Aardbeving van 4.8 op de schaal van Richter in Bolu! Vilt uit Düzce, Istanbul en Ankara

Aardbeving in Boluda
Aardbeving van 4.7 op de schaal van Richter in Bolu

Volgens de gegevens van de Boğaziçi University Kandilli Observatory and Earthquake Research Institute (KRDAE), vond de aardbeving die plaatsvond in Bolu om 13.55 uur plaats op een diepte van 9.6 kilometer. De intensiteit van de aardbeving werd gemeten als 4.8.

Vilt uit Düzce, Istanbul en Ankara

De aardbeving in Bolu werd ook gevoeld in Istanbul, Ankara en Düzce. Veel gebruikers deelden berichten over de aardbeving op sociale media.

Verklaring van AFAD over de aardbeving in Bolu

President Yunus Sezer van Disaster and Emergency Management (AFAD) verklaarde dat er vanaf nu geen negatieve situatie is met betrekking tot de aardbeving in Bolu.

De verklaring van president Sezer op zijn sociale media-account is als volgt: “Na de aardbeving met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter die plaatsvond in onze provincie Bolu, is er vanaf nu geen negatieve situatie. Veldscanstudies worden voortgezet. Ik wil mijn beste wensen overbrengen aan onze burgers in de regio.”

Verklaring van de gouverneur van Istanbul en Bolu

Bolu-gouverneur Erkan Kılıç zei na de aardbeving: "Er is geen ongunstige gebeurtenis in onze stad geweest, het scannen gaat door." De gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya, zei: “Volgens op Bolu gebaseerde AFAD-gegevens vond er om 13.55 uur een aardbeving met een kracht van 4.8 plaats. Vanwege de aardbeving is er in Istanbul geen melding van ongewenste voorvallen ontvangen. Moge Allah ons land en onze natie beschermen tegen alle rampen.

Günceleme: 16/03/2023 15:34

Vergelijkbare advertenties