Global Ports Holding voegt cruisehaven van Alicante toe aan haar portefeuille

Global Ports Holding voegt cruisehaven van Alicante toe aan haar portefeuille
Global Ports Holding voegt cruisehaven van Alicante toe aan haar portefeuille

Global Investment Holdings Inc. heeft aangekondigd dat haar indirecte dochteronderneming Global Ports Holding Plc (GPH) de concessieovereenkomst voor Alicante Cruise Port heeft ondertekend.

In de verklaring aan het Public Disclosure Platform (KAP) werd het volgende vastgelegd: “Met onze materiële openbaarmaking van 16 december 2022, de joint venture van Servicios Portuarios Canarios (Sepcan) in Alicante, waarin onze indirecte dochteronderneming Global Ports Holding Plc (GPH) is voor 80% aandeelhouder.We hebben aan het publiek aangekondigd dat het bod voor de aanbesteding van de exploitatieconcessie van de cruisehaven door de havenautoriteit van Alicante is geselecteerd als het beste bod. GPH heeft ons bedrijf laten weten dat Sepcan een concessieovereenkomst heeft getekend voor de exploitatie van de cruiseactiviteiten van de haven van Alicante voor 15 jaar. De ingebruikname wordt verwacht tegen het einde van het fiscale jaar van GPH (31 maart 2023). De cruisehaven van Alicante ondergaat een uitgebreid investeringsproces door de havenautoriteit, die de haven en haar omgeving aanzienlijk zal verbeteren en zal zorgen voor integratie met de kustlijn en de stad. In overeenstemming met de voorwaarden van de concessieovereenkomst is GPH van plan om tot 2 miljoen euro te investeren in de renovatie en modernisering van de cruiseterminal. De cruisehaven van Alicante is een van de meest gevraagde en groeiende cruisebestemmingen aan de oostkust van Spanje, met meer dan 100.000 passagiers per jaar. De haven heeft een sterke luchtvaartverbinding en is ideaal gelegen om te worden opgenomen in mediterrane cruiseroutes.”

Günceleme: 09/03/2023 13:24

Vergelijkbare advertenties