Bitcoin-prijzen stijgen boven de $ 27.000 te midden van de bankencrisis en de rentevooruitzichten van de Fed

Bitcoin

Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, steeg met 10% in de week van 17 maart tot 36,06 maart en handelde op vrijdag om 19 uur in Hong Kong tegen US $ 00. Ether steeg in dezelfde periode met 26.795% tot $26,67.

Maar de aandelenmarkten hadden een tumultueuze (ingetogen) week te midden van de vrees dat er barsten in het Amerikaanse banksysteem aan het ontstaan ​​zijn.

Het begon vorige week toen Silvergate Bank in vrijwillige liquidatie ging na een bankliquidatie en haar aandelen kelderden. Regelgevers sloten vervolgens snel Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank, twee grote geldschieters aan de technologie- en crypto-industrie, om paniek en het risico van een systematisch faillissement te voorkomen.

Het was al serieus genoeg dat de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen in het weekend van 11 maart contact opnam met het Witte Huis om goedkeuring te vragen aan president Joe Biden om de overnames te initiëren. De Schatkist gaf vervolgens een gezamenlijke verklaring af met andere zwaargewichten, de Federal Reserve en de Federal Deposit Insurance Corporation, waarin werd gegarandeerd dat ze de Amerikaanse banken een boost zouden geven.

Biden herhaalde dezelfde boodschap gedurende de week toen handelaren aandelen van andere Amerikaanse regionale banken naar beneden trokken. Toen de wereldwijde investeringsbank Credit Suisse begon te wankelen en er een reddingslijn van US $ 54 miljard kwam van de Zwitserse Nationale Bank, verschoof de focus naar Europa. Aan de kant van de VS moesten 11 financiële instellingen ingrijpen om 30 miljard dollar in First Republic Bank te injecteren nadat de aandelenkoers was gedaald.

Verkeerde focus?

Ondanks de toenemende ellende in de banksector, bleef Bitcoin veerkrachtig en zakte slechts kort naar $ 10 op 19.654 maart, won de volgende dag $ 20.000 en steeg vervolgens gedurende de week hoger.

"Bitcoin, Ethereum en andere cryptonetwerken hebben geen slag overgeslagen", tweette Cathie Wood, oprichter en CEO van investeringsbeheergigant Ark Invest. .

Temidden van de recente wettelijke beperkingen op cryptoplatforms, kon Wood blijkbaar niet nalaten dit punt mee naar huis te nemen:

"In plaats van gedecentraliseerde, transparante, controleerbare en goed functionerende financiële platforms zonder centrale storingspunten te blokkeren, hadden regelgevers zich moeten concentreren op de gecentraliseerde en ondoorzichtige storingspunten die zich voordoen in het traditionele banksysteem."

James WoDFG, oprichter en CEO van de crypto-investeringsmaatschappij, deelt de mening van Wood.

"Het vertrouwen van de markt in traditionele financiering is afgenomen, wat heeft geleid tot een verschuiving van fondsen naar de cryptomarkt", schreef Wo in een reactie op LinkedIn. Bitcoin "heeft blijk gegeven van superieure risico- en inflatiebestendigheid als alternatief activum en zal door de mainstream meer worden erkend", zei hij.

Bitcoin klom later boven de $ 26.000 en maakte dinsdag indruk na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), waaruit bleek dat de jaarlijkse inflatie in februari daalde tot 6%.

Jamie Douglas Coutts, senior marktstructuuranalist bij Bloomberg Intelligence, zei echter dat de rally van Bitcoin echt te danken was aan de aardbeving in het Amerikaanse bankwezen, niet aan de CPI-waarde.

“Bitcoin is sterk gestegen sinds afgelopen vrijdag, toen duidelijk werd dat het Amerikaanse bankensysteem in de problemen zit. Waargebeurd verhaal, 25% rally sindsdien. De stijging van de CPI-druk naar $ 26.000 is ruis, aangezien het cijfer in lijn met de verwachtingen viel en snel onder de $ 25.000 zakte - een niveau dat volgens mij vanuit technisch oogpunt van cruciaal belang is, "schreef Coutts aan Forkast.

afdekken

Mede-oprichter Slava Demchuk, de AMLBotKripto anti-witwassoftwareontwikkelaar, schreef de rally van Bitcoin toe aan de hedges van investeerders.

"[De rally van Bitcoin] is niet te danken aan de wijdverbreide erkenning van het niet-bewaringspotentieel van digitale activa zoals Bitcoin of Ethereum, maar eerder als een middel ter bescherming tegen traditionele financiële systemen", schreef Demchuk.

Bonnie Cheung, hoofd strategie Lab Post, een softwarebedrijf dat Web3-communicatieprotocollen ontwikkelt, zei dat wereldwijde overheidsinterventies Bitcoin zullen helpen nieuwe hoogten te bereiken.

“De snelle actie van de Zwitserse regering om Credit Suisse te steunen, heeft de markt zeker een olijftak gegeven om zich de komende weken aan vast te houden. Dit, samen met de actie van de Amerikaanse regering, heeft nu een precedent geschapen', zei Cheung.

