duurzaam zijn en zal het landelijke karakter van de dorpen volledig worden vernietigd.

  • In tegenstelling tot de principes van het 1 / 100 000-schaalplan, zal het kanaalproject het culturele en archeologische erfgoed en de waterbassins van Istanbul blootstellen aan de druk van het bouwen.

(3) Actieve storingen in de kanaalroute van Istanbul zullen de kans op aardbeving en de kans op een schadeverwekkende schade vergroten;
In het laatste 2017-jaar van Istanbul is het aantal M = 6.8 of grotere aardbevingen die gevolgen hebben voor de nederzettingen in Europa en het Anatolische schiereiland 44. De meeste hiervan lagen in het noordelijke deel van de Zee van Marmara en deze aardbevingen werden het zwaarst getroffen door de nederzettingen in Istanbul (figuur 1).

north marmara fout

Figuur 1. Noordelijke Marmara-fout

Het is duidelijk dat de fout die deze grote aardbevingen in oost-west richting ten noorden van de Zee van Marmara veroorzaakt, de Noord-Marmara-breuk is, die de voortzetting is van de Noord-Marmara-fout in de Zee van Marmara. Wanneer we de huidige gegevens over de aardbeving in kaart brengen, kunnen we bovendien voorzien dat deze fout de effectiviteit nog steeds zeer duidelijk behoudt en energie accumuleert voor de grote aardbevingen in het verleden. Tijdens de 1900-2017 aan Europese zijde moeten de aardbevingen met magnitude 3.0 en meer worden geïnterpreteerd in termen van de actieve fouten van de regio (Figuur 2).

breuklijnen

Figuur 2. Europese zijfoutlijnen

Op de geplande route voor Kanal Istanbul bevindt zich de Sazlidere-dam die het vertrek- / vertrekgebied van de Zee van Marmara ontmoet en de waterbehoefte van Istanbul. Het Küçükçekmece-meer, dat ooit voldeed aan de drinkwaterbehoeften van Istanbul, is nu zo vervuild dat het niet voor dit doel kan worden gebruikt. Als resultaat van seismische zeeonderzoeken uitgevoerd in het noorden van de Zee van Marmara, werden een aantal actieve fouten gevonden aan de voet van de Noordzee van Marmara (Figuur 3 en Figuur 4).

kleine fouten

Figuur 3. Fault Lines Inside Küçükçekmece Lake

actieve fouten

Figuur 4.Ideal Fault Lines in Kucukcekmece Lake

Deze actieve breuklijnen in het Küçükçekmece-meer veroorzaken waarschijnlijk matige tot sterke aardbevingen als gevolg van de beweging van de noordelijke Marmara-breuk.

Vanwege de grote bouwprojecten in en rond Kanal Istanbul zullen de natuurlijke en ecologische evenwichten in de Zee van Marmara en de Zwarte Zee aan de Europese en de Zwarte Zee onherroepelijk verslechteren.
Aardverschuivingen, aardverschuivingen en vloeibaarmakingsrisico zijn hoog vanwege de grondstructuur en hellingsgevoeligheid van de kanaalstructuur.
Istanbul Canal zal sterk van invloed op de belangrijkste seismische bron kanalen 10-12 km afstand van de zuidelijke regio's liggen op de zeebodem worden verwacht grote aardbeving in Northern Marmara Fault.
Vanwege de geologisch-geofysische structuur van de zuidelijke regio's van Istanbul zijn de seismische golven te groot. Deze vergrotingswaarden kunnen met 10-tijden worden verhoogd.
Hoe het kanaal reageert op zijwaartse en verticale bewegingen tijdens aardbevingen is een belangrijk onderzoeksthema. Slippen, breken of torsie van deze structuur tijdens de aardbeving kan grote rampen veroorzaken.
Kanaal Istanbul en de omliggende bevolkingsdichtheid van nieuwe woonwijken met andere projecten zullen ontstaan ​​als gevolg van overmatig verhogen en het risico van verlies van mensenlevens en eigendommen zou een aardbeving veroorzaken zal dienovereenkomstig stijgen.
Channel zal tijdens het graven 4.5 miljard ton zal uiteraard dicht verstoord stam en waterspanning evenwicht in de ondergrondse opgraving gebied als gevolg van geïnduceerde seismische activiteit van verschillende afmetingen kan worden gezien worden verwijderd.
De actieve fouten in het Küçükçekmece-meer en de relatie van deze fouten met andere geologische verschijnselen vergroten de kans op getriggerde seismiciteit.

