Turkije lanceert wetenschapsdiplomatie op het witte continent

Turkije lanceert wetenschapsdiplomatie op het witte continent
Turkije lanceert wetenschapsdiplomatie op het witte continent

Turkije begon wetenschapsdiplomatie op het Witte Continent. Turkse onderzoekers, die 7 projecten op Horseshoe Island uitvoerden als onderdeel van de 18e Nationale Antarctische Wetenschapsexpeditie, bezochten de wetenschappelijke basissen van 8 verschillende landen op het continent, die belangrijke aanwijzingen bevatten over het verleden en de toekomst van de aarde. De Turkse wetenschappelijke delegatie, die met haar collega's bijeenkwam op de wetenschappelijke stations van Chili, Rusland, Brazilië, Polen, Argentinië, Uruguay, Bulgarije en Ecuador, evalueerde enerzijds de mogelijkheden voor gezamenlijk wetenschappelijk werk en versterkte de doelstelling om van Turkije permanent op het vasteland.

DE ZWARTE DOOS VAN DE WERELD

De 7e Nationale Antarctische Wetenschapsexpeditie, die werd uitgevoerd onder auspiciën van het voorzitterschap, onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Industrie en Technologie, en onder de coördinatie van TÜBİTAK MAM Polar Research Institute (KARE), werd met succes afgerond. De expeditiedelegatie keerde terug naar Turkije met nieuwe wetenschappelijke gegevens die de nieuwe codes van het Witte Continent zullen ontcijferen tijdens hun reis om de zwarte doos van de aarde te verkennen.

Sommige van de gegevens die als resultaat van de expeditie zijn verkregen, zullen terugkeren naar academische publicaties met langetermijnmetingen en voorbeelden door de jaren heen. Sommige studies, zoals onderzoek naar microplastics, zullen over een jaar als internationale academische publicatie worden gepubliceerd.

Turkije lanceert wetenschapsdiplomatie op het witte continent

OOK ARTS IN DE DELEGATIE

Het expeditieteam werkte aan 68 projecten met als hoofdthema “Klimaatverandering en de verschillen gecreëerd door menselijke impact op de poolgebieden” op Horseshoe Island, waar het tijdelijke Turkse wetenschapskamp zich op 18 graden zuiderbreedte bevindt. In de delegatie; Artsen uit twee verschillende takken namen ook deel aan projecten op het gebied van aardwetenschappen, levenswetenschappen, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. De artsen die deelnamen aan de expeditie boden medische ondersteuning aan het expeditieteam zowel in het veld als aan boord tijdens het uitvoeren van hun onderzoeksprojecten.

ER ZIJN BIJNA 100 WETENSCHAPPELIJKE BASES

Turkse onderzoekers, die veel monsters namen en metingen deden zoals zeewatermonsters, levende monsters, microlevende monsters, brachten belangrijke bezoeken op het gebied van wetenschapsdiplomatie.

Er zijn bijna 30 wetenschappelijke onderzoeksbases die behoren tot 100 landen op het koudste, winderigste en droogste continent ter wereld. Expeditionaire delegatie; Escudero (Chili), Bellingshausen (Rusland), Comandante Ferraz (Brazilië), Arctowski (Polen), Carlini (Argentinië) Artigas (Uruguay), St. Hij bezocht de stations van Kliment Ohridski (Bulgarije) en Maldonado (Ecuador). Gülcan Akoğuz, ambassadeur van de Republiek Turkije in Santiago, vergezelde het team tijdens hun basisbezoeken aan Argentinië, Brazilië, Polen en Chili.

14 WETENSCHAPPERS OP DE REIS VAN 22 DUIZEND KILOMETER

Turkse wetenschappers bereikten op de 14 kilometer lange reis vanuit Istanbul de 80 meter lange Chileense trektocht. bayraklı Hij ging met het onderzoeksschip “Betanzos” naar Horseshoe Island, waar het tijdelijke Turkse wetenschapskamp is gevestigd. Tijdens de 34-daagse expeditie dienden 13 Turkse onderzoekers van 19 verschillende instellingen, 2 Ecuadoraanse en 1 Colombiaanse onderzoekers. 21 scheepspersoneel vergezelde de bemanning op de expeditie.