“De verwachting is dat regeringen niet zullen aarzelen om invallen te doen als zich de komende weken een grote bankencrisis voordoet. Dit zal het bullish sentiment verder aanwakkeren en het verhaal bepalen dat Bitcoin ertoe zal aanzetten nieuwe hoogtepunten te testen”, schreef Cheung.

De wereldwijde kapitalisatie van de cryptomarkt bereikte vrijdag om 19 uur in Hong Kong US $ 00 biljoen, een stijging van 923% ten opzichte van US $ 23 miljard een week geleden.CoinMarketCapdata. De marktkapitalisatie van $ 1,14 miljard van Bitcoin is goed voor 520% van de markt, terwijl de $ 45,2 miljard van Ether goed is voor 215%.

Topwinnaars: CFX, STX meer dan 100% toename

CFX, het utility-token van China's enige openbare blockchain, Conflux Network, was deze week de grootste verdiener van de top 100 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie, genoteerd op CoinMarketCap. CFX steeg in de loop van de week met 105,99% en handelde tegen $ 0,317.

Het token begon in een stroomversnelling te komen nadat Conflux was aangekondigd. KuCoin Ventures investeerde $ 10 miljoen in het protocol. Conflux introduceerde ook CNHC, een CNH stablecoin voor grensoverschrijdende betalingen.

STX, het oorspronkelijke token voor Stacks, de slimme contractlaag van Bitcoin, steeg met 100,13 procent tot $ 1,09, waarmee het de op één na grootste verdiener van de week werd.

Het token heeft meer aandacht gekregen na de release van de aankomende hard fork Stacks 2.1, die werd aangekondigd voor 20 maart. De upgrade heeft tot doel een sterkere verbinding tot stand te brengen tussen Stacks en Bitcoin door gedecentraliseerde mining-pools, verbeterde bruggen aan te bieden en compatibiliteit tussen Stacks-specifieke activa, rangtelwoorden en Bitcoin-portemonnees mogelijk te maken.

Volgende week: Bitcoin bereikt $28.000?

"Momenteel staat systeemrisico centraal in de hoofden van beleggers", schreef Coutts. "Terwijl deze bankencrisis in de VS lijkt te zijn begonnen, is de situatie in Europa met Deutsche en Credit Suisse al jaren een langzaam voortbewegend treinwrak", zei hij.

“Korte termijn is niet mijn sterkste punt, maar als we wekelijks boven de $ 25.000 eindigen, zal ik mijn modelregime moeten aanpassen om bullish te worden, aangezien dit een teken zal zijn dat we een bodem en een nieuwe bull-cyclus hebben voltooid die medio 2022 is begonnen. gaat door, 'voegde Coutts eraan toe.

Wo van DFG zei dat macro-economische trends in de VS, aanstaande renteverhogingen en wereldwijde bankproblemen de komende weken de belangrijkste bepalende factoren zullen blijven voor de traditionele en cryptomarkten.

Kadan Stadelmannkomodo, chief technical officer van het blockchain-infrastructuurontwikkelingsbedrijf, zei dat het fragiele economische klimaat in de VS momenteel de belangrijkste drijfveer is voor Bitcoin-prijzen.

“De Federal Reserve is begonnen met een kwantitatief verruimingsprogramma van meerdere biljoenen dollars, waarbij de minimumbankreserves op 26 maart 2020 zijn verlaagd van 10% naar 0%, waardoor we ons in de huidige strijd met inflatie bevinden die mensen ertoe aanzet om naar alternatieve manieren te zoeken. rijkdom te behouden. Bitcoin is een belangrijke optie geworden”, schreef Stadelmann.

“Bitcoin zal voorlopig geen weerstand zien tot het niveau van $30.000. "Als een systeemrelevante bank als Credit Suisse instort, kan de markt naar een dieptepunt van $ 9.000-13.000 zakken."

“Toen de markten in 2020 instortten, was Bitcoin een van de eerste grondstoffen die zich herstelde. "Bitcoin is nog vrij ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit en zou snel kunnen verdubbelen naar zijn vroegere hoogtepunt, vooral als de Fed het roer omkeert en een nieuw programma voor kwantitatieve versoepeling start", zei Stadelmann.

Mayank Shekhar, mede-oprichter en chief technology officer van play-to-win, Tek World Nation, verwacht dat Bitcoin steeds meer zal worden gezien als een waardeopslag en naar verwachting zal worden verhandeld tussen $ 21-22 door de Fed-vergadering over rentetarieven op 24.000 maart en volgende week 27.000. verteld.

Aziz Kenjaev, hoofd partnerschappen bij de gedecentraliseerde crypto-uitwisseling, GammaX Exchange, verwacht dat de cryptomarkt zal afkoelen vóór het rentebesluit van de Fed.

“De Fed zal naar verwachting de rente met 25 basispunten verhogen, elk cijfer boven deze prognose zal fungeren als een sterk bearish sentiment voor de Amerikaanse dollar en een sterk bullish sentiment voor Bitcoin. In deze context verwacht ik dat Bitcoin volgende week $28.100 zal bereiken.”

 

Günceleme: 18/03/2023 11:18

Vergelijkbare advertenties