Taxiregels opgesteld in Istanbul

Taxiregels opgesteld in Istanbul
Taxiregels opgesteld in Istanbul

IMM-voorzitter Ekrem İmamoğlusprak tijdens de trekkingsceremonie voor de ombouw van 1.803 minibussen en 322 minibussen tot taxi's. İmamoğlu verklaarde dat ze de aardbeving na 14 mei tot het eerste probleem van Turkije zullen maken en zei: "Ik zal nooit iemand zijn die je heeft bedrogen vóór de verkiezingen, noch nu, noch nadat mijn plicht voorbij is." İmamoğlu merkte op dat de voertuigen met een nieuw ontwerp zullen veranderen in 'gezochte voertuigen' en zei: “Dus ze zullen de andere taxi niet stoppen. Om deze taxi te stoppen, zullen ze jou uit hen kiezen. Om deze reden verdien je beter geld, heb je meer tevreden taxi's en lever je goed werk. Ook al zijn het er niet veel, jullie zullen mensen zijn die onze gehandicapte burgers vervoeren, geld verdienen en zegeningen ontvangen. Vergeet dat niet", zei hij.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) heeft de aanvragen afgerond voor de ombouw van 1.803 minibussen en 322 taximinibussen, die het de afgelopen maanden heeft gepromoot, tot "nieuwe taxi's". Er werd een ceremonie gehouden in het Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Cultureel Centrum voor loting onder 2 532 aanmeldingen. Ceremonie; IMM-voorzitter Ekrem İmamoğlu, IYI Partij Istanbul Provinciaal Voorzitter Coşkun Yıldırım, Küçükçekmece Burgemeester Kemal Çebi en CHP-parlementsleden Turan Aydoğan en Gökan Zeybek namen deel. Imamoglu, die vóór de ceremonie de voorbeeldtaxi's onderzocht die waren geproduceerd in overeenstemming met de eisen van 5 verschillende bedrijven, IMM en handelaars, hield een toespraak voor de loting.

“NA 14 MEI ZULLEN WE VAN DE AARDBEVING DE EERSTE NUMMER VAN HET LAND MAKEN”

İmamoğlu begon zijn toespraak door Gods genade te wensen aan de burgers die het leven lieten bij de aardbeving, en zei: “Het is onze plicht ervoor te zorgen dat al onze steden veerkrachtig zijn en dat onze mensen niet het leven verliezen bij rampen. Om dit te doen, is het absoluut noodzakelijk dat we een gezamenlijke mobilisatie implementeren. Ik zou u eraan willen herinneren dat het de eerste plicht is van al onze vrienden hier om te zorgen voor de gezondheid van hun huizen en ervoor te zorgen dat zij, hun families, hun huizen en hun buren niet het minste leed ervaren in het geval van een ramp. Natuurlijk zullen onze instellingen hun best doen. Dit is een groot, holistisch probleem. Het heeft geen politieke mening, partij, etc. Deze kwestie is het probleem van iedereen, van de centrale overheid tot de lokale overheid, van onze burgers tot niet-gouvernementele organisaties, van banken tot de bouwsector. We hebben in dit opzicht zeer belangrijke stappen gezet en zullen dat blijven doen. Ik hoop dat we na 14 mei het eerste nummer van het land in reële termen zullen maken, het zullen versnellen en voorkomen dat dit land knielt van pijn bij de ramp.

“IK KAN JE NIET ALLES BEHANDELEN ZOALS GÜLLÜ GÜLISTAN”

