Ronde van Antalya gaat verder op vol gas

Aan de start vanuit Antalya Demre namen 172 atleten deel, vergeleken met gisteren trok slechts één atleet zich terug uit de race. De renners die in de massafinish op de eerste dag met wielverschil over de finish kwamen, hadden op de tweede dag geen verlies qua tijdsverschil, wat aantoonde hoe lastig de wedstrijd was. Er was slechts een tijdsverschil van 100 seconden tussen Tartelotto-atleet Timothy Dupont, de winnaar van het algemeen klassement, en de top 10.

NEUTRALE START WERD GEGEVEN OVER 1,4 KILOMETER

Nadat Tarteletto-Isorex-atleet Timothy Dupont, de winnaar van het Algemeen Klassement, de magentakleurige trui droeg, bedroeg de fodepar (neutrale start) 1.4 kilometer en werd de echte start gegeven om 12.33 uur. Omdat de hevige regen van de dag ervoor sommige delen van de baan glad maakte, fietsten de atleten in een langzaam tempo vóór de etappe. De 11e kilometer werd als groep afgelegd. Het peloton leek vastbesloten om Finike, de eerste bonuspoort, zonder problemen te bereiken. Vanuit het peloton werden één of twee mislukte aanvallen waargenomen, maar grote ontsnappingen hebben zich nog niet voorgedaan. Deze situatie herhaalde zich verschillende keren toen Finike werd benaderd.

BONUSPOORT VOOR DE GROENE TRUI WERD GESLAAGD BIJ DE 28E KILOMETER

Het eerste grote gevecht van de etappe vond plaats op de 28e kilometer. Atleten begonnen te sprinten naar de Beyond Antalya Premium-poort onder de sponsoring van Fraport TAV Antalya. De eerste atleet die over de streep kwam was Jensen Plowright van Alpecin-Deceuninck Team. Erik Fetter van het Polti-Kometa Team behaalde de tweede plaats en Thomas Lebas van het Kinan Racing Team behaalde de derde plaats.

PELOTON STAAT GEEN ONTSNAPPING TOE

Bij het bereiken van de locatie Hasyurt bleef er 30 kilometer achter. Maar aangezien ze 7 minuten voor het geschatte tijdsverschil het eerste bonuspoort passeerden, bleek dat het tempo flink was opgevoerd, en hoewel zeven atleten uit het peloton ontsnapten, werden ze gepakt voordat ze heel ver konden komen.

FERİTCAN VERLATEN SAMLI

De atleet van het Spor-Toto Team beweerde dat hij ziek werd op de 31e kilometer en zich terugtrok uit de race, waardoor het aantal atleten werd geregistreerd op 171.

SPRINT BONUSPOORT LIGT OOK ACHTER

Op 44,6 kilometer van de etappe werd het door Diana Travel gesponsorde sprintbonuspoort gepasseerd. Hoewel de geschatte aankomsttijd bij dit bonuspoortje op 13.44 uur stond, kwam Peloton 14 minuten eerder dan verwacht het bonuspoortje binnen. De eerste atleet die over de streep kwam was Hannes Wilksch van Team Tudor. Fabio Den Bossche van Team Alpecin-Deceuninck behaalde de tweede plaats. Aivaras Mikutis, eveneens van Team Tudor, behaalde de derde plaats. Na het passeren van de poort vielen zeven atleten aan en werd de eerste serieuze ontsnappingsgroep gevormd. De volgende atleten behoorden tot de groep die met een verschil van 20 seconden de leiding nam; Fabio Van Den Bossche, Aivaras Mikutis, Hannes Wilksch, Erik Fetter van Polti-Kometa, Kenneth Van Roy van het Bingoal WB Team, Axel Huens van het TDT-Unibet Team en Robbe Clayes van het Tartelotto Team. Hoewel het verschil in de eerste momenten opliep tot 30 seconden, vergaf het peloton de groep niet en haalde het in.

HET KLIMMEN BEGINT

Terwijl de klimmers één voor één aanvielen om op de 55e kilometer de klimbonus te bemachtigen, was te zien dat de winnaar van het algemeen klassement, Timothy Dupont van het Tarteletto-Isorex Team, achterbleef.

KLIMBONUSRESULTATEN

Atleten streden opnieuw fel om de oranje trui, gesponsord door Corendon Airlines. De eerste atleet die de klimbonus ontving, was Natnael Berhane van het gemeenteteam van Beykoz. Anton Schiffer van het Bike-Aid Team werd tweede, Willem Jakobus Smith van het China Glory Team werd derde, Cedrid Bakke Chirstophersen van het TDT-Unibet Team werd vierde en Alois Charrin van Team Tudor werd vijfde.

