Gülermak won gigantische metro-aanbesteding in Roemenië

Gulermak heeft een grote aanbesteding voor metro's gewonnen in Roemenië
Gülermak won gigantische metro-aanbesteding in Roemenië

Het Turkse bouwbedrijf Gülermak heeft samen met het consortium waar het in zit de aanbestedingen gewonnen voor de aanleg van twee nieuwe metrolijnen in Roemenië, Cluj-Napoca en de hoofdstad Boekarest.

Volgens het nieuws in Romania Insider, in de verklaring van het stadsbestuur van Cluj-Napoca, in het consortium dat de voltooiing van de metrolijn 1, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ (Turkije), evenals Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Polen), Alstom Transport SA (Frankrijk) en Arcada Company SA (Roemenië).

De lijn, die 21 km lang zal zijn en 19 metrostations zal hebben, wordt de eerste metrolijn van de stad. Volgens het nieuws werd voor het project een bod uitgebracht van 9,05 miljard lei (36,74 miljard TL en 1,8 miljard euro) exclusief btw.

In Boekarest wonnen Gülermak (Turkije) en Somet (Roemenië) de aanbesteding voor de metrolijn luchthaven-centrum, waarop ze 1,3 miljard lei (260 miljoen euro) boden.

Lijn 6, die van Henri Coanda Airport naar Baneasa zal rijden, heeft een lengte van 7,6 km en zes metrostations. Zo wordt de lengte van de bestaande lijn vergroot tot 14,2 km en komen er in totaal 12 stations.

Andere bedrijven die deelnemen aan de aanbesteding hebben in principe 10 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen het resultaat van de aanbesteding.

Günceleme: 03/03/2023 12:40

Vergelijkbare advertenties