Last Minute: Hoeveel mensen zijn omgekomen bij de overstromingsramp in Şanlıurfa? Aantal doden bij overstroming aangekondigd

Last Minute Hoeveel mensen zijn omgekomen bij de overstromingsramp in Sanliurfa, aantal doden bij de overstroming aangekondigd
Last Minute Hoeveel mensen zijn omgekomen bij de overstromingsramp in Şanlıurfa, aantal doden bij de overstroming aangekondigd

Minister van Land- en Bosbouw prof. dr. Vahit Kirişci legde verklaringen af ​​na de bijeenkomst in het Şanlıurfa Security and Emergency Situations Coordination Center (GAMER) met minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, minister van Financiën en Financiën Nureddin Nebati.

Kirişci begon zijn toespraak door "beterschap" te zeggen tegen Şanlıurfa, Adıyaman en Malatya en wenste Gods genade aan 12 burgers, van wie er 2 in Şanlıurfa en 14 in Adıyaman waren, en een spoedig herstel voor de gewonden.

Erop wijzend dat de geografie waar de overstromingsramp plaatsvond ook bepaalde risico's inhoudt, zei Kirişci dat de gevolgen van de opwarming van de aarde en de klimaatverandering zowel in Turkije als in de rest van de wereld voelbaar zijn. Herinnerend aan het feit dat op 3 maart een onderzoek is gestart onder de naam "National Risk Shield" -model om deze effecten te voorkomen, zei Kirişci: "Hopelijk zullen met deze onderzoeken veerkrachtiger, veerkrachtiger en duurzamere systemen worden gebouwd tegen natuurrampen. Helaas hebben we ons leven verloren na de regens, die vanaf gisterochtend begonnen, en de voorwaarschuwingen van de Meteorologie werden op tijd en in de dosis gegeven. De gemiddelde neerslag van Şanlıurfa gedurende vele jaren is 460 kilogram, en het gemiddelde in maart is 63 kilogram, maar precies tweemaal deze hoeveelheid neerslag heeft het land van onze Şanlıurfa in 2 dagen bereikt. Dit betekent dat als zo'n neerslag zich 4 keer herhaalt, op deze manier aan de jaargemiddelde neerslag van onze Şanlıurfa zal worden voldaan. hij zei.

Kirişci benadrukte dat de regenval, die over een periode van een jaar zou moeten worden verspreid, met korte tussenpozen de grond bereikt, de zaken moeilijk maakt, en zei dat dit een buitengewone situatie is.

“EYYUBİYE, HALİLİYE EN KARAKÖPRÜ ZIJN DE MEEST GETROFFEN DISTRICTEN”

Erop wijzend dat de geografie waarin Şanlıurfa zich bevindt ook van strategisch belang is in termen van landbouwproductie, zei Kirişci: “Wat in deze geografie wordt verbouwd, is ook van groot belang voor onze voedselvoorzieningszekerheid. Daarom is het de wens van ons allemaal dat de werken hier snel worden voltooid en dat het onze landbouwproductie zo min mogelijk schade berokkent. Het zou niet juist zijn om te praten over de uiteindelijke resultaten van het werk van onze vrienden in het veld, aangezien de overstroming en de overstroming voortduren, maar ik hoop dat we hun definitieve versies de komende dagen met het publiek zullen delen." gebruikte zijn uitspraken.

Kirişci benadrukte dat Eyyübiye, Haliliye en Karaköprü de meest getroffen districten zijn en verklaarde dat sommige kassen in de wijken Konuklu, Boydere en Kısas in Haliliye beschadigd waren. Bovendien verklaarde Kirişci dat er een voorlopige vaststelling is dat er schade is in de met graan beplante gebieden in de wijken Durable, Doruç, Köprüce, Aşağıyarımca en Yenidogan in het district Harran, en maakte de volgende beoordelingen:

“300 bijenkorven werden beschadigd in het district Karaköprü. De informatie dat 8 runderen en 8 schapen zijn omgekomen, behoort tot de bevindingen van onze vrienden. Onze teams, vanwege de aanhoudende regen en de ongeschikte terreinomstandigheden, hoop ik dat wanneer de werken die nog niet voltooid zijn, we snel zullen helpen met de te nemen stappen met betrekking tot het verlies en de schade van onze burgers. Vanwege de overstroming zijn momenteel al onze evacuatiegeulen onder verantwoordelijkheid van DSI open. Aan de kant van Harran en Akçakale, waar de evacuatiekanalen stroomafwaarts lopen, zijn er af en toe overstromingen en verstoringen in het transport omdat het evacuatiekanaal hun capaciteit overschrijdt. Şanlıurfa Akçakale weg, de evacuatie is overstroomd als gevolg van enkele ingrepen in het verleden bij de evacuatie en het transport is afgesloten op de hoofdweg.”

“SCHIJVEN IN DE STAD ZIJN OPEN”

Kirişci wees erop dat de kreken in de stad open zijn en dat er geen opstoppingen voor hen zijn, en zei: waren overstroomd. Met de ingrepen die we daar hebben gedaan, zullen de werken aan de afvoer van het opgehoopte water aan weerszijden van de beek in de beek hopelijk positieve resultaten opleveren.” hij zei.

Kirişci merkte op dat de irrigatietunnels uit voorzorg waren gesloten na de regen en zei: “We hebben eerder vernomen dat de regen naar verwachting tot de avond zal aanhouden, maar we hebben informatie dat dit hopelijk zal vertragen en 's nachts zal eindigen. Het is van groot belang voor onze burgers om acht te slaan op de waarschuwingen van de autoriteiten.” gewaarschuwd.

“SCHADEBEOORDELINGSONDERZOEKEN IN ADIYAMAN EN MALATYA”

Herinnerend dat ze als DSI investeringen hebben gedaan om 20 nederzettingen en landbouwgronden te beschermen, vooral in het stadscentrum van Şanlıurfa, met 21 stroomverbeteringsprojecten in de afgelopen 40 jaar, zei Kirişci dat als de genoemde investeringen niet waren gedaan, er een grotere ramp zou zijn zijn vandaag geconfronteerd.

Kirişci verklaarde dat er in sommige regio's overstromingen waren als gevolg van zware regenval in Adıyaman, en verklaarde dat pistache-, vijgen-, moerbeiboomgaarden, tarweplantages en kassen beschadigd waren in de districten Tut Sincik, Samsat en Kahta.

Kirişci wees erop dat er geen verlies van plantaardige en dierlijke productie is als gevolg van de overstromingsramp in Malatya en merkte op dat er in 3 provincies nog steeds schadebeoordelingsonderzoeken plaatsvinden.

Günceleme: 16/03/2023 14:10

Vergelijkbare advertenties