Turkije lanceert wetenschapsdiplomatie op het witte continent

48 UUR VLUCHT

Onderzoekers van TUBITAK, Commando Zeestrijdkrachten, Algemene Directie Kaarten, Algemene Directie Meteorologie, onderzoeksinstituten en universiteiten namen deel aan het team. Tijdens de expeditie werden 48 uur en 33 duizend kilometer aan vliegtuigen, 2 duizend 500 kilometer aan cruises gemaakt, 200 uur aan bootoperaties uitgevoerd.

ONZE VLAG WWAPT

7e Nationale Antarctische Wetenschap Expeditie Coördinator Prof. dr. Burcu Özsoy, die opmerkte dat er tijdens de expeditie een grote aardbevingsramp in Turkije was, zei: “De ramp heeft ons echt pijn gedaan. Met dit verdriet, terwijl we probeerden onze steden in te halen, ging ons team naar Antarctica en voltooide met succes hun wetenschappelijke studies met groot enthousiasme. Dit vinden wij natuurlijk erg belangrijk. Dit betekent wetenschapsdiplomatie. Het betekent de vlag van de Republiek Turkije die op Antarctica wappert.” gezegd.

OVERLEG LAND

Erop wijzend dat het verzamelen van wetenschappelijke gegevens op Antarctica zeer waardevol is, zei prof. dr. Özsoy zei: “We hebben seismische apparatuur op Antarctica, we hebben meteorologische apparatuur, we hebben GNSS-apparatuur. Met deze apparatuur kunnen we golven, getijden en gletsjers meten. De gegevens die hieruit worden verkregen, zullen een grote bijdrage leveren aan de literatuur.” hij zei. Özsoy verklaarde dat ze dankzij deze studies een adviserend land willen worden in het Antarctic Agreements System.

KANKER EN ALZHEIMER BEHANDELING

Leider van de wetenschappelijke expeditie, kapitein Özgün Oktar, verklaarde dat ze dit jaar aan een project werken dat tot doel heeft ziekten zoals kanker en de ziekte van Alzheimer te behandelen door middel van macroliden, en zei: "Bovendien hebben we de aanwezigheid van door de mens veroorzaakte microplastische effecten in verschillende omgevingen onderzocht. " gezegd.

WIJ ZULLEN ENDEMISCHE SOORTEN BESCHERMEN

Oktar merkte op dat ze met het VK en België werken aan de bescherming van de meren op Horseshoe Island en zei: "Nogmaals, studies over het in kaart brengen van de bodem van deze meren, de bepaling van de fysieke parameters en het begrip van de huidige situatie zijn versneld sinds dit jaar. Door deze meren elk jaar te volgen en ervoor te zorgen dat ze beschermd worden, zullen we ervoor zorgen dat de endemische soorten erin voor de toekomst behouden blijven.” hij zei.

ENGE NIEUWS

Benadrukkend dat ze tijdens hun verblijf op Antarctica enkele veranderingen beginnen te zien, zei Oktar: "Sommige hiervan zijn natuurlijk het smelten en afnemen van de gletsjers op het eiland, en aan de andere kant de toename van algen en andere levende wezens in de Lystad-baai, waar ons kamp zich bevindt, samen met de voedingsstoffen die door deze gletsjers naar de zee worden vervoerd. Voor ons komen deze natuurlijk als beangstigend nieuws over.” gezegd.

HET ZORGT ERVOOR DAT ONS EEN STEM HEBBEN

TÜBİTAK MAM Poolonderzoek Instituut adjunct-directeur Assoc. dr. Hasan Hakan Yavaşoğlu, die uitlegt dat veel projecten op het gebied van aardwetenschappen, natuurwetenschappen en levenswetenschappen in het veld worden bestudeerd: "De hoogwaardige wetenschappelijke resultaten die aan het einde van deze studies zullen worden geproduceerd, zullen de elementen zijn die bewijzen dat onze land heeft inspraak in die regio." hij zei.

Günceleme: 18/03/2023 13:17

Vergelijkbare advertenties