(4) Istanbul Canal Project; het sociaaleconomische leven en de levenskwaliteit van de lokale bevolking schaden;

Via het project tot nu toe levensonderhoud van de landbouw, in de veehouderij van de lokale bevolking die zich bekeerde van vissen tot economische structuur en de plaatselijke bevolking zal al levensverzekering verliezen. Plattelandsgebieden die hun diploma te verliezen, zal de verhuizing plaatsvinden onvermijdelijk nemen, vindt de aanwezigheid van tot nu toe plattelandsbevolking leven, zullen ervaren problemen aan te passen aan het stadsleven.

De nieuwbouw zal plaatsvinden in de regio met een hoge dichtheid, zal ongeveer 2 miljoen inwoners, het gebied van aan te trekken, afhankelijk van de vermindering van de waterreserves, het recht op toegang tot water is een fundamenteel menselijk recht op leven zal ook worden beperkt.

(5) Istanbul Canal Project; is een project dat deelname niet mogelijk maakt;

Turkije landbouwgrond wordt snel omgezet in stedelijke grond, de boeren steeds armer en meer schulden elke dag. Agrarische gebieden krimpen snel. Landbouwgebieden; 1987 2002 tot jaren 15 tussen 1 jaar 348 miljoen hectare (5%) gedaald, terwijl tussen de jaren 2002 jaar 2017 15 om 3 miljoen hectare (203%) van de landbouwgrond werden verwoest 12. Het aandeel van de landbouw in de werkgelegenheid% 1990 van 47, 2002 35% tegenover het jaar, terwijl het jaar is gedaald tot xnumx'y 2016%. Onze xnumx't om 20 ha bebouwde oppervlakte was gedaald tot de 2003 29.27.240. Rangelands hebben in de afgelopen vijftig jaar daalde ongeveer 2016%, is het 23.943.053 miljard ha grasland gebleven. De veehouderij is uitgevoerd gedurende een lange periode van gereed voer. In deze omstandigheden is de hendel volledig is aangesloten, de dorpelingen kan brood niet eten is uitgegroeid tot het land van kansen is geen verzet tegen het Istanbul Canal project. Daarom is het project lokale openbare raadpleging discours, tevergeefs proberen om het project zal een andere baan niet legitimeren.

Echter, kijkend naar de impact van het project gebied, van alle steden en de bevolking van de regio moet rekening houden met het recht op deelname aan het project. Maart 27 2018 en EIA vergadering op de datum dat de sociale sectoren die willen deelnemen in het geval van een groot deel niet in geslaagd om haar legitimiteit te bewijzen, is nog niet gerealiseerd als bijdrage van het project zou moeten zijn voeten.

(6) Het Istanbulkanaal is ontdekt zonder de haalbaarheid van wetenschappelijke technieken en normen;

Problemen die voortvloeien uit internationale overeenkomsten, niet de veiligheid van de scheepvaart, de aanleg van het kanaal te verzekeren, als gevolg van onevenwichtigheden in de operationele kosten en terugverdientijd van het kanaal, zal resulteren onmogelijk om te compenseren voor de problemen.

Beschouwd als wij van deze redenen, ons milieu, onze steden, onze regio en bedreigt de toekomst van ons volk, een echo dat het recht op leven decimering project van de Istanbul Canal moet onmiddellijk worden beëindigd heeft toegeëigend worden geschrapt van de agenda en Channel voorwendsel gedaan met grond en onroerend goed speculatie.

Reklamlar

Hogesnelheidstrein NieuwsWees de eerste om te reageren

Schrijf een recensie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.