Museumrondleidingen voor slachtoffers van aardbevingen die naar de hoofdstad komen

Museumtrips voor slachtoffers van aardbevingen die naar de hoofdstad komen
Museumrondleidingen voor slachtoffers van aardbevingen die naar de hoofdstad komen

De gemeente Ankara is begonnen met het organiseren van "One Day at the Museum"-evenementen speciaal voor kinderen die vanuit het aardbevingsgebied naar de hoofdstad kwamen. De kinderen, die de Anatolische Beschavingen en Erimtan Musea bezochten, hadden een dag vol activiteiten.

De gemeente Ankara blijft de burgers die na de aardbevingen op 6 februari naar de hoofdstad kwamen, in alle opzichten ondersteunen.

De afdelingen Cultureel en Natuurlijk Erfgoed en Culturele en Sociale Zaken promoten Ankara door speciale reizen te organiseren voor kinderen en jongeren die uit het aardbevingsgebied komen.

KLEI TABLET EN CUMINAIR TRAINING MET DESKUNDIGE INSTRUCTEURS

Een reis naar de Anatolische Beschavingen en Erimtan Musea werd georganiseerd in het kader van het programma "One Day at the Museum", georganiseerd voor door aardbevingen getroffen kinderen in samenwerking met de afdeling Cultureel en Natuurlijk Erfgoed, Culturele en Sociale Zaken en de Anatolian Art Historians Association ( ASTAD).

De studenten die aan de reis deelnamen, probeerden het traumatische effect van de aardbeving kwijt te raken door middel van toneel en diverse activiteiten nadat ze spijkerschrifttraining op kleitabletten hadden gekregen in het gezelschap van deskundige trainers.

ÖDEMİŞ: “WIJ WERKEN AAN ZOWEL FYSIEKE ALS MENTALE REVALIDATIE VAN ONZE KINDEREN”

Bekir Ödemiş, hoofd van Cultureel en Natuurlijk Erfgoed, verklaarde dat ze verschillende activiteiten hebben voorbereid voor kinderen die na de grote aardbevingen naar Ankara kwamen om het trauma dat ze hebben opgelopen te boven te komen, en zei: “In het kader van de studies zullen onze kinderen worden geïnformeerd over het cultureel en historisch erfgoed van Ankara en ook over kleitabletten en spijkerschrift Wij geven trainingen. In de activiteit die we hier doen, zorgen we ervoor dat ze in ieder geval terugkeren naar het dagelijks leven en deelnemen aan het sociale leven. We beschouwen dit bewustzijn als een belangrijk project dat de traditie, traditie, cultureel en historisch erfgoed zal beschermen en zal zorgen voor de voortzetting van het gevoel van verbondenheid.”

"WIJ ZULLEN BIJ U BLIJVEN ZIJN"

Alp Aykut Çıngır, directeur van de Afdeling Cultuur en Sociale Zaken voor Toerisme, die verklaarde dat hij als grootstedelijke gemeente van Ankara de door de aardbeving getroffen burgers zal blijven steunen, zei:

“We organiseren excursies voor onze kinderen die na de aardbeving naar de hoofdstad zijn gekomen. We brengen onze kinderen eerst naar Anıtkabir. Ook blijven we diverse musea bezoeken. We organiseren reizen die de stadscultuur van nabij introduceren om ze weg te krijgen van de bestaande problemen en om op adem te komen. Als grootstedelijke gemeente van Ankara zullen we hen blijven steunen.”

Taner Aşık, voorzitter van de Anatolian Art Historians Association, verklaarde dat ze samen met de grootstedelijke gemeente van Ankara een reis naar het Anatolian Civilizations Museum hadden georganiseerd om het trauma van kinderen uit het aardbevingsgebied te verminderen, en gebruikte ook de volgende verklaringen:

“We hebben samengewerkt met de gemeente Ankara en we voeren een museumeducatieprogramma uit in het Anatolian Civilizations Museum met overlevenden van aardbevingen. We bezoeken dus niet alleen het museum, we bezoeken het museum in een spel. Ik denk dat dit project erg belangrijk is voor de rehabilitatie van kinderen uit het aardbevingsgebied en ik bedank de gemeente Ankara.”

Günceleme: 01/04/2023 14:42

Vergelijkbare advertenties