Zijn megaprojecten zoals Marmaray, Osmangazi Bridge aardbevingsbestendig?

Zijn megaprojecten zoals de Marmaray Osmangazi-brug aardbevingsbestendig?
Zijn megaprojecten zoals Marmaray, Osmangazi Bridge aardbevingsbestendig?

Minister van Transport en Infrastructuur Karaismailoğlu verklaarde dat de nieuwste technologische mogelijkheden worden gebruikt bij transportinvesteringen: “Kijk, onze transportinfrastructuur wordt niet beïnvloed door zo'n zware aardbeving in de wereld. Vooral bij de aardbeving in Istanbul, die wordt overwogen in Marmara, zullen deze grote infrastructuurprojecten van ons geen schade oplopen dankzij de technologie die we gebruiken, en ze zullen 24 uur per dag in bedrijf zijn.”

Karaismailoğlu zei:

“Projecten zoals Istanbul Airport, Northern Marmara, Marmaray, Osmangazi Bridge en Yavuz Sultan Selim Bridge zullen blijven werken zodra er een aardbeving is. In het geval van een ramp, of het nu de Noord-Marmara, de Eurasia-tunnel of de Marmaray is, dit zijn allemaal noodtransportroutes. In de Eurasia Tunnel gebruiken we bijvoorbeeld seismische isolatoren in de twee delen van de tunnel waar de grond leeg en zacht is. Met andere woorden, er zijn hier isolatoren die de belasting als gevolg van de aardbeving zullen opvangen, dit zijn de isolatoren die het effect op de tunnel verminderen. We gebruikten ook seismische isolatoren in Marmaray. We gebruiken ook seismische isolatoren in onze snelwegprojecten. In een mogelijke situatie in Istanbul zal met name de Noord-Marmara-weg een transportroute voor noodgevallen zijn.”

Karaismailoğlu, die zei dat men begreep hoe noodzakelijk de luchthaven van Istanbul was, merkte op dat in een mogelijk geval een van de twee luchthavens (luchthavens van Istanbul en Ataturk) zou kunnen worden geëxploiteerd.

Günceleme: 10/03/2023 11:06

Vergelijkbare advertenties