Wanneer is Ankara Kecioren opgericht? Geschiedenis van het Kecioren-district

Toen Ankara Kecioren werd opgericht Geschiedenis van het Kecioren-district
Wanneer was Ankara Kecioren Opgericht Geschiedenis van Kecioren District

De geschiedenis van het Keçiören-district kan niet los worden gezien van de geschiedenis van Ankara. De geschiedenis van Ankara gaat terug tot het stenen tijdperk van de eerste tijdperken. Als resultaat van de onderzoeken is gebleken dat de Hettieten, Frygiërs, Lydiërs en Galaten in Ankara woonden. Het is bekend dat Ankara is gesticht door de Galaten.

Toen Galatia verbonden was met Rome, werd Ankara de provinciale hoofdstad. Toen het Romeinse rijk in 395 na Christus werd verdeeld in Oost- en West-Romeinse rijken, bleef Ankara aan de kant van het Oost-Romeinse rijk. Het werd een christelijk centrum in 314-315 na Christus.

In 620 na Christus veroverde de Sassanidische heerser Hüsrev de stad op de Byzantijnse christenen. In 654 na Christus veroverden de Arabieren Ankara, maar ze konden niet lang blijven.Tot 1073 leefde Ankara onder de heerschappij van Byzantium.

Uiteindelijk, in 1073, bereikten Turkse overvallers Ankara en viel de stad in handen van de Seltsjoeken. 28 jaar later veroverden de Byzantijnen de stad opnieuw. Een kwart eeuw later kwam de stad in handen van de Seltsjoeken en in 1308 van de Ilkhaniden van Mongoolse afkomst.

Nadat Ankara door de Ottomanen was veroverd in de tijd van Orhan Gazi in 1356, toen de legers van Timur en de legers onder het bevel van Yıldırım Beyazıt elkaar ontmoetten in de Çubuk-vlakte in 1402, gebruikten de legers van Yıldırım Beyazıt Keçiören Kalaba als hun hoofdkwartier. Ankara, dat tot de Onafhankelijkheidsoorlog een saai leven leidde, werd met de Onafhankelijkheidsoorlog het hart van Turkije.

Gelegen aan de rechterkant aan het begin van Keçiören Sanatorium Street en gebruikt als de Algemene Directie van Meteorologie, werd het gebouw aan het begin van de eeuw de locatie van belangrijke evenementen voor Ankara en Turkije. Het gebouw, dat in die jaren in gebruik was als landbouwschool, werd in 1907 geopend tijdens het bewind van gouverneur Ferit Pasha. Mustafa Kemal Pasha, die zijn hoofdkwartier vestigde in de Landbouwschool, werkte hier dag en nacht voor onze bevrijdingsstrijd.

De grenzen van onze Keçiören, die in 1953 verbonden was met het Altındağ-district, werd een district binnen de grenzen van de gemeente Ankara in 1966 en werd een grootstedelijke districtsgemeente met wet nr. 30 van 1983 november 2983, werden bepaald door het besluit genummerd 13/81 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Keçiören, dat is gevestigd op een zeer ruig en rotsachtig land, wordt omringd door de Ufuktepe- en Karyağdı-bergen in het noorden, de Etlik-heuvel in het noordwesten, Yükseltepe in het westen, Aktepe, de Hüseyin Gazi-berg in het oosten en de Idris-berg, dat is 1985 meter hoog. De enige rivier in het district is de Çubuk-stroom. De Çubuk-stroom komt voort uit de zuidelijke hellingen van het Aydos-gebergte, komt het grondgebied van het district binnen nadat het door de Çubuk-vlakte is gegaan, stroomt door een tijdje een grens te trekken tussen Altındağ in het district en combineert met İncesu en Hatip Brooks om Ankara Brook te vormen. Er zijn geen vlaktes, meren, dammen of rivieren binnen de grenzen van Keçiören. Er zijn twee Kösrelik en Sarıbeyler irrigatievijvers voor planten en dieren, gebouwd door de particuliere administratie. Het verzorgingsgebied van de gemeente Keçiören is 58,66 km2 groot. De hoogte van ons district is 850 meter van de zee en de oppervlakte heeft 159 km2 bereikt met zijn verbinding met ons district in Bağlum.

Keçiören is een van de grootstedelijke districten van Ankara. Het is buren met Pursaklar in het oosten en noordoosten, Çubuk in het noorden en noordoosten, Kahramankazan in het noordwesten en westen, Yenimahalle in het zuidwesten en Altındağ in het zuiden en zuidoosten.

Günceleme: 17/03/2023 10:12

Vergelijkbare advertenties