Yuan wordt de op een na grootste reservevaluta van Brazilië

Yuan wordt de op een na grootste reservevaluta van Brazilië
Yuan wordt de op een na grootste reservevaluta van Brazilië

De yuan (de Chinese munteenheid RMB) heeft de euro voorbijgestreefd en is de op een na grootste reservevaluta van het land geworden, volgens een gisteren vrijgegeven rapport van de Centrale Bank van Brazilië.

Eind 2022 bestond 80,42 procent van de deviezenreserves van Brazilië uit de Amerikaanse dollar, 5,37 procent uit de yuan en 4,74 procent uit de euro.

Aan de andere kant hebben de People's Bank of China, de centrale bank van China en de Centrale Bank van Brazilië begin 2023 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend over de oprichting van een valutaswapmechanisme om de bilaterale handel en investeringen te versterken.

Günceleme: 01/04/2023 12:52

Vergelijkbare advertenties