De fundering van Konya Bedesten, bestaande uit 152 winkels, werd gelegd in Hatay

De fundering van Konya Bedesten, bestaande uit winkels in Hatay, werd gelegd
De fundering van Konya Bedesten, bestaande uit 152 winkels, werd gelegd in Hatay

In samenwerking met Konya Metropolitan Municipality, MUSIAD Konya Branch en Konya Chamber of Industry, de oprichting van Konya Bedesten in Hatay Narlıca, vice-minister van Nationale Defensie Şuay Alpay, Burdur-gouverneur Ali Arslantaş, burgemeester van Konya Metropolitan Municipality Uğur İbrahim Altay, MUSIAD-president Mahmut Asmalı en MUSIAD Konya Branch President Mehmet. Het werd gecast met medewerking van Hilmi Kağnıcı.
Met de medewerking van Konya Metropolitan Municipality, MUSIAD Konya Branch en Konya Chamber of Industry werd de basis gelegd van de Konya Bedesten, bestaande uit 152 winkels, in Hatay Narlıca.

“IN ONGEVEER TWEE WEKEN AF TE HALEN”

MUSIAD Konya Branch President Mehmet Hilmi Kağnıcı verklaarde dat ze dergelijk werk uitvoeren om het commerciële leven van de stad nieuw leven in te blazen en zei: “We moesten een nieuwe actie ondernemen om de handel te versnellen en de omstandigheden zo snel mogelijk te verbeteren. Met de begeleiding van onze geachte gouverneur, met de goedkeuring van onze president, met de infrastructuurhulp van onze grootstedelijke gemeenteburgemeester, en met de steun van onze Kamer van Koophandel, begonnen we te werken aan het opzetten van een bedesten bestaande uit 152 winkels. Zoals je vandaag kunt zien hebben we twee blokken voltooid. We zullen in totaal 152 winkels gebouwd hebben. We doen dit in een korte tijd zoals 10-15 dagen. We proberen een overdekte ruimte te creëren van circa 20 vierkante meter en bestaat uit 40 vierkante meter winkels.”

"MOG GOD ONZE NATIE BESCHERMEN TEGEN ALLE RAMPEN"

MUSIAD-president Mahmut Asmalı wees erop dat burgemeester Uğur İbrahim Altay van de grootstedelijke gemeente Konya de infrastructuur van de stad bijna herbouwde vanaf het eerste moment van de aardbeving, en zei: “Vandaag zijn we samen bij de baanbrekende ceremonie van een prachtige overdekte bazaar op het punt om de handel nieuw leven in te blazen. Moge Allah onze natie beschermen tegen alle rampen. Als MUSIAD zijn we onze aandacht en steun blijven geven aan deze gebieden sinds het eerste moment van de aardbeving, zoals veel niet-gouvernementele organisaties hebben geholpen, en dat zullen we vanaf nu blijven doen.”

"WE ZIJN IN EEN ACTIVITEIT DIE HET COMMERCIËLE LEVEN ZAL HERZIEN"

De burgemeester van de gemeente Konya, Uğur İbrahim Altay, wees erop dat ze als Konya vanaf het eerste moment van de aardbeving zeer belangrijke activiteiten hebben uitgevoerd, vooral in Hatay. Burgemeester Altay zei: “Onze Konya Metropolitan Municipality, districtsgemeenten, kamers, beurzen, we begonnen eerst met zoek- en reddingsactiviteiten. Daarna gingen we verder met humanitaire hulp. We werken momenteel aan de infrastructuur. Sinds het eerste moment van de aardbeving heeft onze MUSIAD Konya-tak grote opoffering, toewijding en succes getoond, vooral bij het organiseren van hulpactiviteiten. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen in de persoon van onze voorzitter. Nu zetten we de infrastructuuractiviteiten voort onder leiding van Konya Metropolitan Municipality. Enerzijds bouwen we containersteden samen met onze KvK-, Beurs-, Kamer van Koophandel-, Karatay-, Meram- en Selçuklu-gemeenten. Hier zijn we bezig met een activiteit die het commerciële leven van de stad nieuw leven zal inblazen, vooral met de steun van MUSIAD. Ik wil graag onze president van MUSIAD, onze Konya Branch, het management van Konya Chamber of Industry en onze president bedanken. Als Konya handelen we als een geheel om de wonden te helen. Hopelijk blijven we in Hatay om aan de behoeften te voldoen zolang er behoefte is.”

"WE ZULLEN ALTIJD GOEDE DINGEN SAMEN ERVAREN"

Vice-minister van Landsverdediging Şuay Alpay benadrukte dat er in Hatay voorbeeldig werk is verricht en feliciteerde degenen die hebben bijgedragen. Alpay zei: “Ik hoop dat we in korte tijd samen goede dingen gaan beleven. Het zal mogelijk zijn om de wonden van de aardbeving te helen, terug te keren naar normaal en het leven te omarmen. Ik hoop dat deze plek een voorbeeld zal zijn als prototype en ik hoop dat het zo zal blijven. Ik feliciteer al mijn vrienden, broeders en zusters van harte met hun harde werk. God zegene je. Ik hoop dat mijn Heer onze eenheid, onze eenheid, onze broederschap altijd zal bewaren", zei hij.

“Er zijn zo’n 700 aanmeldingen”

Burdur-gouverneur Ali Arslantaş, die de coördinator-gouverneur in Hatay is, wenste ook dat de overdekte bazaar, die een belangrijke bijdrage zal leveren aan de handelaars die door de aardbeving zijn getroffen, gunstig zal zijn. Gouverneur Aslantaş zei: “We hebben 13 handelaars die zijn getroffen door de aardbeving. We hebben kleine bedrijven. Ook hier zullen we ongeveer één procent accommoderen. We kregen zelfs sollicitaties van hier. Er zijn ongeveer 700 kandidaten voor deze plek. We gaan er ook veel van tekenen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen", zei hij.

Na de toespraken werd met gebeden de basis van de bazaar gelegd.

FIETS GESCHENK AAN WEZEN

De burgemeester van de grootstedelijke gemeente Konya, Uğur İbrahim Altay, woonde later de fietsdistributieceremonie bij, georganiseerd door MUSIAD Konya Branch in het Yayladağı-district van Hatay. De kinderen waren opgetogen tijdens de ceremonie waarbij 79 studenten die studeerden aan de Bayır Bucak Orphans Protection Association fietsen kregen uitgereikt.

Günceleme: 01/04/2023 14:23

Vergelijkbare advertenties