Benadrukkend dat het beschermen van Istanbul, Turkije en het leven van mensen de grootste zorg van iedereen is, zei İmamoğlu: “Ik zal dit uitdrukken in elke omgeving waarin ik me bevind. Jullie zijn mijn dierbare landgenoten. Ik weet dat er mensen zijn die familieleden, echtgenoten, vrienden en vrienden in die regio hebben. Ik heb ongeveer 13 dagen in de regio doorgebracht sinds de aardbeving. Heel duidelijk; Er is een ramp, het is een gebeurtenis van de natuur, het is het lot. Maar het verlies van het leven van die mensen bij de ramp is de schuld van ons, onze mensen en onze managers. Als we die gebouwen goed bouwen, is het niet mogelijk om zo'n tragedie mee te maken. Daarom moet ik deze gevoelens met je delen en je nerveus maken. Als je bij je huis aankomt, als je door de deur loopt, moet ik je laten zeggen: 'Wat kan ik doen om deze dreiging weg te nemen?' Je koos mij voor hem. Ik kan je niet behandelen alsof alles rooskleurig is. Ik moet de feiten onder ogen zien, de echte weg, de echte route laten zien. Ik zal nooit iemand zijn die je bedriegt voor de verkiezingen, nu of nadat mijn missie voorbij is. Ik zal nooit een bedrieger zijn. Ik ben hier met deze gevoelens', zei hij.

GEDEELDE "MINIBUSMAN-GEHEUGEN" MET MINI-HAKERS

Zeggen: "Ik hou van minibus-winkeliers," zei İmamoğlu in een herinnering aan zijn jeugd, "Toen ik een kind was, toen ik van het dorp naar de stad naar school ging, wachtte ik op een rode minibus. Ik zou vooral wachten tot dat busje komt. Soms moest ik een ander voertuig nemen als het vertraging had, maar de chauffeur van dat minibusje was een heel lief mens. Toen ik in zijn auto stapte – mijn school was in het centrum van de stad – voelde ik me op weg naar school rustig en veilig, alsof iemand van mijn familie in die auto reed. Die dierbare ouderling, onze broer -God zegene hem, ik hoop dat hij nog leeft- droeg meestal zo'n V-hals trui en overhemd. Daarom kwam ik vandaag naar je toe met een trui zoals die van hem. Ik voel me een van jullie." İmamoğlu zette de rest van zijn toespraak voort door zijn jas uit te trekken en onderstreepte dat hij overdag vaak minibusjes gebruikte als vervoermiddel, zowel voor zijn werk als voor zijn studie aan de universiteit in Istanbul.

“IK HEB GEEN PERSOON EN ZAL GEEN PERSOON ZIJN DIE ZIJN BURGER IN ENIG ELEMENT VAN ISTANBUL NEGLEERT”

Zeggen: "Ik heb mensen en Istanbul leren kennen in die minibussen en bussen", zei İmamoğlu:

“Ik ben nooit iemand geweest en zal nooit iemand zijn die zijn burgers verwaarloost in welk aspect van Istanbul dan ook. Ik heb dit altijd gezegd in de taxikwestie of de minibuskwestie: ik denk aan onze 16 miljoen mensen op de eerste rij. Hoe krijgt mijn burger service van de taxi? Hoe krijgt u service van de minibus? Hoe optimaliseren we dit? In de tweede plaats denk ik aan mijn vakmensen achter het stuur. Voor mij deze twee regels; Als ik eerst aan de wensen van mijn burgers en vervolgens aan de eisen van onze handelaars op een redelijk niveau tegemoetkom, dan zal het resultaat hier iedereen gelukkig maken, althans in grote mate. We hebben wetenschap, techniek en gezond verstand niet weggehouden van onze tafel in enig werk dat we voor hem hebben gedaan. Terwijl we berekeningen maakten, hebben we die berekening nooit gedaan. Toen hij aan de beurt was, werd er gezegd: 'Dat kunnen ze niet. 'Nee broer. Mijn minibus-winkelier krijgt wat hij toekomt. We zeiden: 'Hoe kan hij naar huis gaan als hij geen geld verdient?' Daar hebben we nooit een stap voor teruggenomen.”

