Opwinding in de koninginnenrit tijdens Ronde van Antalya 2024

Alle ogen waren uiteraard gericht op Matevz Govekar van het Bahrain Victorious Team, die het algemeen klassement won. Gezien het tijdsverschil leek Govekar geen groot voordeel te hebben. Bovendien was hij geen klimatleet. Het leek erop dat de etappe zou eindigen met de superioriteit van de klimmers. Het is trouwens gebeurd.

Na de neutrale start om 12.10 uur vond de echte start plaats met het zwaaien van de geblokte vlag vanaf het Kemer Cumhuriyet-plein en begonnen 166 atleten aan de etappe.

ER WERD ONMIDDELLIJK EEN ONTSNAPGROEP GEVORMD

Direct na de start begonnen 2 wielrenners vooruit te trappen met een verschil van 9 seconden, met deelname van 11 atleten in een ontsnappingsgroep van 12 personen. Op deze manier werd de Phaselis-tunnel gepasseerd. De lichte wind die van achter het peloton bij de tunneluitgang waaide, zorgde voor een situatie in hun voordeel. Deze ontsnapping duurde echter niet lang. Telkens verhoogde het peloton het tempo en haalde de ontsnappingsgroepen in.

DE MEEST ERNSTIGE ONTSNAPGROEP IS GEVORMD

Na kleine ontsnappingen, aan de rand van Olympos, onder wie Cyrus Monk van het Q36.5 Pro Cycling Team, Simone Oliviera van het Corratec Vini Fantini Team, Axel Huens van het TDT-Ünibel'e Team, Maximilian Stedman van het Beykoz Municipality Sports Team en Lukas Meiler van het Vorarlberg-team, eerst 45, daarna 1 minuut 15. Hij nam de leiding met enkele seconden, kreeg vaart, ging vervolgens in de aanval en vergrootte het verschil tot 3 minuten op de Olympos-afdaling. Deze ontsnappingsgroep van vijf fietste met toenemend tempo richting de locatie Belen, het eerste klimhek. Toen het bonuspoort naderde, daalde het tijdsverschil echter tot 1 minuut en 15 seconden naarmate het peloton sneller ging.

LUKAS MEILER ONTVANGTE ZIJN EERSTE KLIMPRIJS

Etappe 48.2. kilometer werd het eerste klimhek van de tweede categorie gepasseerd. De eerste atleet die over de streep kwam was Lukas Meiler van Team Vorarlberg. De tweede plaats ging naar Petros Mengis van het Beykoz Municipal Sports Team, de derde plaats ging naar Alessandro Monaco van het Corratec-Vini Fantini Team, de vierde plaats ging naar Cyrus Monk van het Q36.5 Pro Cycling Team en de vijfde plaats ging naar Axel Huens van TDT-Unibet. Team. De gemiddelde snelheid van de renners werd gemeten op 36 kilometer per uur, waardoor de geschatte tijd voor de vluchtgroep en het peloton om het poortje te passeren 13.28 was, wat vooraf was bepaald.

TEMPO HOUDDE DE TOP IN KUMLUCA

De ontsnappingsgroep en het peloton maakten een flink tempo toen ze de locatie Kumluca naderden. De snelheid van de atleten overschreed soms de 70 kilometer per uur. Door dit hogere tempo zouden ze op de 70.4 kilometer van tevoren het Sprint Bonuspunt bereiken. Door het verhoogde tempo liep het verschil tussen de vluchtgroep en het peloton weer op tot ruim 2 minuten.

TIMOTHY DUPONT IS UIT DE RACE

Een van de belangrijkste opmerkingen van de etappe was de pensionering van de etappewinnaar van de eerste dag, Timothy Dupont van het Tarteletto-Isorex Team. De Belgische atleet, die door de scheidsrechterscommissie van de UCI werd uitgesloten, legde geen enkele verklaring af. Er werd echter onthuld dat sommige buitenlandse atleten in de race drie keer "Out of Race" riepen voor Dupont.

SPRINTPOORTRESULTATEN

Op 70.4 kilometer werd de door Diana Travel gesponsorde premium poort gepasseerd. Hier zijn de resultaten:

1- Axel Huens (TDT-Unibet)

2-Cyrus Monk (Q36.5 Pro Cycling)

3- Lukas Meiler (Vorarlberg)

ELKE TOENEMENDE ONTSNAPGROEPEN

De gemiddelde snelheid van de 2 uur durende race bedroeg 39 kilometer per uur. Een nieuwe strijd is begonnen om de premium poort Beyond Antalya, die zal plaatsvinden op de 99e kilometer. De nieuwe ontsnappingsgroep, bestaande uit Alessandro Monaco en Cyrus Monk van het Corratec-Vini Fantini Team en Axel Huens van het Q36.5 Pro Cycling Team, vergrootte het tijdsverschil tussen hen en het peloton tot ruim 2 minuten. Achter hen vormde zich een andere groep van twee atleten. Dus hoewel werd opgemerkt dat de concurrentie het hoogste niveau had bereikt, begon het idee om de sprinters te vermoeien tot de klim te domineren.

