De veerhavens van Üçkuyular en Bostanlı zijn gerenoveerd

De veerbootpieren Uckuyular en Bostanli zijn gerenoveerd
De veerhavens van Üçkuyular en Bostanlı zijn gerenoveerd

De grootstedelijke gemeente van Izmir zet haar inspanningen voort om het vervoer over zee te versterken. Met het toenemende gebruik van veerboten begon de Metropolitan Municipality, die de handen uit de mouwen stak om de passagiers een comfortabele vervoersmogelijkheid te bieden, met de renovatiewerkzaamheden aan de veerbootpieren Üçkuyular en Bostanlı.

Het Department of Transportation van de Metropolitan Municipality van Izmir is begonnen met renovatiewerkzaamheden aan de Üçkuyular-Bostanlı-veerbootpieren, waar de frequentie van reizen is toegenomen met de toenemende voertuig- en passagierscapaciteit. Er werden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de bestaande passagierswachthal en tolhokjes bij de Üçkuyular-pier, waar 7 veerboten binnen İZDENİZ met een frequentie van 15 minuten varen. Deze onderzoeken zijn ten einde. Ook komen er autoperrons, bushaltes en parkeerterrein in het open gebied van de pier.

“De hal van 28 vierkante meter werd vergroot naar 168 vierkante meter”

Kadir Efe Oruç, hoofd van de transportafdeling van de grootstedelijke gemeente Izmir, die informatie gaf over de werken, zei: “Vanaf 2020 hebben we het aantal van 3 veerboten in onze vloot verhoogd tot 7. Samen met het toenemende aantal veerboten nam ook het aantal voertuigen en passagiers dat we vervoeren toe. Onze aanlegsteiger voor veerboten en passagierslounge in Üçkuyular kunnen tot op zekere hoogte niet meer aan de huidige vraag voldoen. Hierover hebben we een uitgebreide projectstudie opgesteld. Op dit moment is ons project bijna voltooid. We vergrootten onze passagierslounge van 28 vierkante meter tot 168 vierkante meter, inclusief binnen- en buitenruimtes. We streven ernaar om het de komende dagen open te stellen voor onze passagiers", zei hij.

“Bostanlı Pier wordt ook gerenoveerd”

Oruç verklaarde dat ze ook begonnen zijn met werken aan de Bostanlı-pier en zei: “We zullen de wachtcapaciteit voor passagiers vergroten en de wachtruimtes voor voertuigen in de aanlegsteigers uitbreiden. We streven ernaar om het tegen eind 2023 open te stellen voor gebruik door onze burgers.”

Het vergroten van de voertuigcapaciteit

De nieuwe wachtkamer aan de Üçkuyular Pier is omgetoverd tot in totaal 96 vierkante meter, waarvan 72 vierkante meter gesloten en 168 vierkante meter open. In de nieuwe passagiershal, met een totale capaciteit van 84 zitplaatsen, zijn de airconditioning, passagiersdienstregeling en informatieschermen geïnstalleerd. De 2 tolpoortjes bij de ingang van de pier zijn gerenoveerd en in een modern jasje gestoken. In de zomerperiode wordt de capaciteit van de voertuigwachtruimte vergroot van 152 voertuigen naar 258 voertuigen om files in de voertuigwachtzone te vermijden.

Günceleme: 01/04/2023 11:56

Vergelijkbare advertenties