“ONZE KLANTEN ZULLEN WINNEN ZODAT ZE EEN GLIMLACH HEBBEN”

İmamoğlu herinnerde eraan dat winkeliers in minibusjes bijna 2,5 jaar lang geen loonsverhoging konden krijgen vanwege verkiezingsuitvluchten en zei: “Zodra ik aantrad, moest ik deze loonsverhoging geven. Onze handelaars zullen winnen zodat hun gezichten zullen glimlachen. Laat het gezicht van onze burger die op die minibus stapt een smiley zijn. Communiceer goed met elkaar. Daarom hebben we deze besluiten genomen. Vandaag loten we voor een zeer waardevolle transformatie. Op de UKOME-bijeenkomst van 30 november 2022 werd besloten om in totaal 321 minibusjes om te bouwen tot taxi, waarvan 1.803 rechtstreeks. Tijdens het aanvraagproces tussen 16 januari en 17 februari hebben in totaal 2.623 vervoerders zich aangemeld om hun voertuigen om te bouwen tot taxi's. We hebben deze toepassingen per regel op een rijtje gezet. Vandaag loten we in aanwezigheid van een notaris voor 2.531 omzettingsrechten voor taxi's uit 1.342 aanvragen op lijnen die meer aanvragen ontvangen dan het aantal voertuigen dat moet worden omgebouwd tot taxi's. Ik wens Istanbul en onze handelaars veel succes en geluk die het recht zullen krijgen om in een taxi te veranderen.

“JE ZULT ZOWEL WINNEN EN EEN GEBED KRIJGEN”

İmamoğlu verklaarde dat de nieuw ontworpen taxi's waarde zullen toevoegen aan Istanbul en de handelaars, en zei: “Een paar van onze mensen zeiden net tegen me: 'We zullen nog een taxi kopen'. Kijk, vertrouw deze broeder alsjeblieft. Ik zeg nadrukkelijk dat -het tarief zal 30 procent hoger zijn - deze taxi's zullen de taxi's zijn die in Istanbul worden gezocht. Zodat ze de andere taxi niet tegenhouden. Om deze taxi te stoppen, zullen ze jou uit hen kiezen. Om deze reden verdien je beter geld, heb je meer tevreden taxi's en lever je goed werk. Ook al zijn het er niet veel, jullie zullen mensen zijn die onze gehandicapte burgers vervoeren, geld verdienen en zegeningen ontvangen. Vergeet dat niet", zei hij.

“U GAAT DEZE VOERTUIGEN VOORZIEN VAN KOSTEN TOT HET NIVEAU VAN TWEEDEHANDS VOERTUIGEN”

İmamoğlu benadrukte het belang van de training die wordt gegeven aan de chauffeurs die in dit proces zullen dienen, en deelde ook informatie over het aankoopproces van de voertuigen:

“Mijn vrienden vertelden me net dat bedrijven tussen maart en juli meer dan 1.700 taxi's aan onze handelaars zullen hebben geleverd. Welke gelegenheid er ook is, het zal de kosten verlagen, en vanaf het eerste moment zei ik tegen zowel onze secretaris-generaal, onze assistent als onze gelieerde ondernemingen, via onze verantwoordelijke vrienden daar: 'Mijn broer, jij zult deze voertuigen op de meest geschikte manier leveren. aan onze winkeliers die nieuwe taxichauffeurs worden'. Dus dit bedrijf gaat niet terug naar het onderhandelingsbedrijf in de galerie. We zullen deze mogelijkheid blijven bieden. En we hebben ons best gedaan om u deze tools op de meest handige manier te bieden. Zoals de heer Buğra zojuist zei, zult u deze voertuigen hebben verkregen tegen een prijs die echt is gedaald tot het niveau van tweedehands voertuigen. Om de transportproblemen van Istanbul op te lossen, om het openbaar vervoer in onze stad te verbeteren, om onze taxi's met identiteit te maken, vooral op het individuele transportpunt... sohbet Jij zult de mensen zijn die dat doen Geloof me daarom, ieder van u zal uw klant daadwerkelijk begroeten, net als de burgemeester van Istanbul. Zorg dus alsjeblieft voor wat je doet. In dat opzicht wens ik dat u aandeelhouder bent van dit geweldige transportproces, en ik wens dat al onze handelaars en inwoners van Istanbul gezegend worden met deze prachtige taxi's, deze comfortabele voertuigen en de diensten van u, onze waardevolle handelaars, terwijl we in geslaagde dagen samen.”