ONTSNAPGROEP VAN 7 ATLETEN

Direct na de klim maakte een ontsnappingsgroep bestaande uit zeven atleten zich los van het peloton en trapte 51 seconden voorsprong. Dit keer werden Kamil Malecki van Q36.5 Pro Cyling en Anatoliy Budyak van Team Terengganu toegevoegd aan de groep die werd gevormd tijdens de klimbonus.

SNEEUWPRUIMEN AAN DE WEGKANTEN

Naarmate de 76e kilometer naderde, liep het tijdsverschil tussen het peloton en de vluchtgroep op tot 1 minuut en 12 seconden. Ondertussen was te zien dat er een lichte regen was begonnen. Ondanks de temperatuur van 9 graden lagen er sneeuwophopingen langs de weg, waardoor de atleten er verward uitzagen. Farrukh Bobosherov van het Tasjkent-team trok zich terug uit de race. Er komen nog steeds 170 atleten naar de finish. Toen de 83e kilometer voorbij was, verscheen er mist op de top en nam het tijdsverschil tussen de ontsnappingsgroep en het peloton af tot 52 seconden. De regen bleef het effect vergroten.

EN DE LAATSTE KLIMPOORT IS GESLAAGD

De laatste klim van de etappe vond plaats op de 90e kilometer. Anatoliy Budyak van het Terengganu Team was de atleet die de hoogste bonuspunten ontving. De andere volgorde was als volgt. 2- Kamil Malecki van het Q36.5 Pro Cycling Team, 3- Cedric Bakke Chirstophersen van het TDT-Unibet-team, 4- Marco Tizza van het Bingoal WB-team, 5- Drew Morey van het Kinan-team. Na het passeren van het hek werden er nog twee atleten aan deze vijf toegevoegd en bleef de groep voor het peloton trappen. Het tijdsverschil werd gegeven als 1 minuut en 20 seconden. 7 atleten begonnen het tempo nog meer op te voeren.

TIJDSVERSCHIL SMELT IN DE DROGE CURSUS

Toen de regen ophield en de baan werd aangelegd, nam het tempo van de ontsnappingsgroep af naarmate de snelheid van het peloton toenam tot 60-70 kilometer per uur. 20 kilometer voor de finish daalde het tijdsverschil naar 25 seconden en vervolgens naar 15 seconden. We kunnen zeggen dat de ontsnappingsgroep en het peloton nu verenigd zijn. Opnieuw was de kans groot dat er een massale finish verwacht zou worden. 5 kilometer voor de finish kwam er beweging in het peloton. Vanaf nu zou degene die op zijn pedaal vertrouwde, wegrennen of in de laatste meters zijn klasse en kracht tonen. En het verwachte gebeurde. Peloton haalde de massafinish. De eerste atleet die over de finish kwam, Matevz Govekar van het Bahrain-Victorious Team, werd de winnaar van de etappe. Giovanni Lonardi van de Polti Kometa-ploeg, die morgen in de etappe naar de eerste plaats steeg in het algemeen klassement, zal de magentakleurige trui dragen.

DE MOEILIJKSTE FASE IS MORGEN

Op de derde dag van de Ronde van Antalya wordt de klimetappe Kemer-Tahtalı verreden als koninginnenrit van de wedstrijd. In deze uitdagende klimetappe van 136.7 kilometer zullen klimmers al hun vaardigheden onthullen en de atleet die de etappe wint zal hoogstwaarschijnlijk een lange weg afgelegd hebben als winnaar van de race.

ZWEMPAKKEN VONDEN HUN EIGENAARS

Polti Kometa Giovanni Lonardi won de door AKRA gesponsorde Magenta Mayo, die werd uitgereikt aan de leider van het algemeen klassement. Metin Cengiz, vice-president van de Turkse wielerfederatie, kleedde de 23-jarige Italiaanse atleet in zijn trui.

Polti Kometa Giovanni Lonardi won de Diana Travel Yellow Jersey, die wordt uitgereikt aan de beste sprinter. Antalya Jeugd- en Sportprovinciaal Directeur Yavuz Gürhan kleedde de atleet in zijn zwempak.

Natnael Berhane van Beykoz Belediyesi Spor won de Corendon Airlines Oranje Jersey, gesponsord door Corendon Airlines, die wordt uitgereikt aan de beste klimmer. Ali Ramiz Barut, bestuurslid van het AKRA Hotel, overhandigde het zwempak aan de atleet.

Jensen Plowright van het Alpecin-Deceuninck-team won de groene trui, gesponsord door Fraport TAV Antalya Airport, die wordt uitgereikt aan de leider in de klasse Beyond Antalya. General Manager Gökhan Polat van het AKRA Hotel kleedde de Nieuw-Zeelandse atleet in zijn zwempak.