3 GROEPEN VOLGEN ELKAAR

Omdat de hellingen frisser zouden zijn voor de klim die op de 106e kilometer zou beginnen. De eindsituatie deed zich als volgt voor. Het tijdsverschil tussen de vluchtgroep en het peloton bedraagt ​​2 minuten en 8 seconden, en het tijdsverschil tussen de achtervolgende groep en het peloton is 1 minuut en 38 seconden.

VOORBIJ ANTALYA PREMIUM DEUR IS OOK GESLAAGD

Op de 99e kilometer werd de premium poort Beyond Antalya, gesponsord door Fraport TAV Antalya, gepasseerd. De resultaten waren als volgt.

2- Cyrus Monk (Q36.5 Pro Fietsen)

Nadat ze het hek waren gepasseerd, begonnen de 3 atleten richting de klim op de 106e kilometer te trappen, wat het laatste bonuspoort is. Na het passeren van dit laatste hek beginnen fietsers nu aan de Tahtalı-klim.

DE BONUSPOORT VOOR DE LAATSTE KLIM VOOR DE FINISH IS OOK ACHTERGEGAAN

Etappe 106.1. Ook het klimbonuspoortje van de tweede categorie werd gehaald. De top 3 atleten werden als volgt bepaald.

1- Cyrus Monk (Q36.5 Pro Cycling)

2- Alessandro Monaco (Corratec-Vini Fantini)

3-Axel Huens (TDT-Unibet)

4- Natnael Berhane (Beykoz Belediye Spor)

5- Marco Maestri (Polti Kometa)

PELOTON VERHOOGDE ZIJN SNELHEID IN HET begin

Na het passeren van de poort begon het tijdsverschil af te nemen. Het nieuwe tijdsverschil werd gegeven als 1 minuut en 5 seconden. Atleten begonnen de klim, die ongeveer 7.5 kilometer zal duren, voort te zetten. Van nu af aan zullen wit en zwart hier duidelijk zijn. Ondertussen zagen we het peloton sneller worden en de groep langer. Alessandro Monaco van het Corratec-Vini Fantini Team kon het hoge tempo niet verdragen en raakte achterop. De race ging verder onder leiding van Cyrus Monk en Axel Huens. Het tijdsverschil nam echter af tot 30 seconden.

PRACHTIGE AFWERKING

De klim begon met 30 renners die de leiding namen. Veel atleten lopen vanaf het begin een achterstand op. Alle ogen waren gericht op Natnael Berhane van het Beykoz Belediyespor-team. De atleet, die een goede klimmer is, begon richting de finish te komen. Polti Kometa Team nam met zijn aanval de leiding. Zijn teamgenoot Davide Piganzoli won echter de etappe met een geweldige aanval. Piganzoli zal in de etappe van morgen de magentakleurige trui dragen en zal hoogstwaarschijnlijk naam maken als kampioen in het algemeen klassement van de Ronde van Antalya 2024.

RONDLEIDING DOOR ANTALYA EINDIGT MORGEN

De Ronde van Antalya, die voor de vijfde keer in het zevende jaar wordt georganiseerd, eindigt morgen met de 183.9 kilometer lange etappe Antalya-Antalya.

ZWEMPAKKEN VONDEN HUN EIGENAARS

Davide Piganzoli van het Polti Kometa-team won de Magenta Mayo met de AKRA-sponsoring aan de leider van het algemeen klassement. Kemer-districtsgouverneur Ahmet Solmaz kleedde de 21-jarige Italiaanse atleet in zijn zwempak.

Polti Kometa Giovanni Lonardi won de Diana Travel Yellow Jersey, die wordt uitgereikt aan de beste sprinter. De atleet kreeg zijn zwempak van Emin Müftüoğlu, voorzitter van de Turkse wielerfederatie.

Natnael Berhane van Beykoz Belediye Spor won de Corendon Airlines Oranje Jersey, gesponsord door Corendon Airlines, die wordt uitgereikt aan de beste klimmer. Fikret Hayali, vice-president van de Turkse wielerfederatie, overhandigde het zwempak aan de atleet.

Axel Huens van het TDT-Unibet-team won de groene trui, gesponsord door Fraport TAV Antalya Airport, die wordt uitgereikt aan de klasseleider van Beyond Antalya. BHM Otelcilik bestuurslid Ali Ramiz Barut kleedde de Franse atleet in zijn zwempak.