HET PROBLEEM VAN NIET-PASSAGIERS ZAL WORDEN VERMEDEN

İBB plaatsvervangend secretaris-generaal Dr. Volgens de informatie van Buğra Gökce; De nieuwe taxi's worden bestelwagens met een grote capaciteit. Onderhandelingen en ontwikkelingen met mobiele applicatiebedrijven gaan door voor passagiers die gebruik willen maken van de gedeelde taxi. Taxi's zullen slimme bakens hebben. Het slimme baken toont de woorden "TAXI", "VOL", "LEEG", "RESERVE", "BUITEN DIENST" en "SOS". Op de taxameter worden slimme beacons aangesloten. Op deze manier worden problemen als het wel of niet ophalen van passagiers tussen taxichauffeurs en burgers uit de weg geruimd. Er zal een "paniekknop voor de bestuurder" in het voertuig zijn. Als de knop wordt ingedrukt, verschijnt de zin "SOS" op het baken. Wetshandhavers, die de "SOS" -tekst zien, zullen ingrijpen door het voertuig te stoppen. Er komen camera's in de taxi's, het Controle- en Beheercentrum Openbaar Vervoer voert inspecties uit op de interieurbeelden van de taxi's.

CHAUFFEURS ZONDER STRAF ZULLEN WERKEN VOLGENS TUDES

Nieuwe taxi's moeten werken met ten minste één mobiele applicatie die een Electronic Transportation Management License heeft ontvangen die is uitgegeven door IMM. Taxi's rekenen 30 procent meer dan het gele taxitarief. Er komt een veiligheidscompartiment tussen de passagier en de chauffeur in de taxi en er komt een deksel dat open en dicht kan voor het wisselen van geld. De voertuigen zullen ook een intelcomsysteem hebben dat de communicatie tussen bestuurder en passagier mogelijk maakt. In de taxi's komt een betaalautomaat die de mogelijkheid biedt om tegelijkertijd met creditcard, pinpas en Istanbulkart te betalen. In taxi's wordt ruimte voorzien voor rolstoelen. Voor visueel gehandicapte passagiers wordt de informatie op de taxameter in het voertuig aangekondigd met een gesproken aankondiging, en "braille-alfabet" zal beschikbaar zijn voor visueel gehandicapte passagiers. Taxichauffeurs letten op hun kleding; draagt ​​geen kleding zoals korte broeken en pantoffels. taxi bestuurders; Na een training van 15 dagen over onderwerpen als "Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn, stadsinformatie in Istanbul, vreemde talen, noodgevallen, crisisbeheersing en eerste hulp, veilige rijtechniek, empathie en gebarentaal voor kansarme groepen", gaat hij autorijden. Volgens TUDES zullen chauffeurs die niet worden gestraft, werken aan de selectie van passagiers/routes, onbeleefd gedrag en te hoge kosten. Als de taxichauffeur 3 keer bij een misdrijf betrokken is geweest, wordt het kenteken van de taxi weer zoals het was voor de ombouw.”

BEDANKT VAN DE VOORZITTER AAN İMAMOĞLU

Emin Alagöz, de voorzitter van de Minibus Chamber of Craftsmen, drukte ook zijn gevoelens uit: “Ik heb echt veel nagedacht over waar ik over moest praten en wat ik moest doen toen ik hier aankwam. De minibusgemeenschap gaat de afgelopen 10 jaar heen en weer. Tot wanneer? In 2019, na uw aantreden, brak er helaas een pandemie uit, ook in de pandemie, u zorgde voor deze gemeenschap en bracht de minibus-winkeliers naar het niveau van de minibus-winkeliers van de jaren 2000 en 90. Ik wil u namens mijzelf en mijn handelaars bedanken.” Na de toespraken werden onder toezicht van de 23e notaris van Bakırköy de loten getrokken en werden de eerste winnaars bekend gemaakt.

Günceleme: 18/03/2023 11:22

Vergelijkbare advertenties