De naam van de overwinning in Bursa Rally Çukurova-Akçay

De naam van de overwinning in Bursa Rally Çukurova Akçay

De tweede race van Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship, Beydağ Int Yapı 47th Yeşil Bursa Rally, werd georganiseerd door Bursa Automobile Sports Sports Club (BOSSEK) op 19-21 mei met de bijdragen van ICRYPEX, Bursa Metropolitan Municipality, boven Hotel Bursa, İnallar en Özhan. Tijdens de startceremonie van de race, 19 mei Herdenking van Atatürk, Jeugd- en Sportdag werd met veel enthousiasme gevierd met deelname van 148 atleten. De binnenlandse auto van Turkije, TOGG, verscheen ook voor het eerst voor de racers tijdens de ceremonie die werd bijgewoond door de heer Mustafa Varank, minister van Industrie en Technologie van de Republiek Turkije, en Alinur Aktaş, burgemeester van de grootstedelijke gemeente Bursa.

De totale lengte van de teams voor twee dagen is 470 km. Burak Çukurova-Burak Akçay van BC Vision Motorsport werd de winnaar van het algemeen klassement van de rally, waar ze deelnamen aan 10 speciale etappes op de geasfalteerde baan, de tweede plaats van de race, en het team won ook de Klasse 2 titel. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı van GP Garage My Team werd tweede, terwijl Ali Türkkan-Burak Erdener van Castrol Ford Team Turkey zowel de derde plaats in het algemeen klassement als de eerste plaats in Klasse 3 behaalde. In de rally, waar het regenachtige weer, dat het raakvlak op de tweede dag liet zien, het de teams erg moeilijk maakte, werd Castrol Ford Team Turkije de winnaar van de Brands en BC Vision Motorsport de winnaar van de teams.

Uğur Soylu van GP Garage My Team behaalde de eerste plaats in de categorie Masters, die dit jaar van start ging, Erhan Akbaş van hetzelfde team won de tweede plaats en Cem Yudulmaz van Castrol Ford Team Turkije won de derde plaats. Red Bull-atleet Ali Türkkan won het Young Pilots Championship, terwijl Begüm Uludağ, die deelnam aan Sevgi Aktürk, de winnaar van de jonge co-piloot werd. De winnaars van klasse 4 en tweewielaandrijving van de rally waren Yıldıray Demircioğlu-Mehmet Köleoğlu van Atış Motorsports, winnaar van klasse N Sinan Soylu-Özgür Akdağ van GP Garage My Team, winnaar van klasse 5 Tuncer Sancaklı-Asena Sancaklı van BC Vision Motorsport. Burcu Çetinkaya van GMG Racing behaalde de eerste plaats bij de vrouwelijke coureurs en Asena Sancaklı behaalde de eerste plaats bij de vrouwelijke co-piloten.

Het vader-zoon-team Ömer Gür-Levent Gür won het historische klassement dat openstaat voor klassieke rallyauto's en de eerste plaats in categorie 1, terwijl het koppel Tan-Selda Çağlayan de tweede werd en Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu het team op de derde plaats. Selda Çağlayan won de eerste prijs van de historische klasse vrouwelijke co-piloot.

In het TOSFED Rally Cup-klassement behaalde Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı van BC Vision Motorsport de eerste plaats in het algemeen klassement en categorie 2, terwijl Kaan Kara-Taner Kara in categorie 1 en Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul in categorie 3 in categorie 4, Kaya en Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken waren de teams die als eerste de beker voltooiden. Çiğdem Tümerkan, die voor het eerst een rally startte met haar dochter Zeynep Tümerkan, werd de eerste vrouwelijke piloten, terwijl Cansu Açar, die haar eerste start maakte met Sinan Yardimici, de naam was die de eerste plaats bereikte bij vrouwelijke co-piloten.

Het Petrol Ofisi Maxima 2023 Rallykampioenschap van Turkije gaat door met de Eskişehir Rally die op 10 en 11 juni wordt gehouden.