Er was een bezwaar in de Türkiye Cycling Tour, de winnaar veranderde!

De eerste kilometers van de wedstrijd werden in groepsverband afgelegd. Hoewel er kleine ontsnappingspogingen waren, werden deze snel ingehaald door het peloton. Ook op de 18e en 33e kilometer leverden ontsnappingspogingen geen resultaat op. De Göçek-tunnel werd massaal gepasseerd.

Beykoz Belediyespor's atleet Samet Bulut, die groot succes behaalde in de Kemer-Kalkan-etappe en het recht verdiende om de Rode Trui te dragen, zal deelnemen aan de Fethiye-Marmaris-etappe.

Terwijl hij zijn trui begon te dragen, rende hij met een complete strategie om de punten uit categorie 3 van de etappe te pakken en zijn plaats te consolideren. Het doel was om zoveel mogelijk punten te verzamelen en het zwempak veilig te stellen voor de klimetappe op Mount Spil.

SPRINT BONUSPOORTRESULTATEN

Toen er 69.9 kilometer werd gepasseerd, bleef het sprintbonuspoortje achter.
De volgende atleten deelden de eerste drie plaatsen:

1-Filippo Conca (Q.36.5)
2- Konrad Czabok (Mazowsze)
3-Smid Willem (Chinese glorie)

GEMIDDELDE SNELHEID 4 KILOMETER

Hoewel bijna 2 uur van de etappe zijn verstreken, werd gemeld dat de wielrenners gedurende deze tijd met een gemiddelde snelheid van 43.3 kilometer fietsten.

Türkiye SCHOONHEIDSBONUSPOORTRESULTATEN

Op de 97e kilometer werd het bonuspoortje Beauties of Türkiye gepasseerd. De volgende atleten deelden de eerste 3 plaatsen:

1- Konrad Czabok (Mazowsze)
2-Antonie Berlijn (Fietshulp)

Het tijdsverschil tussen het peloton en de ontsnappingsgroep bij het passeren van het bonuspoort bedroeg 1 minuut en 15 seconden.

KLIMBONUSPOORTRESULTATEN

Op 116.7 kilometer werd het klimbonushek, dat punten uit categorie 3 oplevert, gepasseerd. Volgens de deurresultaten was er geen probleem dat het zwempak van Samet Bulut veroorzaakte. Hier zijn de resultaten:

1 Filippo Conca (Q36.5)
3-Burak Abay (Spor Toto)

Na het passeren van de poort bleef alleen Filippo Conca in de kopgroep over. Peleton vervolgt de race massaal. Voor de tweede poort zal Samet een zeer goede positie moeten behouden om punten te behalen.

DE TWEEDE KLIMPOORT IS GEGAAN

Op de 144.7 kilometer van de etappe werd ook het tweede klimhek, dat punten uit categorie 3 oplevert, gepasseerd. Samet reed een werkelijk strategische race en kwalificeerde zich om de Rode Trui te dragen in de etappe Marmaris-Bodrum van morgen. Het tafereel op de tweede klim was als volgt;

1-Lander Loockx (TDT-Unibet)
2-Victor Langelotti (Burgos)
3-Marco Tizza (Bingoal)

Er kwam een ​​bezwaar tegen de finish en het resultaat veranderde

Terwijl het peloton massaal de finish betrad, toen werd vastgesteld dat Danny Van Poppel een overtreding had begaan bij het overschrijden van de streep in de laatste meters, werd de winnaar van de etappe gewisseld en als gevolg van het bezwaar werd Giovanni Lonardi van de Het Polti Kometa Team werd tot winnaar uitgeroepen.

Giovanni Lonardi van het Polti Kometa Team won de door Spor Toto gesponsorde Turquoise trui, die wordt uitgereikt aan de leider van het algemeen klassement. De Belgische atleet kreeg zijn trui overhandigd door de voorzitter van de Turkse Wielerfederatie, Emin Müftüoğlu.

Giovanni Lonardi van het Polti Kometa Team won de door Mosso gesponsorde groene trui, die wordt uitgereikt aan de leider van het puntenklassement. Muğla Jeugd- en Sportprovinciaal directeur Açıkbaş kleedde de atleet in zijn zwempak.

Samet Bulut van het gemeenteteam van Beykoz won de rode trui van Turkish Airlines, die wordt uitgereikt aan de leider van de King of the Mountains-klasse. Emin Müftüoğlu, voorzitter van de Turkse wielerfederatie, overhandigde het zwempak aan de atleet.